Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Zrobiony w balona...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
68 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4916 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 08 styczeń 2015 - 17:45

Muszę cię zmartwić. Jest co najmniej kilka sposobów pozostania całkowicie anonimowym w sieci. I wymaga relatywnie niskich albo żadnych nakładów. Ale to nie temat na to forum.
  • Bujo i kokosz77 lubią to

#42 OFFLINE   przemofight

przemofight

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 388 postów

Napisano 08 styczeń 2015 - 18:13

Panowie prosty temat - jak zauważyłem ten forumowicz nie jest anonimowy, znają go Koledzy z forum, jak również uczestniczył w aukcjach kupna lub sprzedaży podając swoje dane, numer konta lub numer telefonu...

#43 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Przemo

Napisano 08 styczeń 2015 - 18:16

Muszę cię zmartwić. Jest co najmniej kilka sposobów pozostania całkowicie anonimowym w sieci. I wymaga relatywnie niskich albo żadnych nakładów. Ale to nie temat na to forum.

zmartwię ale nie masz racji, faktycznie temat nie na to forum więc na siłę nie będe Ci tego udowadniał.

#44 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4916 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 08 styczeń 2015 - 18:27

Nie będę cię uświadamiał na siłę. Chcesz, to sobie wierz. Ja wiem że się da i to bez wielkich nakładów. A że większość to amatorzy to całe szczęście.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

#45 OFFLINE   fish28

fish28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2677 postów
  • Imię:Darek

Napisano 08 styczeń 2015 - 18:32

Pierwszy zakup na j.pl zrobiłem właśnie u niego. Zakup nie był tani, bo był to pierwszy mój kij z z pracowni, choć trochę się bałem wpłacać tak kasę nie znanej osobie, wszystko przebiegło pomyślnie. Dziwie się że za parę groszy, człowiek sam sobie chce robić problemy. Ale to już jego sprawa :ph34r:

#46 OFFLINE   Paavo

Paavo

Casting Illuminati

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1616 postów
  • LokalizacjaKanta-Hämee - Southern Finland
  • Imię:Paweł

Napisano 08 styczeń 2015 - 19:50

Pierwszy zakup na j.pl zrobiłem właśnie u niego. Zakup nie był tani, bo był to pierwszy mój kij z z pracowni, choć trochę się bałem wpłacać tak kasę nie znanej osobie, wszystko przebiegło pomyślnie. Dziwie się że za parę groszy, człowiek sam sobie chce robić problemy. Ale to już jego sprawa :ph34r:

Ja się nie oszukuję ale w pewien sposób jestem dobrym celem do oskubania.Mieszkam po drugiej stronie Bałtyku,suma nie za duża więc ''szkodliwość społeczna'' też niewielka,więc to w jakiś sposób ''okazja'',a okazja czyni sam wiesz kogo.Nawet w tv co chwila pojawia się slogan "Łap okazję'' ;) .

#47 OFFLINE   fish28

fish28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2677 postów
  • Imię:Darek

Napisano 08 styczeń 2015 - 20:21

Paweł, ja absolutnie nikogo nie bronię. Powiedziałem tylko jakie miałem wspólne interesy z tym człowiekiem :)

Jeśli tak zrobił, a z tego co słyszę, nie pierwszy raz, to jest nie poważnym człowiekiem, i tyle. Mam nadzieję że dopadnie go za to kara.

• Pióro lubi to

#48 OFFLINE   Pióro

Pióro

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaGłowno
  • Imię:Mirek
  • Nazwisko:Piorkowski

Napisano 08 styczeń 2015 - 20:32

Uważam, że ogłoszenie o kupnie/sprzedaży powinno wisieć tak długo aż sprzedający i kupujący nie napiszą tam że wszystko OK, że są zadowoleni. Dla mnie postawa cudaczna, jeśli ktoś jest niezadowolony, czuje się oszukany, zwodzony, a nie napisze o tym jasno i w odpowiednim miejscu. Wobec kogo ta "lojalność", wobec oszusta, albo przynajmniej zwodziciela, zamiast wobec reszty forum, która jest uczciwa? Bez sensu

• gammbler i Paavo lubią to

#49 OFFLINE   NocnyLowca

NocnyLowca

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 08 styczeń 2015 - 21:38

Witam zabiore moze ja głos w tej dyskusji, Z kijem miałem kilkanaście przugód , tak z tym kijem, pierw pani na poczcie nie przyjeła paczki pózniej znów nie przyjeła paczki, W końcu się udało. KIj Leci na priv wysłałem nr nadania. A kija oddałem za symboliczne 100zł+ 70zł wysyłka. Więc panowie sorry ale nie bawi mnie robienie sobie przykrości za stówke. Dla wielu wrzucałem zawsze jakieś fanty gratis o nie małych cenach itp. By kogoś robić na 100zł..;/

#50 OFFLINE   NocnyLowca

NocnyLowca

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 08 styczeń 2015 - 21:40

Pawel a jak masz czelność pisać do Moich rodziców, itp to mogł byś odebrać telefon. Szczęście ze Tobie tego giftu nie wrzuciłem do kija, a moja kobieta nalegała.

#51 OFFLINE   NocnyLowca

NocnyLowca

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 08 styczeń 2015 - 21:42

Poza tym jaka anonimowość... z co najmniej setką ludzi z tego portalu łowiłem ryby ;)

• Endzik22 lubi to

#52 OFFLINE   Wojtek B.

Wojtek B.

Wiślak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1838 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:08

Według mnie dałeś ciała @Dero. Różne rzeczy się zdarzają. Zawsze można wyjść z twarzą i znaleźć rozwiązanie problemu. Po wpisach innych użytkowników wyraźnie widać, że podobne praktyki to u Ciebie standard- nie ważne czy jest to wobler za 1 zł czy wędzisko za 1 500 zł. Kto w małych rzeczach ma podobne podejście do Twojego, to i w wielkich sprawach będzie gówniarzył.

#53 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:10

Pawel a jak masz czelność pisać do Moich rodziców, itp to mogł byś odebrać telefon. Szczęście ze Tobie tego giftu nie wrzuciłem do kija, a moja kobieta nalegała.

Mądrą masz kobietę.

Trzeba było posłuchać...

• Dominik Kubisz, Ricci i cristovo lubią to

#54 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 998 postów
  • LokalizacjaPL
  • Imię:Mariusz

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:11

Mądrą masz kobietę.

Trzeba było posłuchać...

hehehe

#55 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:17

Apropos giftów to ciekawe czy kolega na allegro czasem nie sprzedawał, bo po przebojach pozakupowych jako gift do wędki całkiem fajny klucz oczkowy "13" dostałem :D

• mlynek1976, Manniek66 i minecjusz lubią to

#56 OFFLINE   NocnyLowca

NocnyLowca

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:18

Że dałem ciała to wiem, i bronić się nie będę. Ale jak słysze tekst ze chciałem kogoś wychuśtać na 170zł(100 zł kij + przesyłka) to mi sie płakać chce. Każdy kto mnie zna wie jaki prowadzę tryb życia i ile przesiaduje w pracy, Ok to nie wytłumaczenie. Ale w tym momencie też siedzie w jakimś zapizdziałym Frankfurcie Nad Menem.i zarabiam cięzko pieniądze, gdzie na to dzwoni ojciec i  opowiada o sytuacji z forum. A ze mądra mam kobietę to wiem, ona znalazła te potwierdzenie.

#57 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:33

Robiłeś interes to się z niego wywiązuj jak poważny człowiek. Ponad miesiąc czasu zwodzić kolegę po kiju to góniarstwo i tyle. Ojciec powinien pasa zdjąć i wpie... spuścic jak wrócisz.

#58 OFFLINE   Manniek66

Manniek66

Manniek66

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2343 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Bartosz

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:38

Czyli wyszło jak zawsze, "oskarżony" robi z siebie ofiarę losu, wszystko przeciwko niemu. Jeśli decydujesz się na sprzedaż to zorganizuj to tak, żeby było ładnie, szybko i przyjemnie. Zawsze można napisać wiadomość, przeprosić za zwłokę...takie zwodzenie jest niefajne i nie przystaje do koleżeńskiej giełdy. Mój post nie ma na celu umoralniania Ciebie, tylko przyjmij to na klatę a nie kręcisz i mataczysz. 

• Rebel64 lubi to

#59 OFFLINE   Paavo

Paavo

Casting Illuminati

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1616 postów
  • LokalizacjaKanta-Hämee - Southern Finland
  • Imię:Paweł

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:49

Fajnie,że zabrałeś w końcu głos Dero,bo twoje odpowiedzi na moje wiadomości zawierały max. 5 słów,do twoich rodziców nie pisałem,chociaż w tym wypadku powinienem ze względu na twoje ''szczeniackie'' zachowanie.Fakt faktem numer nadania przesyłki się znalazł i o dziwo paczka jest juz prawie u celu,jest jedno ale...paczka została nadana dopiero 5.1.2015!!!...czyli dopiero 3,5 tygodnia po twojej deklaracji,że już jest do mnie w drodze.I proszę nie bierz mnie publicznie "pod h....ja",że zrobienie kogoś na 100 zł to nie w twoim stylu,bo harujesz ciężko za granicą,bo tylko to pokazałeś gówniarsko kłamiąc i ignorując mnie.Pracowałem ciężko od 22 roku życia w kilku miastach europy miedzy innymi też w Franfurkcie i do dzisiaj nie przyszło mi do głowy,aby olać kogoś w interesach jeśli nawet one opiewały na sumę mniejszą niż 100zł.Więc skończ się,odszczekiwać próbując wzbudzić politowanie,obetrzyj ''mleko'' z pod nosa i zacznij w końcu nosić męskie spodnie,aby nie uwierały cię już w przyrodzenie.

Z wyrazami szacunku Paweł Lewandowski.

Ps.Administracje forum proszę o usuniecie tematu,bo kolega z nabrzmiałymi jądrami,zacznie sypać nadzwyczaj ciętymi ripostami,a wielu kolegów na  forum ma już dosyć ''przedszkola'' jakie tutaj zawitało.Amen.

#60 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 08 styczeń 2015 - 22:49

Najważniejsze, aby porządnie pier***ć kota w bambus, słowo na słowo i wybielić facjatę :D

Każdy mniej lub więcej, ale coś robi, rozumiem jakby z misją w poszukiwaniu nowych cywilizacji, ale tak to miesiąc to kupa czasu, chociaż wiadomo napisanie wiadomości z każdym dniem trudniejsze, aby przyznać się do błędu jak się poszło w zaparte ;)

Za takie praktyki ban na giełdę powinien być, osobiście nic nie mam żadnych aloesów ad persona, ale żeby potomni wiedzieli, iż opatrzność czuwa :)

• Paavo lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych