Kiełżyk dalej daje rybki co ciekawe do holowanej kluski podpłynął kaban +/- 50cm i kilkukrotnie próbował wyrwać mu z pyska przynętę. Szkoda, że mu się nie udało
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 wrzesień 2015 - 17:39
Kiełżyk dalej daje rybki co ciekawe do holowanej kluski podpłynął kaban +/- 50cm i kilkukrotnie próbował wyrwać mu z pyska przynętę. Szkoda, że mu się nie udało
Napisano 05 wrzesień 2015 - 19:26
Dziś pojechałem na maksa
Bardzo chciałem przetestować szklany kij długości 6'6 w klasie #3 jednak na lipasy już nie zdążyłem i wylądowałem na kleksach..
Może i się ciężko rzuca, może jest trochę gimnastyki.. ale hol na czymś takim zdecydowanie jest tego warty
Najpierw siadła 45 :
Ale gdy żuka połknął ten byczek dopiero zaczęła się jazda
Powyginał szklaka na wszystkie strony, sprawdzając przy okazji jaki ma zapas mocy potargał mną trochę ale w końcu ugięcie po rękojeść go wymęczyło i mogłem go zmierzyć, 53 cm
Użytkownik Michał P. edytował ten post 05 wrzesień 2015 - 19:26
Napisano 05 wrzesień 2015 - 20:40
Gratulacje Michał P. Ładnie dajesz do pieca
Dzisiaj po pracy udałem się nad rzekę w poszukiwaniu kleni, ale brak oznak życia w wodzie. Pod wieczór udało się skusić kilka maluchów na biegacza ogrodowego. Po zmroku rzeka zaczęła żyć. Klenie brały jeden po drugim, ale niestety dalej młodzież. Na zakończenie trafił się "wariat", który chrabąszcza wciągnął prawie nosem
Sprzętowo
-Team Dragon
-Spro Red Arc
-0,16
-biegacz ogrodowy "Maybug"
Napisano 06 wrzesień 2015 - 10:26
Ja dziś takiego i kilka mniejszych.
Napisano 06 wrzesień 2015 - 18:36
Jeden z ostatnich w najbliższym czasie Klasycznie na kiełżyka, tyle, że złotego.
Wziął przy zalanych trawach podczas bardzo wolnego ściągania.
Użytkownik Pride edytował ten post 06 wrzesień 2015 - 18:37
Napisano 06 wrzesień 2015 - 18:39
Gdzie znalazles zalane trawy? U mnie pustynia
Napisano 06 wrzesień 2015 - 18:52
Napisano 06 wrzesień 2015 - 19:00
Gdzie znalazles zalane trawy? U mnie pustynia
Mam taka miejscówkę gdzie nie kamienistej plaży, czy ostrego urwanego brzegu tylko trawa rośnie po samiutką wodę i dłuższe łodygi są w niej zanurzone
Ogólnie to niżówka i dość trudne warunki.
@Pride co Ty robisz tym kleniom że tak grzecznie pozują na kamieniach?
Te klenie z Ropy to chyba są jakieś dziwne, każdy się dziwi, że tak grzecznie siedzą. Dla mnie to normalka, trzeba je tylko ustawić równo na brzuchu i siedzą jak aniołki. Może to wyglądać na jakąś długotrwałą sesję, ale tak nie jest. 3 zdjęcia i papa, nawet 20 sekund to nie trwa
Kiedyś pokuszę się o filmik jak wygląda taka sesja
Najważniejsze, że klenie wracają po niej do wody mniej więcej tak:
Napisano 06 wrzesień 2015 - 22:47
Na wschodzie zaczyna robić się zimno i mokro co oznacza, że niedługo zaczną się schody
Napisano 07 wrzesień 2015 - 19:21
Kurcze ale wam zazdroszczę Tych Kleni
U mnie ten rok niestety nie jest owocny w kluski.(bardzo niska Odra)
@Pride może zaprosił byś nad Ropę , Tak mi tęskno za braniami na smużaka.
Napisano 07 wrzesień 2015 - 19:33
@Pride może zaprosił byś nad Ropę , Tak mi tęskno za braniami na smużaka.
Nie ma problemu, chętnie oprowadzę, ale dopiero na wiosnę we środę wyjeżdżam na jakiś czas z kraju, wracam w październiku prosto na studia
Mówiąc inaczej zapowiada mi się dłuższa pauza w łowieniu i wędkowaniu
Napisano 07 wrzesień 2015 - 20:38
Kurcze ale wam zazdroszczę Tych Kleni
U mnie ten rok niestety nie jest owocny w kluski.(bardzo niska Odra)
Na tej samej Odrze...dzieje się Może nie ma eldorada w postaci kilkudziesięciu ryb na wyjazd i kleksy są bardzo chimeryczne, ale ja na ten sezon absolutnie nie narzekam, bo kilka naprawdę fajnych wyjazdów zaliczyłem
Napisano 07 wrzesień 2015 - 20:40
Na tej samej Odrze...dzieje się Może nie ma eldorada w postaci kilkudziesięciu ryb na wyjazd i kleksy są bardzo chimeryczne, ale ja na ten sezon absolutnie nie narzekam, bo kilka naprawdę fajnych wyjazdów zaliczyłem
I tak cicho siedziałeś oj Kamil a łowimy tak niedaleko siebie:)
Może jeszcze będzie okazja, daj znać jak coś
Napisano 07 wrzesień 2015 - 20:52
Ja się z niczym nie czaję Rybki 50+ wrzucałem w tym wątku, mniejszych nie ma co...
Napisano 08 wrzesień 2015 - 20:32
Napisano 09 wrzesień 2015 - 05:08
Piękna klucha @TOMI803 - GRATY !!!
Napisano 09 wrzesień 2015 - 17:08
Napisano 09 wrzesień 2015 - 18:15
Na wschodzie zaczyna robić się zimno i mokro co oznacza, że niedługo zaczną się schody
Czy z coraz zimniejszą wodą kleni zaczynają gorzej żerować? I schodzą głębiej?
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych