Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#1001 OFFLINE   podlasiak

podlasiak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Hubert

Napisano 15 październik 2017 - 21:14

Kotwice straciłem przy amfiteatrze w Starym Dworze w drodze powrotnej do auta , nie wiem co podkusiło mnie by stanąć tam jeszcze na chwile :lol: . Miejsca z tego co piszesz wybrałem nie najgorsze , bo obławiałem wejście do zatoki w Bołtrykach i potem okolice wyspy. Przy zatoce trafiłem na bardzo fajny kawałek dna usiany twardymi zaczepami i mimo podwojnego podejścia do tej miejscówki nic nie wydłubałem :huh: . Stosowałem smukłe gumy około 10-13 cm na 14-20 gramach, miałem kilka delikatnych pstryków ,ale były to chyba okonki , albo przejeżdżałem jakiejś białej rybie po karku ;) bo nie było żadnych ząbków . Na kołowrotku plecionka chyba 0,10-0,15 mm (nie wiem bo korzystałem z kołowrotka dziewczyny  :) ) , a na końcu stalka na 6 kg. Może to w zestawie tkwi problem ? :blink:  

#1002 OFFLINE   j@rex

j@rex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaSokółka
  • Imię:Jarek

Napisano 15 październik 2017 - 21:56

Hehe. Pisałem kiedyś o przystani z masztem i flagą. Ma swoją nazwę. "Przystań Zła" :D. Maszt i flaga służą gnojkom podobno do ostrzegania o patrolach.

Kolego. Ta plaża z flagą o której piszesz ma już dawno swoja nazwę i nazywa się "Plaża Emerytów" każdy kto łowi na Siemionce jak usłyszy ta nazwę to od razu wie o co chodzi 

#1003 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 16 październik 2017 - 05:21

Może i plaża emerytów, ale "zło" pojawiło się w kontekście trolingu. Ja na swojej mam też emerytów, ale ci moi w dużej części należą do SSR. Najważniejsze że dorożkarze będą mieli wyznaczony od przyszłego sezonu "spacerniak" :D.

#1004 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 16 październik 2017 - 05:28

Podlasiak, ja za sandaczowego profesora się nie uważam, ale wg mnie łowiłeś gdzie należy i jak należy. Mam w zestawie typowo sandaczowe jaskółki Berkleya, jakieś dedykowane Havoki, a łowię sandały na małą blachę z przyponem, bo widocznie w amerykańskich wynalazkach nasze ryby nie gustują ;)

#1005 OFFLINE   j@rex

j@rex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaSokółka
  • Imię:Jarek

Napisano 16 październik 2017 - 20:43

Podlasiak, ja za sandaczowego profesora się nie uważam, ale wg mnie łowiłeś gdzie należy i jak należy. Mam w zestawie typowo sandaczowe jaskółki Berkleya, jakieś dedykowane Havoki, a łowię sandały na małą blachę z przyponem, bo widocznie w amerykańskich wynalazkach nasze ryby nie gustują ;)

To i pewnie Sandacze wielkości tej blaszki 

• mafijas lubi to

#1006 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 16 październik 2017 - 20:54

Największy 58 tydzień temu. Zazwyczaj 50-52. Oczywiście maluchy też się zdarzają. Dużych przynęt nie chcą gryżć. Gumy maks 8-10cm u kolegi.

#1007 OFFLINE   podlasiak

podlasiak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 16 październik 2017 - 21:13

Stało się , pierwszy sandacz w życiu zaliczony :D Forumowego minimum nie ma - 56 cm , ale i tak cieszy niezmiernie :) . Wziął na perłową gumę 10 cm na 20 gramach. Oprócz tego brat złowił dwa szczupaki - 61 i 85 cm. Jak na krótki popołudniowy wyjazd jestem zadowolony :D Oprócz tego przy porcie widzieliśmy martwego sumka około metra  :( 

• K-Pon lubi to

#1008 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 17 październik 2017 - 05:10

Gratulacje. Szczupaki brata wyjęte przy brzegu czy już głębiej zeszły?

#1009 OFFLINE   podlasiak

podlasiak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 17 październik 2017 - 05:14

Glebiej , na otwartej wodzie .

#1010 ONLINE   fladra

fladra

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 114 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Bartosz

Napisano 24 październik 2017 - 18:56

Panowie w sobotę jadę pierwszy raz na Siemianówkę. Doradzicie gdzie zwodować ponton żeby się nie zakopać i mieć szansę na spotkanie z rybą:) A może ktoś ma ochotę pojechać razem to zabiorę i ugoszczę na łajbie wzamian za cenne wskazówki.

#1011 ONLINE   fladra

fladra

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 114 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 24 październik 2017 - 18:59

Jestem z Białegostoku jakby co.

#1012 OFFLINE   radmac5

radmac5

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów
  • Imię:Radek

Napisano 24 październik 2017 - 19:29

napisz dokladnie co to znaczy "ugoszczę" .Bo jak bedzie all inclusive to w bondarach po sklepem znajdziesz wielu chetnych ;)- miejscowi wiedza najwiecej :)

Użytkownik radmac5 edytował ten post 24 październik 2017 - 19:29

#1013 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 24 październik 2017 - 19:30

W piątek będę wiedział czy znajdę czas. Jak coś to priv.

#1014 OFFLINE   Łukasz91

Łukasz91

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 24 październik 2017 - 19:41

Dziś szybki wypad o 15 na wodzie i 71, 75 i kilka krótkich ;) szczupaki jeszcze głeboko w zielu ;D@flondra możesz zwodować się przy białym domku w Siemianówce na żwirowni nie ma tam tłoku i z tamtad mozesz popłynac na dyży albo na mały ;)

https://www.google.p...92!4d23.8171169

Użytkownik Łukasz91 edytował ten post 24 październik 2017 - 19:45

• radmac5 lubi to

#1015 ONLINE   fladra

fladra

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 114 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 24 październik 2017 - 20:08

Dzięki za pierwsze info. Co do miejscowych to chyba jednak nie skorzystam:) Pytanie lepiej na mały czy na duży? Rozumiem że chodzi o nasyp który rozdziela zalew na dwie części.
Compi odezwę się w piątek z pytaniem-transport i piwko w cenie porady:)

Użytkownik fladra edytował ten post 24 październik 2017 - 20:09

#1016 OFFLINE   Łukasz91

Łukasz91

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 24 październik 2017 - 20:33

Ja proponuję na mały ;) i od wyspy w stronę granicy po zielach jesli lubisz takie łapanie , a jak nie to możesz sprubowac na czystym przy trzcinach

#1017 OFFLINE   amfot

amfot

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Jacek

Napisano 24 październik 2017 - 21:30

Witam. Ja woduję się na małym tutaj: https://www.google.p...507,2585m/data=!3m1!1e3  Jest dobry dojazd, miejsce na samochód i dobre wejście do wody.

#1018 OFFLINE   Łowca.b

Łowca.b

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 155 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Michal

Napisano 26 październik 2017 - 08:02

Kolego @fladra, ponton to zwodujesz praktycznie wszędzie na zalewie gdzie prowadzi jakaś droga, więc to problemem nie będzie. Ale weź pod uwagę fakt, że zapowiadane są słabe warunki pogodowe i silny wiatr w porywach. Ja proponuję Ci szukania miejsca zacisznego do wędkowania z pontonu.

#1019 OFFLINE   Łukasz91

Łukasz91

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 postów

Napisano 26 październik 2017 - 12:09

W sobotę ma mocno wiec z zachodu chyba ze coś się zmieni wieć sa dwie opcje ,albo przy tamie czołowej albo mały zalew wzdłuż wału ;)

#1020 OFFLINE   lyparypa

lyparypa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:ROBI

Napisano 27 październik 2017 - 08:41

W sobotę ma mocno wiec z zachodu chyba ze coś się zmieni wieć sa dwie opcje ,albo przy tamie czołowej albo mały zalew wzdłuż wału ;)

Jeszcze zatoka (tarnopolska) no i... zatoka bachurowska ;) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych