Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2961 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6324 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 15 listopad 2019 - 10:26

Mam jeszcze jedną sugestię dla Was. Ustawcie przed rozpoczęciem zebrania kamerę na statywie, tak żeby wszyscy ją widzieli i poinformujcie, że dyskusja będzie nagrywana.

To stonuje emocje nerwowych i zmusi do myślenia odpowiadających na pytania.

Sprawdzone, działa  :ph34r:

#2962 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1800 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 15 listopad 2019 - 10:29

Niestety mogą rozmówcy odmówić

#2963 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2180 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 15 listopad 2019 - 10:35

jak nie zgodzą się na nagrywanie obrazu z dźwiękiem, to nagrywajcie tylko dźwięk, o ile wizerunek jest chroniony to rozmowa w której się uczestniczy już nie, przynajmniej nie może być uznane za popełnienie przestępstwa, o którym mowa w art. 267 k.k., zawsze zostaje art 23 KC ale zawsze możemy powiedzieć, że nagrywamy w celu ochrony swoich własnych dóbr osobistych

#2964 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6324 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 15 listopad 2019 - 10:39

Oczywiście, że mogą, ale uwierz, że pytanie "co mają do ukrycia?" leczy w większości przypadków. Oczywiście należy zobowiązać się do przekazania nagrania każdemu z chętnych i nie ujawniać publicznie wizerunku uczestników bez ich zgody. Przecież nie nagrywamy po to, by puścić to na YT, tylko do celów własnych  :D

#2965 OFFLINE   ORKA

ORKA

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 postów
  • Lokalizacjasarnów
  • Imię:grzegorz

Napisano 15 listopad 2019 - 10:55

https://m.youtube.co...U&v=kI4tJVltGT4

#2966 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 15 listopad 2019 - 11:37

Za dużo tu konkretów odnośnie potrzebnych zmian na temat tej wody nie padło...a Tytuł bije w ten temat i idzie w świat ,nie zawsze w porządane ręce.

#2967 OFFLINE   sk_wonsz

sk_wonsz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 11:46

Gość nadaje na PZW, a tak naprawdę głównym problemem są wędkarze i ich mięsiarskie zachowanie. Zmiana przepisów nic nie da, skoro i tak nie przestrzega się ani wymiarów ani limitów. Podniesienie składek również. Zrobi to jeszcze większą patologie bo przecież "musi się zwrócić".
Nie pomoże również kręcenie takich filmów, również filmów typu : "siema, dziś jesteśmy na Siemianówce, będziemy łowić mnóstwo sandaczy".
A wyliczenia są z D wzięte, ponieważ 150 łódek nie jest codziennie. I nie każdy beretuje.
Robienie większego rozgłosu, że w ciul ryby, że brak kontroli, przyciąga ludzi z różnych stron Polski z zamrażarkami... Nad tym się trzeba zastanowić, czy warto w takim kraju się chwalić na prawo i lewo. Później narzekanie, że tłumy ludzi. Sytuacja się powtarza. Zaczęło się od "Pstrąga Supraśli", okazuje się że nie ma kawałka wody do spokojnego łowienia.
Internet, Internet i jeszcze raz Internet!

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

#2968 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 15 listopad 2019 - 12:20

Trzymanie japy na kłódkę jest coraz bardziej konieczne.Tyle że dziecko już się wylało z kąpielą.Zresztą,jesteśm w dobie timów,timowiczów,timplecionów itd.Nieważne jest chronienie łowiska,ważne jest wyjebane zdjęcie na którym widać timową koszulkę,naklejkę na łodzi itd.To że przy okazji napisane jest jak wół gdzie było połowione i zaraz zacznie się najazd nie ma większego znaczenia.

Kiedy dobre parę lat temu trafiłem tu na jerka to byłem pełen nadziei,ba,euforii prawie.Ubzdurałem sobie że sztandarowe C&R(czy No Kill,zwijcie jak chcecie)to taka awangarda za którą pójdzie wędkarski swiat w Polsce.Po tych latach które minęły wychodzi żem głupi był,tak jak z zasady głupi jest każdy romantyzm.Coraz większe co roku kopce kleniowych i boleniowych łusek nad Wartą,wątki takie jak powyższy(oraz inne)pokazują że...dupa.Forumowe credo nie jest awangardą,jest chyba niestety promilem w masie.A masa zarzyna i żre wszystko co popadnie.Psiocząc na PZW,kłusoli,znajdując tematy zastępcze,swojej umysłowej miałkości jakoś nie widząc.

#2969 OFFLINE   sk_wonsz

sk_wonsz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 12:24

W końcu! W samo sedno! Brawo!

Wstawiajac zdjęcia i filmy to nie jest ochrona wód.

Użytkownik sk_wonsz edytował ten post 15 listopad 2019 - 12:28

#2970 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 15 listopad 2019 - 12:35

Trzymanie japy na kłódkę jest coraz bardziej konieczne.Tyle że dziecko już się wylało z kąpielą.Zresztą,jesteśm w dobie timów,timowiczów,timplecionów itd.Nieważne jest chronienie łowiska,ważne jest wyjebane zdjęcie na którym widać timową koszulkę,naklejkę na łodzi itd.To że przy okazji napisane jest jak wół gdzie było połowione i zaraz zacznie się najazd nie ma większego znaczenia.

Kiedy dobre parę lat temu trafiłem tu na jerka to byłem pełen nadziei,ba,euforii prawie.Ubzdurałem sobie że sztandarowe C&R(czy No Kill,zwijcie jak chcecie)to taka awangarda za którą pójdzie wędkarski swiat w Polsce.Po tych latach które minęły wychodzi żem głupi był,tak jak z zasady głupi jest każdy romantyzm.Coraz większe co roku kopce kleniowych i boleniowych łusek nad Wartą,wątki takie jak powyższy(oraz inne)pokazują że...dupa.Forumowe credo nie jest awangardą,jest chyba niestety promilem w masie.A masa zarzyna i żre wszystko co popadnie.Psiocząc na PZW,kłusoli,znajdując tematy zastępcze,swojej umysłowej miałkości jakoś nie widząc.

W punkt, jeszcze dodam przekładanie tej samej rybie w pysk różnych przynęt, w zależności z iloma firmami się aktualnie "współpracuje". Potem cyk fotka pod innym kątem albo w drugą stronę chmur i gites. Na fejsa, no Daiwa taka i sraka łowi, no Keitech rządzi, no tylko Polsping gwarantuje udane połowy (firmy dobrane losowo). 

• Friko i kaziu_92 lubią to

#2971 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 12:40

Gość nadaje na PZW, a tak naprawdę głównym problemem są wędkarze i ich mięsiarskie zachowanie. Zmiana przepisów nic nie da, skoro i tak nie przestrzega się ani wymiarów ani limitów. Podniesienie składek również. Zrobi to jeszcze większą patologie bo przecież "musi się zwrócić".
Nie pomoże również kręcenie takich filmów, również filmów typu : "siema, dziś jesteśmy na Siemianówce, będziemy łowić mnóstwo sandaczy".
A wyliczenia są z D wzięte, ponieważ 150 łódek nie jest codziennie. I nie każdy beretuje.
Robienie większego rozgłosu, że w ciul ryby, że brak kontroli, przyciąga ludzi z różnych stron Polski z zamrażarkami... Nad tym się trzeba zastanowić, czy warto w takim kraju się chwalić na prawo i lewo. Później narzekanie, że tłumy ludzi. Sytuacja się powtarza. Zaczęło się od "Pstrąga Supraśli", okazuje się że nie ma kawałka wody do spokojnego łowienia.
Internet, Internet i jeszcze raz Internet!

Tylko że większość przyjezdnych jedzie tam na ryby, nie po ryby.Jadą pospinningować, pobawić się bo jest nadal jeszcze co robić na tej wodzie.Pływając ostatnio 3 dni 8-11 przyglądałem się numerom na łodziach i wiesz co mało widziałem łodzi trollujących na obcych rejestracjach,większość to lokalni "wędkarze" ,którzy mają w głowie jeden cel...i nie zauważyłem aby któraś z trollujących ekip wypuszczała rybę,a mam zawsze pod ręką lornętkę i lubię poobserwować co się dzieje na wodzie.Natomiast stawaliśmy zawsze niedaleko wędkarzy łowiących z "lapy" często były to ekipy przyjezdnych sądząc po numerach na łodziach,pontonach.I powiem Ci miło było patrzeć jak nie małe ryby po pamiątkowej fotce wracały do wody...Ogólnie da się zauważyć ,że spinningujący tam mają chyba inne podejście do złowionch ryb.I jakby sporo więcej ostatnio było łodzi które spinningowały a nie trollowały.Sądze że jak by wprowadzono zakaz Trolla tam, łowiło by się przyjemniej i znikneło by 20-30% łódek ,które jadą tam po Biało!!!Reszta zaczeła by próbować z łapy ,ale pewnie też duże grono po pewnym czasie by się zniechęciło...Takie moje spostrzeżenia z ostatnich 3 dni na tej wodzie.Także nie żałuj wędkarzom przyjezdnym ,że łowią tam, bo duża ich częsć robi to z Pasji a nie w celu napełnienia bagażnika.Nie wierzysz poświęć trochę czasu na obserwację i dojdziesz do podobnego wniosku.

• Flame i Krzysztof S. lubią to

#2972 OFFLINE   sk_wonsz

sk_wonsz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 12:56

Rozumiem, że nie każdy jedzie z lodówką. Ale...
Który wędkarz bardziej dba o ochronę wody? Ten który wypuszcza rybę, wstawia fotki, filmy na różnego rodzaju portale publiczne obserwowane przez cały kraj czy ten który wypuszcza ale nie wysyła zdjęć i filmów w media?

• Jopek1971 i versicolor lubią to

#2973 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 15 listopad 2019 - 13:23

Kolego ale mi się wydaje , że w dobie netu niestety nic nie jest anonimowe, a pokazanie wypuszczenia rybek może natchnie jednego z drugim do spróbowania. Oczywiście nie to że zachwycam się reklamowymi "timami" ale lepsze to niż cisza i udawanie że wszystko dobrze a już o beretowaniu nie wspomnę. Jest na fejsie portal "Siemianówka i okolice" i ostatnio też zaczęli zamieszczać filmiki z wypuszczanymi rybkami no i jak dla mnie duży plus dla administracji.
  • szydłoś lubi to

#2974 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 13:50

Rozumiem, że nie każdy jedzie z lodówką. Ale...
Który wędkarz bardziej dba o ochronę wody? Ten który wypuszcza rybę, wstawia fotki, filmy na różnego rodzaju portale publiczne obserwowane przez cały kraj czy ten który wypuszcza ale nie wysyła zdjęć i filmów w media?

Sorry ale sądzę ,że pokazywanie takiego zachowania Już niebawem przyniesie wymierne korzyści nie tylko dla Siemki ale dla innych wód, najwięcej odbioru takich publikacji jest u osób młodych,także młodziezy i dzieci!!! To One są przyszłością naszych wód i im trzeba wpajać takie a nie inne zachowanie nad wodą ,szaczunek do niej jak i ryb żyjących w niej ,które sprawiają nam tyle frajdy podczas wędkowania.Powiem Ci mam spore doczynnienie z młodymi wędkarzami w kole i nie tylko i ich stosunek do tego jest taki aż serce się Cieszy.Mało tego potrafią nawet być całkowicie niezgodni ze swoim Ojcami i Dziadkami i przekonują ich do Swojego poglądu i racji.Skąd mają czerpać tą wiedzę ? Chyba nie od ojca ,dziadka... Którzy mają zaszczepione ,żeby ubić wszytsko co pachnie rybą bo tak zawsze robili i tak ich nauczono od małego.Edukacja młodego pokolenia wędkarzy to jest podstawa.A wieści jak nie poprzez media niosą się i tak droga pantoflową...Czym więcej Normalnych etycznych wędkarzy tam będzie łowiło tym większa szansa ,że jeszcze coś uda się wskórać w sprawie tej wody.Takie moje zdanie i nie ma co zamiatać problemu pod dywan tylko Pokazywać nasze zdanie na ten temat...Inną drogą nie pomogło może ta przyniesie wymierne skutki.A przedewszytskim lokalne władze i samorządy powinny wkońcu zrozumieć co mają pod nosem i jakie korzyści mogą mieć z tego oni i lokalni przedsiębiorcy.

PS. Zapomniałem. I założę się ,że 40% trollujących tam dziadków nawet nie ma pojęcia,że w necie jest taka rozgorzała dyskusja na temat Siemianówki i nadal żyją swoim światem, robiąc to co robili od lat..Może choć ich wnuki coś z tego złapią i zapytają Dziadka ,po co mu tyle ryb.

Użytkownik szydłoś edytował ten post 15 listopad 2019 - 13:56

#2975 OFFLINE   sk_wonsz

sk_wonsz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 17:37

Szydłoś, Wszystko co mówisz może być prawdą. Ale teraz problem nie dotyczy aż tak mocno c&r... Problem jest z nieprzestrzeganiem limitów, wymiarów... I przede wszystkim problem PRESJI wędkarskiej.
Taką presję zbudowały właśnie zdjęcia i filmy z Siemianówki. Autorzy tych publikacji rzecz jasna promują c&r ale też promują łowisko. Bez skrupułów zdradzają swoje łowiska. A sandacz robi ludziom z mózgu whiskas. Wystarczy pośledzić wątek "rzeka Bug". "Panie.. Nie ma wody, nie ma ryby.. Nie ma co jechać."
Niedawno się natknąłem na jakiejś grupie na wpis gościa, co jeździł na jakąś rzekę. Generalnie w tamtych stronach sami grunciarze a on jako jeden z niewielu łowił sandacze z opadu. Pewnego razu pojawił się tam YouTuber. Nagrał kilka filmów. Jasno opisana miejscówka. I cyk. Momentalny napływ ludzi.. I wszyscy na zeda z opadu. Łowisko spalone. Warto się zastanowić- czy ludzie którzy wzniośle wykrzykują c&r na swoich blogach, vlogach itp - czy tak naprawdę pomagają czy jednak szkodzą? Szanujcie swoje miejscówki.
Presja na Siemianówce to jest taka sama sytuacja. MY tu byliśmy zawsze. Ale teraz są ONI. My nie wyrżneliśmy Zegrza. Popularność zarzyna!

Ta Nasza podlaska gościnność odbije się nam wszystkim czkawką...

Użytkownik sk_wonsz edytował ten post 15 listopad 2019 - 17:41

#2976 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 18:12

Sk_Wonsz Ogólnie nie chodziło mi o C&R tylko świadomość ludzi ,wędkarzy której brak a szczególnie widać to na przykładzie tej wody i to dobitnie!!!Nie ukrył byś tej wody za żadne skaby, a problem nie pojawił się miesiąc temu,dwa czy rok temu...A wtedy nie było tak głośno o Siemce jak teraz a i tak było dużo łodzi i rzez sandaczy...Sądzę ,że nie ma co komuś coś wypominać i zarzucać tylko działać Ci który są blisko tej wody i mają takie możliwości,woda z obecnymi przepisami i taką gównian.... aktywności Policji i PSR sama się nie obroni ,to pewne.Koła,kluby które są w bezpośredniej bliskości wody powinny edukować dzieci , młodzież być może za kilka lat będzie to nadal Fajne łowisko ale już z inną generacją wędkarzy ,dla których filet z sandacza nie będzie ważniejszy od pasji i szacunku dla naszego Hobby.Pozdrawiam Cię i bez odbioru w tym temacie bo robimy powoli tu śmietnik.

• sk_wonsz lubi to

#2977 OFFLINE   arci10

arci10

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 18:49

Takie coś: http://www.pzw.org.p...ie_ochrony_rybo

Chciałabym być ale pracuję. Czy ktoś może poruszyć te wątki:
1 czy PZW po rejestracji łodzi może ustalić właściciela? Jeśli tak to może warto kupić kamerę z mocnym zoomem. Ssr mogłoby ustawić się na nasypie czy zaporze i nagrywać lamiacych rapr. Po ustaleniu właściciela łodzi zostałby na niego nałożony mandat. Gdyby poszła dama ze w krzakach może ssr siedzieć z kamerą wielu by się zastanowilo co robią.
2 latem rozmawiałem z prezesem o kontrolach. Narzekał na brak funduszy żeby zatrudnić nowych strażników. Spytałem czy jeśli podnieść roczną składkę o 10 zl coś by to dało? Na szybko obliczył że można zatrudnić 2-4. Napisałem tę info na innym forum. Irek vel. Bateria stwierdził że to nie fair że cały okręg ma płacić za ochronę siemianowki. Moim zdaniem nowi strażnicy odciazyliby starych, którzy mogliby kontrolować inne wody a poza tym na siemianowce widzę rejestracjie z całego okręgu.

#2978 OFFLINE   Maciek_7

Maciek_7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów

Napisano 15 listopad 2019 - 19:12

Tylko że większość przyjezdnych jedzie tam na ryby, nie po ryby.Jadą pospinningować, pobawić się bo jest nadal jeszcze co robić na tej wodzie.

:lol:  :lol:  :lol: 

Sory, nie mogłem się powstrzymać...

Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 15 listopad 2019 - 19:13

#2979 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 15 listopad 2019 - 19:25

"http://www.pzw.org.p...w_w_bialymstoku"
Najlepsze jest to, ze bez udzialu PZW zbiornik stal się najlepszym sandaczowym lowiskiem w Polsce, w necie zbieraja laury za dobre gospodarowanie,ktoś odwalił za nich kawał dobrej roboty, jeszcze pilnowac im każą....

Użytkownik kkonrad edytował ten post 15 listopad 2019 - 19:28

#2980 OFFLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 15 listopad 2019 - 20:20

Nooo nie chciałem się wypowiadać bo nie znam sprawy od środka ale tak wieść niesie ze na siemianowke to kaczki sandacza napuscily 😂 normalnie jaja ...okrzyczany zbiornik a PZW wogole sandaczem jak się nie mylę w całej historii siemianowki nie wpuszczali ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych