Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#1061 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 06 listopad 2017 - 19:36

Kamil ,nie zadawaj tak intymnych pytań na publicznym,szanującym się Forum.Notabene goszczącym różnych ....wędkarzy :(

Napisz lepiej w trzech słowach o wczorajszych zawodach.

Pozdrawiam Tomi B)

Co TU pisać ;)  Pogoda dopisała...ryby też...nalewki byli B) żyć nie umierać Tomciu :D

• beton007, Dano. i Werem lubią to

#1062 ONLINE   tomi101

tomi101

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 583 postów
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Ignatowicz

Napisano 06 listopad 2017 - 20:01

Co TU pisać ;)  Pogoda dopisała...ryby też...nalewki byli B) żyć nie umierać Tomciu :D

Eeeee Panie ,jak "nalewki byli" to pogoda i żerowanie ryb nie miały żadnego znaczenia :)

Teraz żałuję że nie dałem się namówić :( Spożywanie w samotności coraz mniej mnie bawi :wacko: Może to sygnał ,żeby znów....zacząć łowić?

Pozdrawiam Tomi B)

#1063 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 06 listopad 2017 - 20:02

Jeśli tak kogoś interesuje wypuszczanie ryb to dzisiaj praktycznie przy nas został wypuszczony okaz 103cm/8,5kg, za co wyraziłem szacunek panom na łódce przy porcie. Złowiony na żywca. U nas pod zaporą jeden 68, a przy porcie kilka pięćdziesiątaków i drugi 67. Sandacz siedzi cicho, jedynie maluch 15 cm połasił się na niewiele większą od niego błystkę. W ogóle wszystkie ryby złowiliśmy na metal. Pod zaporą byli fachowcy, którzy o 10-tej mieli już komplety i spływali.

#1064 OFFLINE   j@rex

j@rex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaSokółka
  • Imię:Jarek

Napisano 07 listopad 2017 - 04:56

Marcin mam takie pytanie z innej beczki....jak to jest u Ciebie ...zabierasz ryby do domu czy wypuszczasz po złowieniu ?  ;)

Łowie na Siemionce od wielu lat i jeszcze nie widziałem żeby ktoś wypuszczał wymiarowe ryby. Trochę to mnie zniechęca do łowienia na tym zbiorniku, ale godzę sie z tym że na innych nie jest lepiej. 

#1065 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 647 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 07 listopad 2017 - 08:17

Łowie na Siemionce od wielu lat i jeszcze nie widziałem żeby ktoś wypuszczał wymiarowe ryby. Trochę to mnie zniechęca do łowienia na tym zbiorniku, ale godzę sie z tym że na innych nie jest lepiej. 

Jarek, no to obracasz się w złym towarzystwie... ;) A tak na poważnie, to jest naprawdę dużo ludzi, którzy wypuszczają ryby.

Najbardziej mnie cieszy teraźniejsza "młodzież", która podchodzi do tego bardzo poważnie.

• Wobi lubi to

#1066 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 609 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 07 listopad 2017 - 15:26

Jarek, no to obracasz się w złym towarzystwie... ;) A tak na poważnie, to jest naprawdę dużo ludzi, którzy wypuszczają ryby.

Najbardziej mnie cieszy teraźniejsza "młodzież", która podchodzi do tego bardzo poważnie.

Bo młodzież "wychowywała" się czasach kiedy C&R było propagowane i mają może wiekszą świadomość co może spotkac "Nasze dzieci" jeśli dalej ludzie będą brali "wszystko co sie rusza" do wora.Też uważam się za młodego wędkarza i 90% rybek wraca do wody i zawsze namawiam innych do tego samego,lecz niestety szczególnie starsi koledzy po kiju zachowują się jakby dalej żyli w czasach PRL i PGr-ów.... 

#1067 OFFLINE   j@rex

j@rex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaSokółka

Napisano 07 listopad 2017 - 15:48

I właśnie mnie to też bardzo cieszy że z tego "narybku" wyrosną kiedyś prawdziwe RYBY 

• Łomżyniak lubi to

#1068 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15699 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 listopad 2017 - 15:50

Też uważam się za młodego wędkarza i 90% rybek wraca do wody i zawsze namawiam innych do tego samego,lecz niestety szczególnie starsi koledzy po kiju zachowują się jakby dalej żyli w czasach PRL i PGr-ów.... 

Ja niestety już się nie uważam za młodego wędkarza ale od lat 100% ryb wraca do wody.

Użytkownik godski edytował ten post 07 listopad 2017 - 15:50

#1069 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 609 postów

Napisano 07 listopad 2017 - 15:55

Ja niestety już się nie uważam za młodego wędkarza ale od lat 100% ryb wraca do wody.

Chwała Ci za to kolego. Niestety sądzę ,że jeszcze za małay odsetek takich wędkarzy można spotkac nad wodą :/ i liczy sie dla nich tylko mięcho a nie przyjemność z tego pięknego Hobby jakie uprawiamy..... 

• godski lubi to

#1070 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15699 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 listopad 2017 - 16:10

Chwała Ci za to kolego. Niestety sądzę ,że jeszcze za małay odsetek takich wędkarzy można spotkac nad wodą :/ i liczy sie dla nich tylko mięcho a nie przyjemność z tego pięknego Hobby jakie uprawiamy..... 

Mam to szczęście że praktycznie wszyscy z którymi wędkuję wypuszczają wszystkie albo prawie wszystkie ryby. Poza tym z beretującymi na ryby bym nie pojechał. Taka wewnętrzna zasada.

• Wobi lubi to

#1071 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 07 listopad 2017 - 16:28

Ekipa która wypuściła tego szczupłego 103cm była bliżej wieku emerytalnego niż studenckiego. Natomiast nie wiem czy przeżył sum 23kg z niedzieli, złowiony przez młodego w sumie(!) człowieka. Metoda spinning i wobler.

#1072 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 609 postów

Napisano 07 listopad 2017 - 17:13

Nie twierdzę że tylko osoby starsze mają takie podejscie do Wędkarstwa,ale na pewno najczesciej widzę zachowanie typu : '' hol-w lewo w prawo - i szczupaczek ok.40cm ląduje w schowku łodki" u osób staszych... a że lornetka to mój nieodłączny element wyposażenia bo lubię obserwować ptactwo wodne, to niekiedy nawet te osoby by się nie spodziewały że ktoś to mógł zauważyć.Ok z mojej strony koniec tematu,bo nie w tym wątku zaczeliśmy tą dyskusję ..

#1073 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 07 listopad 2017 - 17:27

Ale żeby nie było, policja wczoraj też pływała :), Na betonowym nabrzeżu stał być może Twój kolega, miłośnik ornitologii z porządnym sprzętem na statywie.
Za dwa tygodnie mają podobno zrzucać wodę ze zbiornika. PZW ma problem ze swoimi stawami. Nie mają jak ich opróżnić i odłowić ryby. Mogłyby przez przypadek spłynąć wszystkie do zalewu :D

#1074 OFFLINE   Marcin Falkowski

Marcin Falkowski

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów
  • Imię:Marcin Falkowski
  • Nazwisko:Falkowski

Napisano 07 listopad 2017 - 21:45

W tym sezonie zabralem 1 szczupaka 70cm. Zabieram cos pod swieta i tyle. Nie jestem napalony na rybie mieso. Jeżdżę na ryby dla przyjemnosci nie dla zapelnienia lodowki

#1075 OFFLINE   Marcin Falkowski

Marcin Falkowski

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 09 listopad 2017 - 20:10

Jak nic sie nie zmieni to jade w niedziele pod tame. Moze uda się cos zlapac. Narazie daje spokuj z malym zbiornikiem. Spróbuję swoich sil na glebinie

#1076 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 09 listopad 2017 - 21:49

Zerknij na wiatr. Porywy do 26. Może huśtać.
  • luba55 lubi to

#1077 OFFLINE   j@rex

j@rex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaSokółka

Napisano 10 listopad 2017 - 05:24

Zerknij na wiatr. Porywy do 26. Może huśtać.

Właśnie żeby nie ten wiatr też bym pojechał 

#1078 OFFLINE   chak

chak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 6 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 10 listopad 2017 - 16:08

Właśnie żeby nie ten wiatr też bym pojechał

We środę była metrowa fala.

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 10 listopad 2017 - 16:18

#1079 OFFLINE   neor

neor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 416 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 11 listopad 2017 - 18:48

Dzisiaj do amfiteatru zwieżli z wody dwóch Panów z Białegostoku . Wyglądało na to że zaliczyli wywrotkę . Tak więc trochę sprzętu pewnie jest do wyłowienia. 

#1080 OFFLINE   Marcin Falkowski

Marcin Falkowski

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 11 listopad 2017 - 23:09

Nie ma żartów. O tragedię nie dlugo. Jutro bedzie mniej wialo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0