Ciekawe ilu z Was po ujawnieniu wylało do naszego byłego kolegi noworoczne wędkarskie życzenia np. "połamania".
(skrzynka już zapełniona?)
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 styczeń 2015 - 23:00
Ciekawe ilu z Was po ujawnieniu wylało do naszego byłego kolegi noworoczne wędkarskie życzenia np. "połamania".
(skrzynka już zapełniona?)
Napisano 07 styczeń 2015 - 23:17
Napisano 08 styczeń 2015 - 00:05
Użytkownik esoxlucius1 edytował ten post 08 styczeń 2015 - 00:45
Napisano 08 styczeń 2015 - 00:08
Hvast, on 07 Jan 2015 - 20:54, said:
Mam praktycznie identyczna sytuacje na allegro tylko na 1600 zł, masakra co ci ludzie w ch... walą.
Zostaje chyba nam składać sprawę na policje.
Napisano 08 styczeń 2015 - 00:41
Ktoś sobie za bardzo do serca wziął maksymę o pierwszym milionie. Bo nie wiem czy wiecie, ale 170 zł to ni mniej ni więcej tylko milion...wietnamskich dongów...
Napisano 08 styczeń 2015 - 09:14
Napisano 08 styczeń 2015 - 11:40
To nie jest pierwszy przypadek z tym użytkownikiem W ubieglym roku "kupiłem" od niego woblery Józka Sendala, kasa poszła tego samego dnia i dalej historia jak wyżej: nie wysłał jeszcze, wysłał ale nie doszło, poczta zła i niedobra, kwit oczywiście zagubił biedaczek... Ponieważ wk..... się bardzo, znalazłem dane gościa ( konto było na dziewczynę mieszkającą wówczas w Anglii) i sprawa otarła się o policję. W pore się jednak zreflektował że nie ma żartów i kase zwrócił.
Napisano 08 styczeń 2015 - 12:18
Ze mną też próbował i to nie tak dawno bo miesiąc temu, ale na szczęście skończyło się dobrze.
Napisano 08 styczeń 2015 - 12:18
Koledzy każdego idzie znaleźć, jeśli ma stałe ip to adres do ustalenia to betka, jesli ma zmienne ip to ma modem, ostatnie altywne zaczytanie okreslonego ip z jakiego się zalogował i również odnajduje sie dane adresowe, trzeba mieć tylko takie możliwości a maja je jedynie s określone służby mundurowe.
Napisano 08 styczeń 2015 - 12:26
Napisano 08 styczeń 2015 - 13:45
Napisano 08 styczeń 2015 - 14:06
Właściciel portalu uznał, że wątek jest niepotrzebny, miał swoje powody, a nam pozostaje uszanować decyzję. Czy to znaczy, że jesteśmy bezsilni? Nie. Istnieje przycisk "zgłoś". Na marginesie, ciekaw jestem ilu z Was go użyło... A zgłaszać możemy każde naruszenie, czy to wprost regulaminu, czy też niestosowne zachowanie usera. A redakcja ma formy nacisku, może dać czasowy / stały ban na giełdę. Osoby nieumiejące się zastosować do koleżeńskich zasad mogą być dość sprawnie wyłapywane. I rugowane. Ale nie wystarczy biadolić. Trzeba informować. Mam nadzieję, że poszkodowani @Pepe, @ziuta, no i twórca wątku @PablovelLoco poinformowali moderatorów o swoich kłopotach. Dla ogólnego dobra. Dla nas wszystkich...
Napisano 08 styczeń 2015 - 14:12
CarIvan, on 08 Jan 2015 - 11:18, said:
Koledzy każdego idzie znaleźć, jeśli ma stałe ip to adres do ustalenia to betka, jesli ma zmienne ip to ma modem, ostatnie altywne zaczytanie okreslonego ip z jakiego się zalogował i również odnajduje sie dane adresowe, trzeba mieć tylko takie możliwości a maja je jedynie s określone służby mundurowe.
Nie kazdego, oj nie kazdego Wszystko idzie obejsc
Napisano 08 styczeń 2015 - 14:14
Wiele razy już wyjaśnialiśmy, więc powtórzę - redakcja/ administracja JB.PL nie bierze odpowiedzialności za transakcje na giełdzie i nie pośredniczy w rozwiązywaniu problemów z nich wynikających pomiędzy użytkownikami.
Nie będzie też wątku polecam/ nie polecam, więcej tutaj - polecam lekturze ostatni post @Friko: http://jerkbait.pl/topic/23122-nie-polecam-kontrahenta/page-2?hl=polecam
Napisano 08 styczeń 2015 - 14:26
Dziękuję za solidarne podejście do tematu Panowie.Opierając się na wypowiedzi kolego esoxlucius1 zasięgnąłem fachowej porady u dobrego kolegi pracującego w KGP w Warszawie,który naświetlił mi dokładnie postępowanie w takiej sprawie i zaoferował pomoc w ewentualnym jej przebiegu.Kolega DERO dostał ode mnie wiadomość zawierającą ultimatum w sprawie zwrotu moich pieniędzy.
Napisano 08 styczeń 2015 - 14:47
woblery z Bielska, on 08 Jan 2015 - 13:06, said:
Właściciel portalu uznał, że wątek jest niepotrzebny, miał swoje powody, a nam pozostaje uszanować decyzję. Czy to znaczy, że jesteśmy bezsilni? Nie. Istnieje przycisk "zgłoś". Na marginesie, ciekaw jestem ilu z Was go użyło... A zgłaszać możemy każde naruszenie, czy to wprost regulaminu, czy też niestosowne zachowanie usera. A redakcja ma formy nacisku, może dać czasowy / stały ban na giełdę. Osoby nieumiejące się zastosować do koleżeńskich zasad mogą być dość sprawnie wyłapywane. I rugowane. Ale nie wystarczy biadolić. Trzeba informować. Mam nadzieję, że poszkodowani @Pepe, @ziuta, no i twórca wątku @PablovelLoco poinformowali moderatorów o swoich kłopotach. Dla ogólnego dobra. Dla nas wszystkich...
Januszu temat założyłem w formie apelu zawierającego ostrzeżenie właśnie dla użytkowników giełdy j.b.W całej sprawie nie chodzi już o pieniądze,jakiekolwiek żale czy ukrzyżowanie winnego.Chciałem aby moja wypowieć zawierała sens,że pomimo iż na forum panuje w jakiś sposób ''sielanka'' to ktoś dalej skrycie i perfidnie ''rżnie w d..e bez wazeliny'' drugiego nieświadomego niczego kolegę.Sprawy do administracji forum nie zgłaszałem,czytałem,czytam regulaminy.
Napisano 08 styczeń 2015 - 15:37
Napisano 08 styczeń 2015 - 15:55
Nie bardzo rozumiem po co zaszargać sobie opinię dla 170plz? niech to nawet będzie 2x więcej, no po jaką cholerę?
Jak kraść to miliony
Jak dmuchać to księżniczki
Miliona ( w gotówce) na oczy nie widziałem więc nie miałem szansy
Księżniczki (z urody ) .............
Napisano 08 styczeń 2015 - 16:40
Bujo, on 08 Jan 2015 - 13:12, said:
Nie kazdego, oj nie kazdego
Wszystko idzie obejsc
Zapewniam Cię że w sieci każdego, nie pomoże Ci nawet korzystanie z bram proxy czy nawet stosowanie urządzeń mobilnych do łączenia się z siecią, jest to tylko kwestia czasu. Inna sprawa iż można tego dokonać na wniosek poszkodowanego podczas przeprowadzania czynności służbowych w dochodzeniu po wszczęciu postępowania.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych