Za szybko powoził pewnie i się strachu najedli.Tam ryba nie wraca do wody . W sobotę na małym parka podpięła sumka woził ich trochę w zamian na łódce łeb obcięty . Były ochy achy buziaki ciekawe kto sprzątał?
Zalew Siemianówka
#4621 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 18:42
#4622 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2021 - 09:19
Troche póżno piszę, ale może się uda. W sobote i w niedziele będę niedaleko zbiornika i moglbym powędkować od takiej 9-17. Mogę zabrać ponton 330 i silniczek elektryczny 40 lbs albo wypozyczyc z kims sprzęt. Chciałby ktoś się razem wybrać, albo mógłbym się pod kogoś podczepić?
EDIT.
Sorki, przerzuciłem post do umawialni, ale niestety nie widzę jak go usunąć stąd.
Użytkownik Arcik edytował ten post 18 czerwiec 2021 - 09:22
#4623 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2021 - 09:45
Rudnia w sobotę i niedzielę nieczynna. Regaty są.Troche póżno piszę, ale może się uda. W sobote i w niedziele będę niedaleko zbiornika i moglbym powędkować od takiej 9-17. Mogę zabrać ponton 330 i silniczek elektryczny 40 lbs albo wypozyczyc z kims sprzęt. Chciałby ktoś się razem wybrać, albo mógłbym się pod kogoś podczepić?
EDIT.
Sorki, przerzuciłem post do umawialni, ale niestety nie widzę jak go usunąć stąd.
#4624 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2021 - 06:56
Dziękuję Gaweł za relację, po to się wchodzi na forum żeby móc poczytać co w trawie piszczy.
A kolega mentnooki, (a może mętnooki) : połamania życzę!
MENTNOOKI .Połamałem
#4625 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2021 - 07:06
Tyle się słyszy o tym zbiorniku na południu Polski. Wychodzi na to, że większość ryb wypuszczanych jest do wody przez "oko cyklopa".
Słyszy się bo GWIAZDY YOUTUBA dbają o szum wokół tej wody. A coraz więcej wędkarzy wypuszcza złowione ryby i górny wymiar jest i 1 sztuka do zabrania tak więc nie bardzo już się kalkuluje jechać kilkaset kilometrów po jedną rybkę, Trochę mało kontroli .
- tlok, szydłoś i biturbo lubią to
#4626 OFFLINE
Napisano 29 czerwiec 2021 - 18:43
#4627 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2021 - 18:51
Przepraszam Kolegów, ale jak czytam i słyszę o tej wielowymiarowej patologii, która dotknęła Siemianówkę, to już dawno sobie odpuściłem tą wodę. To wszystko jest anty-kwintesencją prawdziwego wędkarstwa!
- jacekp29 lubi to
#4628 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2021 - 14:40
Pozbyliście się już problemu z nadmierną populacją sandacza .
- tlok i eRKa lubią to
#4629 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2021 - 15:50
Nadmierna populacja gwiazd zmniejszona 10 -15 łódek z rana do godz. 9 a później 2 góra 3 .Nic nie bierze ale jest cudownie. cisza na wodzie .Trolujących tez brak.Wszystko wróciło do normy.Tak trzymać.
- mario, beton007, szydłoś i 7 innych osób lubią to
#4630 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2021 - 16:00
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
#4631 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2021 - 16:52
Jaka jest temperatura wody na siemianówce, na Suwalszczyźnie a dokładnie jez. Wigry 25⁰C-27⁰C
Około 24 stopni.
Użytkownik Werem edytował ten post 30 lipiec 2021 - 16:54
#4632 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2021 - 18:13
Użytkownik amfot edytował ten post 30 lipiec 2021 - 18:16
#4633 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2021 - 19:28
Słyszy się bo GWIAZDY YOUTUBA dbają o szum wokół tej wody. A coraz więcej wędkarzy wypuszcza złowione ryby i górny wymiar jest i 1 sztuka do zabrania tak więc nie bardzo już się kalkuluje jechać kilkaset kilometrów po jedną rybkę, Trochę mało kontroli .
Z jednej strony zło...Ale może dało wielu do myślenia ,że z wędkarstwa można się cieszyć i nie zawsze złowioną rybę trzeba "Zberetować" ...Może jednak widząc że inni to potrafią i sprawia im to radość sami spróbowali i zobaczyli że to jednak nie boli Jak większość zrozumie że 1-2 ryby na miesiąc starczą raczej im do celów konsumpcyjnych dla Całej rodziny będzie tylko lepiej. Co do kontroli to choć nie byłem tam już dłuższy czas wiem że są zmiany i jest coraz więcej Patroli/Kar i się jednak powinni trochę obawiać.Tylko czy nie za pózno o przynajmniej 2-3 lata??? Może lepiej pózniej jak wcale. Sprawdzimy Niebawem
#4634 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2021 - 20:21
Wiedza jest siłą.Z jednej strony zło...Ale może dało wielu do myślenia ,że z wędkarstwa można się cieszyć i nie zawsze złowioną rybę trzeba "Zberetować" ...Może jednak widząc że inni to potrafią i sprawia im to radość sami spróbowali i zobaczyli że to jednak nie boli Jak większość zrozumie że 1-2 ryby na miesiąc starczą raczej im do celów konsumpcyjnych dla Całej rodziny będzie tylko lepiej. Co do kontroli to choć nie byłem tam już dłuższy czas wiem że są zmiany i jest coraz więcej Patroli/Kar i się jednak powinni trochę obawiać.Tylko czy nie za pózno o przynajmniej 2-3 lata??? Może lepiej pózniej jak wcale. Sprawdzimy Niebawem
Załączone pliki
Użytkownik compi edytował ten post 01 sierpień 2021 - 20:21
#4635 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2021 - 06:32
22.4 temperatura wody Siemianówka
#4636 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2021 - 16:40
Mi w te upały pod wierzchem 30*C pokazało
Dużo czasu na urlopie spędziłem i coś tam idzie wyskubać.
Tak na prawdę to miałem tylko jeden dzień na grubooo, poza tym to czasem 2 czasem 4 rybki na dzień się trafiały a bywały dni że i na zero.
Często brały o różnych godzinach 8-9 rano 17-18 a im później tym słabiej. Miałem też takie miejsce że przez 3 dni z rzędu ryby łowiłem ale brały tylko przez chwilę o określonej godzinie. Później jakoś te miejsce sandacze przestały odwiedzać lub brały o innych porach a ja byłem już w innym miejscu?
Podsumowując narazie woda jest bardzo chimeryczna
#4637 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2021 - 19:55
Woda jest normalna tylko sandaczy jest dużo, dużo mniej... Ot i całe wyjaśnienie...
#4638 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2021 - 20:29
- szydłoś i wisniowy21 lubią to
#4639 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2021 - 20:50
A ja myślę że to jest ten plus tego najazdu.,Tyle ryb co zostało wypuszczone z powrotem do wody.............ryby też się uczą . A tak na poważnie to wysoki stan wody opóźnione tarło i mocno przetrzebiona populacja sandacza zrobiły swoje.No i te słynne 24 tony sandacza złowione w siatki przez rybaków wiosną zrobiły swoje
#4640 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2021 - 21:12
A ja myślę że to jest ten plus tego najazdu.,Tyle ryb co zostało wypuszczone z powrotem do wody.............ryby też się uczą . A tak na poważnie to wysoki stan wody opóźnione tarło i mocno przetrzebiona populacja sandacza zrobiły swoje.No i te słynne 24 tony sandacza złowione w siatki przez rybaków wiosną zrobiły swoje
Mentnooki nie bądź bajkopisarzem odnośnie wypuszczanych ryb ... zabieranych jest tyle co i było.
i nie bądź bajkopisarzem, że PZW odłowiło 24 tony ryb ... masz na to dowody?
Problemy tej wody zaczęły się wraz z pojawieniem się prominentnych youtuberów i mięsiarzy którzy za nimi ruszyli.
- szydłoś lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych