Zalew Siemianówka
#4281 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 20:40
- franek88 lubi to
#4282 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 20:49
Patrz no a do warszawki przyjeżdżacie hordami w tygodniu i na weekend wracacie do domu i jest dobrze . Może lepiej zajmijcie się miejscowymi, którzy prowadzą mobilne przetwórnie rybne. A nie czepiacie się przyjezdnych, którzy wyrządzają najmniejszą szkodęDzisiaj na dużym 200 łódek. Warszawka próbowała wytrolować resztkę rybostanu. Całe szczęście ryba nie chciała skubać. Od świtu do 14stej bez brań ludzie spływali.
Użytkownik Andrzejekek edytował ten post 11 listopad 2020 - 20:50
- wujek, MaleX, Piotrek Milupa i 10 innych osób lubią to
#4283 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 21:23
#4284 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 21:31
- eRKa lubi to
#4285 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 21:34
W poniedziałek rano trzeba do roboty pół godziny wcześniej wyjechać a w piątek przygotować sie na stanie w korkach.
Użytkownik wujek edytował ten post 11 listopad 2020 - 21:35
- Piotrek Milupa, Framuga, _Junak_ i 1 inna osoba lubią to
#4286 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2020 - 21:50
Dokładnie tak jak mówiszAndrzejekek@, pierwszy post i strzał w potylice .
W poniedziałek rano trzeba do roboty pół godziny wcześniej wyjechać a w piątek przygotować sie na stanie w korkach.
- wujek lubi to
#4287 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2020 - 12:34
Panowie a jak sytuacja ze szczupakiem łapał ktoś ostatnio ? na płytkiej na głębokiej wodzie? bo sandacze trochę zbrzydły
#4288 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2020 - 21:53
Darnok jesteś prostakiem i zwykłym chamem.
#4289 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2020 - 22:01
Sledzik nie znamy się więc oceniaj siebie , własnie pokazałeś jaki prostak z ciebie nie masz nic więcej ciekawego do napisania ? a chama to ty chyba jeszcze w życiu nie poznałeś
- mafijas lubi to
#4290 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2020 - 22:05
Raczej na płytkiej. Zaczął pojawiać się w tych miejscach w których przedtem był sandacz. Takie są moje obserwacje z ostatnich paru tygodni. Moje coroczne łowy szczupaka które zaczynały się w drugiej połowie września w tym roku nie miały miejsca. Szczupak zniknął. Nie wiem gdzie się podziały te szczupaki które nie miały wymiarów w ubiegłym roku a których było dużo. W tym roku mniej niż znikome ilości "pistoletów" trafiały się tylko sandacz "kłuł". Nikt z moich znajomych nie chwalił się że w tym roku "połowił".
PS. Mam nadzieję że moderacja zrobi porządek w tym wątku. Złośliwości za wiele się zrobiło.
Jestem czynnym komentatorem na innym forum nie zawiązanym z tą tematyką , i tam za takie szczypanie się pomiędzy komentującymi dostaje się wakacje, a jak się ktoś dalej nie może pohamować to emerytura.
A tak na marginesie, jak ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie to po co zabiera głos?
Użytkownik bho70 edytował ten post 13 listopad 2020 - 22:06
#4291 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2020 - 22:08
Post do usunięcia , tylko łowisko specjalne BachurySledzik nie znamy się więc oceniaj siebie , własnie pokazałeś jaki prostak z ciebie nie masz nic więcej ciekawego do napisania ? a chama to ty chyba jeszcze w życiu nie poznałeś
#4292 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2020 - 22:41
#4293 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2020 - 11:24
PS. Mam nadzieję że moderacja zrobi porządek w tym wątku. Złośliwości za wiele się zrobiło.
Jestem czynnym komentatorem na innym forum nie zawiązanym z tą tematyką , i tam za takie szczypanie się pomiędzy komentującymi dostaje się wakacje, a jak się ktoś dalej nie może pohamować to emerytura.
A tak na marginesie, jak ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie to po co zabiera głos?
Jak widzisz staram się pilnować, jednak niektórzy nie potrafią w żaden sposób się opanować. Chyba faktycznie trzeba ostrzej zacząć działać.
Zatem od tej pory każdy post z personalnymi wycieczkami, obrażaniem czy innymi elementami niezgodnymi z podstawowymi zasadami tego forum będzie skutkował czasowym zawieszeniem konta.
Za recydywę zaś będzie ban ostateczny.
- Novis, gaweł, martek i 9 innych osób lubią to
#4294 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2020 - 22:37
Potwierdzam to co wyżej. Szczupaka jest bardzo mało. W tym roku złapałem tylko 1 sztukę na kilka wyjazdów. W poprzednich latach, jeszcze w zeszłym roku szczupaka było dużo - zwłaszcza małego. Miejsce szczupaka zajął chyba sandacz. Moim zdaniem jest też dużo mniej drobnicy, tj. płotki, krasnopiórki. Przez ostatnie lata łapałem na spławik za wyspą dużo białej ryby, a w tym roku byłem chyba ze 3 razy na białej rybie, zanim jeszcze spadła woda i było bardzo słabo.
- bho70 lubi to
#4295 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2020 - 10:23
Byłem wczoraj szukałem na płytkiej wodzie zero nawet małego szczupaka obok mnie były łódki też zero od południa zacząłem łapać sandacze udało się 4 szt największy 60+ reszta 50+
- kostom63, compi i bho70 lubią to
#4296 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2020 - 15:00
W tym tygodniu biorą karpie i leszcze. Na spinning.
#4297 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2020 - 15:20
Compi biorą w samo południe w określonych miejscach i określonym czasie trzeba z zegarkiem napływać na miejscówki:)
- compi lubi to
#4298 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2020 - 16:21
Ale tak, jak turzają to z zegarkiem.
#4299 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2020 - 17:53
Nie możliwe żeby szczupak raptownie znikną ze zbiornika biorąc pod uwagę że każdy gania teraz za sandaczem bo smaczniejszy może mały zbiornik ?
#4300 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2020 - 18:44
...zostało trochę napewno ryb grubych ...ale takich po 40-60 są naprawdę małe ilości ...nawet miejsca muliste i mega płytkie zostały zapanowane przez zandery ...nie jest to efekt z roku na rok ale.systematycznie od powiedzmy 5 lat szcUpakow łowi się po prostu mniej ...kasowane są po prostu po tarle ...i populacja nie rośnie tak jak rosła ... A maleje ...
- Mysha, NOMAK BBI, compi i 1 inna osoba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych