Noż k....a może z puszczenie bąka będą kartę odbierać.Szkoda, że ten miś na mnie nie trafił, już by zabierał mi kartę aż by się zdziwił. Miałem taki przypadek z PSR jak mnie poinformował, że jak łowiłem na spinning(miałem już złożony w pokrowcu) to nie wolno mi na grunt łowić- wyśmiałem go w twarz i zaproponowałem do poduszki czytanie regulaminu ze zrozumieniem.
Solina
#81 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2015 - 17:52
- Piotrek Milupa, Dagon i Pawgas lubią to
#82 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2015 - 18:04
Ale jeszcze do tego jak pie...em śmiechem w jego kierunku, a do jego kolegi powiedziałem, po jaki szkoleniu jest z przepisów ustawy, komentując, że chyba nie wie co to ustawa o Rybactwie, mina jego była bezcenna. Na domiar jeszcze wrzuciłem, że jak ja byłem strażnikiem to on biegał po podwórku w krótkich spodenkach- chłopaki oj było ostro .
- wicher_dziki_koń i Pawgas lubią to
#83 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2015 - 18:05
Noż k....a może z puszczenie bąka będą kartę odbierać.Szkoda, że ten miś na mnie nie trafił, już by zabierał mi kartę aż by się zdziwił. Miałem taki przypadek z PSR jak mnie poinformował, że jak łowiłem na spinning(miałem już złożony w pokrowcu) to nie wolno mi na grunt łowić- wyśmiałem go w twarz i zaproponowałem do poduszki czytanie regulaminu ze zrozumieniem.
Tu wszystko zależy jaki spinning, bo niektóre z tego co wiemy same łowią
Więc strażnik mógł mieć powody do takiej reakcji, jeżeli napis na pokrowcu był zbyt exluzywny
- Guzu i Jozi lubią to
#84 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2015 - 19:33
No... I stoisz pod ścianą .... zabieraja Ci kwity do wyjaśnienia. I łowić nie wolno Ci. Strażnik mówi odrazu :
Wie Pan ile w Polsce takie rzeczy trwają ?
Ale jak mówię młody i ambitny... dopiero zatrudniony to musi się wykazać ... może ma umowę na czas próbny ?
Ale dyskutować nie było sensu.
Miałem takiego cwaniaka raz podczas kontroli. Nie oddał mi uprawnień (zatrzymanych bezprawnie) za brak gaśnicy na łodzi. No zapomniałem akurat - mandat rozumiem. Na drugi dzień byłem u komendanta ze skargą i niezwłocznie oddali mi kwity, a cwaniak przepraszał. Nie lubimy się do dziś. Ja wożę na łodzi wszystko co trzeba, a nawet odrobinę więcej. Od tamtej pory nie kontrolują mnie nawet. Czasem proszą o dokumenty kompana.
Zdarzało mi się czasem wręcz wyjechać z tekstem, że "chyba was poje...ło", jak strażnicy mieli jakieś absurdalne pomysły.
Policja zawsze w porządku jak do tej pory, PSR tak w 90%, a SSR muszę pouczać z przepisów prawie za każdym razem. Strażnicy na Dadaju niestety są niedouczeni i gadają takie bzdury czasem, że żal słuchać. CI których zatrudnia gospodarstwo.
#85 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2015 - 20:07
#86 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2015 - 11:57
Użytkownik wasielewskis edytował ten post 12 lipiec 2015 - 15:51
#87 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2015 - 12:12
#88 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2015 - 12:20
Bardzo dobrze. Co prawda tym razem bez szczupaków jednak by pstrągi i okonie...Tomku i jak poszlo na Myczkowcach?
#89 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2015 - 12:20
Użytkownik ictus edytował ten post 12 lipiec 2015 - 12:22
#90 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2015 - 22:28
Urlopik mam zaplanowany w Bukowcu niedaleko Soliny .Szukam wody do wędkowania bez łodzi. Pokropkowałbym w okolicy ale niestety nie znam terenu.Będę pomiędzy 20-26 lipca. Podrzućcie panowie proszę gdzie najrozsądniej będzie wykupić mi pozwolenie na wody górskie i odcinki Sanu niedaleko ewentualnie Solinki gdzie żona rozłoży kocyk ;( a jak spina
Użytkownik polgregor edytował ten post 12 lipiec 2015 - 22:29
#91 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 07:02
Urlopik mam zaplanowany w Bukowcu niedaleko Soliny .Szukam wody do wędkowania bez łodzi. Pokropkowałbym w okolicy ale niestety nie znam terenu.Będę pomiędzy 20-26 lipca. Podrzućcie panowie proszę gdzie najrozsądniej będzie wykupić mi pozwolenie na wody górskie i odcinki Sanu niedaleko ewentualnie Solinki gdzie żona rozłoży kocyk ;( a jak spina
Np.
Za Leskiem jadąc w strone Polańczyka i Cisnej zajazd-hotel GAWRA.
Co do spiningu to nie można tą metodą łowić.
#92 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 07:06
Pod sama Gawra czyli ponizej Hoczewki mozna lowic na spina. Jak myslisz o Solince to mozna tam trafic ladnego bolka, a dodatkowo latwo o klenia. Na pstragi i lipienie sa lepsze miejsca. Na Solince ladne bolenie znajdziesz przy obu mostach jadac w strone Terki, widac je czesto z gory, wystarczy kilka minut postac w okularach polaryzacyjnych. Klenie tez wypatrzysz. Solinka jest ladna ale ryby szlachetne sa na niej mniejsze niznSanie chyba ze ktos zna tajne miejsca.
Użytkownik ictus edytował ten post 13 lipiec 2015 - 07:24
#93 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 19:53
#94 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 19:58
Dzieki za info koledzy.Nie muchuję więc tylko Spin.Poszukam pstruchów na Sanie może.Ma ktoś może mapkę gdzie na spina mogę a gdzie nie.Pozdro z Podlasia.
Wejdz np. google map i do Sanu po prawej stronie patrząc pod prąd wpada rzeczka Hoczewka w góre jest OS a poniżej górska spin, mucha i haki bezzadziorowe.
#95 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 20:33
A San w okolicach Studenne ,Trywolne -mogę na spina? Bo czy tylko i wyłącznie poniżej Hoczewki?
#96 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2015 - 01:35
Użytkownik ictus edytował ten post 14 lipiec 2015 - 01:49
#97 OFFLINE
Napisano 27 maj 2016 - 11:53
Użytkownik Abu1978 edytował ten post 27 maj 2016 - 11:54
#98 OFFLINE
Napisano 27 maj 2016 - 12:01
Skontaktuj się z Robertem Kierasem i ruszaj na sumy . Z innych ryb to na pewno fajny boleń, okoń. Zadzwoń do Roberta i ustalcie co najbardziej się opłaca w Twoim terminie.
#99 OFFLINE
Napisano 27 maj 2016 - 12:09
#100 OFFLINE
Napisano 27 maj 2016 - 12:10
Warto odwiedzić Chrewt - Brama , Rajskie , Zawóz , Wyspę Skalistą ,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych