Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#3341 OFFLINE   tost

tost

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaMińsk Mazowiecki

Napisano 26 grudzień 2019 - 17:26

JA BYŁEM I WIDZIAŁEM.Kurła za dużo widziałem.Byłem pełen podziwu bo wyjeli 20 szt sumków nie sumów .SZACUN wszystko wypuszczone nawet nie podbierane tylko szczypce pod burtą ,,aluminiowej łodzi,, i woda lux . Tak myślałem byłem zły że pokazali  kilku łodzim gdzie stoi mięso.Ale jest ok wypuszczają i o to chodzi nawet te dwa karpie 10 -12 kg spoko w końcu wigiliia.I zaraz moderatorzy czytaj moderator zjedzie mnie że domysły nie widziałem nie słyszałem może fake news .Szacun Panowie z Aluminium bo kilka łódek krążyło w trolu i liczyli na męsko ale szkoda tych karpików bo w końcu podpięte.Myslę że  nie wstawicie filmiku .JEŻELI CHCEMY ŁOWIĆ FAJNE RYBKI  NA TEJ WODZIE TO NIE LANSUJMY SIĘ KURŁA MAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆC ZE ZDJĘCIAMI I FILMAMI .Myślę że mogę się wypowiadać w temacie bo kilka .....fajnych rybek złowiłem .Pozdrawiam Śnięty Andrzej.

Jesteś pełen podziwu??? Szacun i woda i lux??? za to, że wszystko wypuszczone, nawet te "dwa karpie 10-12 kg spoko ale szkoda tych karpików bo wkońcu podpięte"???
Jeżeli tak bardzo zależy Ci na tej wodzie jak piszesz to właśnie Ty jako pierwszy powinieneś wytłumaczyć wędkującym z aluminium,że jeśli nie okres ochronny to zimowisko!!!
Kaleczenie sumów, karpi i innych ryb pod koniec grudnia i co??? Szacun?!?
Dziwne masz podejście do swojej wody
Nie no ale szacun, lux...

#3342 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 27 grudzień 2019 - 16:50

Witam, czy są w internecie dostepne wyniki glosowania na temat trollingu. Ułatwiły by swiadomy wybór koła na nastepny rok.

#3343 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 27 grudzień 2019 - 18:57

Pewnie jak się nikogo w zarządzie nie zna to i się nie dowie. A w tym roku to chyba nic nie głosowali bo jeszcze na 2 lata jest klepnięty. No i ja nie rozumiem po co jest taki dyrektor skoro samodzielnie nic nie może. Widzi że coś jest złe i nie może nic z tym zrobić bo muszą wnioski spłynąć i może wtedy zagłosują.

#3344 OFFLINE   Jozik

Jozik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 27 grudzień 2019 - 21:41

No właśnie, może ktoś wie w którym kole działają jacyś przeciwnicy trola, gdyż nie chcę wspierać leśnych dziadków.

#3345 OFFLINE   krakersik

krakersik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 27 grudzień 2019 - 22:32

No właśnie, może ktoś wie w którym kole działają jacyś przeciwnicy trola, gdyż nie chcę wspierać leśnych dziadków.

na pewno w kole SAZAN znajdziesz wielu młodych ogarniętych ludzi którym zależy dobro naszych wód

#3346 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 28 grudzień 2019 - 13:14

TOST nie zakumałeś  mojego postu.Ale skoro byłeś i widziałeś że podpięte to czy ty zwróciłeś uwagę ?A gdyby ci ludzie odpłyneli po 2 ,3 rybach to reszta szarańczy powiozła by te sumki do domu. A tak stali i krzywdy im zrobić nie pozwolili.Takie jest moje zdanie .Nie popieram takiego łowienia ale w tym przypadku wolę oglądać podpiętą rybę i wypuszczoną niż jadącą na agrafce do brzegu.Okresu na siemianówce brak zimowisko też nie oznakowane.I jeszcze jedno pytanie .Czy ty łowiąc na Bugu np. szuminie po wyjęciu trzeciego sandacza i np. sumka opuszczasz to miejsce ? Przecież to zimowisko . 

• lukaszglu lubi to

#3347 OFFLINE   tost

tost

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaMińsk Mazowiecki

Napisano 28 grudzień 2019 - 15:17

Nie byłem i nie widziałem. Wnioski wysunięte z postów Twojego i Kolegi piszącego wcześniej.
Nie byłem i być nie zamierzam.
Po wyjęciu 3 sandaczy i sumka na Szuminie pewnie łowłbym dalej.
Szczerze Wam życzę by udało się uratować tą wodę, chociaż gdyby przeniosła się na Siemianówkę połowa mazowieckich wiślaków to bym nie żałował ;)
Pozdrawiam i życzę połamania kija w przyszłym sezonie- bez podtekstów oczywiście.

Użytkownik tost edytował ten post 28 grudzień 2019 - 15:19

#3348 OFFLINE   Luki123

Luki123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 29 grudzień 2019 - 19:30

TOST nie zakumałeś mojego postu.Ale skoro byłeś i widziałeś że podpięte to czy ty zwróciłeś uwagę ?A gdyby ci ludzie odpłyneli po 2 ,3 rybach to reszta szarańczy powiozła by te sumki do domu. A tak stali i krzywdy im zrobić nie pozwolili.Takie jest moje zdanie .Nie popieram takiego łowienia ale w tym przypadku wolę oglądać podpiętą rybę i wypuszczoną niż jadącą na agrafce do brzegu.Okresu na siemianówce brak zimowisko też nie oznakowane.I jeszcze jedno pytanie .Czy ty łowiąc na Bugu np. szuminie po wyjęciu trzeciego sandacza i np. sumka opuszczasz to miejsce ? Przecież to zimowisko .

Słabo patrzyles bo suma przywiązanego też mieli..... :(

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

#3349 OFFLINE   sk_wonsz

sk_wonsz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 29 grudzień 2019 - 20:25

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! Załączony plik  IMG_20191229_134154.jpg   53,29 KB   136 Ilość pobrań

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
  • szydłoś lubi to

#3350 OFFLINE   _Junak_

_Junak_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 593 postów

Napisano 29 grudzień 2019 - 21:06

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! attachicon.gif IMG_20191229_134154.jpg

Smutny widok. Bardziej zdesperowanych ludzi na rybie mięso chyba nie widziałem...
  • NOMAK BBI lubi to

#3351 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 29 grudzień 2019 - 21:21

Masakra...
  • De'Ptak lubi to

#3352 OFFLINE   tomi101

tomi101

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 583 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Ignatowicz

Napisano 29 grudzień 2019 - 22:59

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! attachicon.gif IMG_20191229_134154.jpg

Potwierdzam.
Byłem dzisiaj przejazdem i też widziałem tych "poławiaczy".
Jutro też prawdopodobnie zawitam w te okolice z wędką i zobaczę czy też będą.

Pozdrawiam Tomi .

#3353 OFFLINE   De'Ptak

De'Ptak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 148 postów
  • LokalizacjaNowy Dwór Mazowiecki
  • Imię:Adam

Napisano 29 grudzień 2019 - 23:01

Ja to już normalnie nie wiem jak to skomentować....

#3354 OFFLINE   fred88

fred88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Piotrek

Napisano 29 grudzień 2019 - 23:05

Jeśli ktoś z forumowiczów jutro lub pojutrze będzie widział tych cudakow proszę o info na forum.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
  • De'Ptak lubi to

#3355 OFFLINE   Sylwek1981

Sylwek1981

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 781 postów
  • LokalizacjaRawicz

Napisano 29 grudzień 2019 - 23:17

Łowienie z mostów jest niezgodne z RAPR, więc możecie dzwonić gdzie trzeba. Zwiać będzie im raczej trudno☺ Chociaż swoją drogą pomysłowe to jest muszę przyznać 😉

#3356 OFFLINE   rafcik87

rafcik87

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaPiaseczno
  • Imię:Rafał

Napisano 30 grudzień 2019 - 11:23

Nic w tym kraju się nie ma prawa zmienić. Ryzykować zdrowie/życie aby zapchać lodówkę mięsem sandaczy i to jeszcze w tak ekwilibrystyczny sposób. Jak, skąd i dlaczego??!!

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
  • nalewator lubi to

#3357 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 30 grudzień 2019 - 13:15

To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta.

#3358 OFFLINE   Krzysztof S.

Krzysztof S.

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysztof

Napisano 30 grudzień 2019 - 13:59

To jest kwintesencja wędkarstwa ekstremalnego. W następnym sezonie może będzie mi dane oglądanie ,, prawdziwego wędkarza'' na materacu podczas trolingu.

#3359 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 648 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 30 grudzień 2019 - 15:39

To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta.

Jestem w szoku!!! A już myślałem, że to dziadkowie z Siemianówki wpadli na tak "genialny" sposób łowienie ryb....

#3360 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 30 grudzień 2019 - 16:06

Metnooki tylko śmiecie celowo najeżdżają ryby
  • Osin i tost lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych