Na sucho sprawia dobre wrażenie.
10 minut i gotowy do wodowania.
Właśnie jestem świeżo po wodowaniu... rąk nie czuje ale 4 km na wodzie jak na takiego amatora z brzuszkiem jak ja to niezły wyczyn
Pierwsze wrażenie? Jako sprzęt do rekreacji świetny! Bardzo stabilny, lekki, bezpieczny, zwrotny, siedzisko dobrze wspiera plecy podczas wiosłowania, sporo miejsca "po długości".
kaj1.png 313,08 KB 52 Ilość pobrań kaj2.png 584,96 KB 55 Ilość pobrań
Poniżesz minusy czysto pod kątem wędkarskim (pamiętając, że to nie jest kajak wędkarski )
- niska pozycja siedziska, będę musiał zrobić jakiś poddupnik żeby podnieść 4 litery o jakieś 30-40 cm, pływałem co prawda bez wędki ale już wiem, że w moim wypadku takie podwyższenie będzie konieczne (tylko do wędkowania). Ważna uwaga - o łowieniu na stojąco można zapomnieć... próbowałem wstać, nie polecam.
- przewożenie wędki: musze wymyślić jakieś klipsy, opaski bo na ten moment miałbym obawy jeśli chodzi o bezpieczne przewożenia kija (stojak w oparciu w tej wersji siedziska odpada moim zdaniem)
Jeszcze jedna rzecz - polecam jakiegoś drybaga żeby mieć wszystkie graty pod ręką. W kajaku miejsca jest niby dużo ale jest długi i wąski, wiec sięganie po rzeczy gdzieś na samym dziobie/rufie nie jest łatwe, po za tym przy wiosłowaniu "lewa/prawa" jest spore ryzyko zamoczenia siebie i sprzętu (np. komórki)
W każdym razie kajak u mnie zostaje, rekreacyjnie będzie używany często i gęsto, wędkarsko przetestuje pewnie dopiero w maju.
Użytkownik robbertzam edytował ten post 07 styczeń 2023 - 16:21