Odnośnie mojego wcześniejszego posta.
Jeden z tych większych, które udało mi się złowić na tych zbiornikach, wtedy wrócił do wody i mam nadzieję, że później los był również dla niego łaskawy.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 lipiec 2015 - 11:33
Odnośnie mojego wcześniejszego posta.
Jeden z tych większych, które udało mi się złowić na tych zbiornikach, wtedy wrócił do wody i mam nadzieję, że później los był również dla niego łaskawy.
Napisano 17 lipiec 2015 - 14:03
Ja od blisko trzydziestu lat łowię (teraz już tylko w czasie urlopu) na Plusznym więc mogę powiedzieć , że chyba znam tę wodę dość dobrze. Dlatego też wczorajszy wynik traktuję jak "złoty strzał". Przez te wszystkie lata obserwuję bardzo skuteczną "gospodarkę rybacką" i tzw odłowy kontrolne (najlepiej wychodzą im teraz już tylko z pod lodu na zimowiskach ryb i wiosną na tarliskach) gospodarstwa Szwaderki. Jak słyszałem ostatnio to z ponad 20-tu sieci wyjęli trzy skrzynki marnych rybek! Więc pozostaje pytanie: po co to robią?! To przecież nawet paliwo do łodzi im się nie zwróci!
PS oby tylko nie wylornetkowali mnie wczoraj bo już dzisiaj będą tam z siatką
Niestety GR Szwaderki to monopolista na "moim" terenie w okolicach Nidzicy , nic dobrego z tego jeszcze nie wynikło. Jeżeli spędzasz urlop nad Plusznym to możesz jeszcze spróbować na Jez. Omulew, w sumie masz niedaleko. Jak będziesz chciał ruszyć się trochę dalej ale nadal w okolicach Nidzicy z szansą na ładnego okonia to daj znać na pw, dam namiary na bardzo ciekawą, acz kapryśną wodę .
Napisano 17 lipiec 2015 - 18:42
Dzięki ale trzy tygodnie urlopu mijają jutro i trzeba wracać do szarej rzeczywistości
Napisano 17 lipiec 2015 - 21:17
Wszystko co dobre szybko się kończy . W takim razie, być może w przyszłym roku .
Napisano 18 lipiec 2015 - 18:44
Już w domu...niestety I nawet jeśli ryby nie biorą to i tak jest lepiej niż w "stolnicy"
Napisano 18 lipiec 2015 - 20:53
A ja zaczynam urlop Tylko aby pogoda była łaskawsza bez tej temperatury.
Na wieczór można już było oddech złapać, więc godzinka nad wodą i ... + 2 szczupaczki. Jeden walnął tak, że myślałem już mam minimum forumowe Ale jeszcze mu trochę brakowało.
Napisano 18 lipiec 2015 - 21:13
Widzę że u kolegi nawet na same główki bierą
Napisano 18 lipiec 2015 - 21:27
Guma już wisiała na samej końcówce Przy brzegu ją strząsnął z haka,
Napisano 18 lipiec 2015 - 21:42
Tak myślałem, sam miałem podobną sytuacje po kilku dobrych braniach a nie miałem glue nad wodą i ciernik spadł.
Napisano 18 lipiec 2015 - 22:47
Użytkownik bigrafi edytował ten post 18 lipiec 2015 - 22:47
Napisano 19 lipiec 2015 - 09:37
I z rana + 3 szczupaczki.
Napisano 19 lipiec 2015 - 09:44
Hejka, Rafale łowisz na pletkę czy żyłkę? i jescze jakie fi ?
Napisano 19 lipiec 2015 - 10:27
Pletka PP 0,10. Wcześniej Mikado Ninhondo 0,08.
Napisano 19 lipiec 2015 - 13:08
Tak myślałem, sam miałem podobną sytuacje po kilku dobrych braniach a nie miałem glue nad wodą i ciernik spadł.
Jedyna gumka, na którą chciały brać...i tak wyglądała po wszelkich możliwych reanimacjach na koniec dnia po 20-tu okoniach
Użytkownik BOB1 edytował ten post 19 lipiec 2015 - 13:09
Napisano 19 lipiec 2015 - 15:56
Nieźle, jakbyś ja kwasem potraktował
Napisano 19 lipiec 2015 - 16:46
Ja nazywam takie gumy (jedynie skuteczne i po przejęciach) ... "szkarlatyna"
Reanimowana; kropelką i stopionymi nad zapalniczką perłowymi twisterami. I dalej brały. Widać, że cały pic to drobna praca ogonka i bardzo zmienny a chwilami "dropshotowy" sposób prowadzenia w połączeniu z główka 5g (przy maksymalnej głębokości łowiska nawet 9m)
Napisano 20 lipiec 2015 - 09:02
3 największe z ostatniego tygodnia, które spędziłem wakacyjno - rodzinnie na szkierach pomiędzy Vastervik, a Kalmar.
Kolejno 42 cm, 46 cm, 47 cm. Guma Lunker City 4" (Firecracker Shad - perła z tęczowym brokatem na grzbiecie). Wędka microlite BassProShops do 7 gr., pleciona 0,10.
Użytkownik Flame edytował ten post 20 lipiec 2015 - 10:15
Napisano 20 lipiec 2015 - 09:53
3 największe z ostatniego tygodnia, które spędziłem wakacyjno - rodzinnie na szkierach pomiędzy Vastervik, a Kalmar.
Kolejno 42 cm, 46 cm, 47 cm. Guma Lunker City 4" (perła z tęczowym brokatem na grzbiecie). Wędka microlite BassProSchops do 7 gr., pleciona 0,10.
piękne garbusy - gratuluje !
Napisano 20 lipiec 2015 - 12:41
Gratulacje Patryk - piękne , ciamne garby ... Na taki wakacyjny urlopik też bym się wybrał , nie ma co .
Napisano 20 lipiec 2015 - 13:45
Gratulacje Patryk - piękne , ciamne garby ... Na taki wakacyjny urlopik też bym się wybrał , nie ma co .
Łowiłem 4 poranki do śniadania (3-4 godziny). Woda dla mnie zupełnie nowa i miałem do dyspozycji jedynie łódkę wyposażoną w system napędu ręcznego. Złowiłem tylko 10 okoni (+ sporo szczupaków jako przyłów przy szukaniu okoni), ale najmniejszy miał 31 cm.
Jak ryby są w wodzie to i w lipcu można coś fajnego złowić
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych