Witam serdecznie, przeglądając wątki innych twórców postanowiłem pokazać moje wyroby. Do wielu pokazywanych tutaj na forum nie mogą się równać, jednak są one wielokrotnie sprawdzone w przysłowiowym boju. Najczęściej wędkuję obecnie na Warcie, ale również na wodach stojących gdzie dominuje szczupak. Staram się nie ograniczać wędkarsko, dlatego próbuję łowić wszystkie gatunki drapieżników i wykonuje również wiele przynęt pod konkretne sytuacje nad wodą.
Na początek moje ulubione woblery pod warciańskie sumy, najskuteczniejsze przy wieczorno-nocnym spinningu. Około 7 cm, pływające, mocna dobrze wyczuwalna, gęsta praca.
sumowe.jpg 43,33 KB 44 Ilość pobrań
Jerki szczupakowe, na początek takie, modele te są bardzo wolno tonące, przy zaprzestaniu podszarpywania zatrzymują się w toni i jest to moment największej ilości brań. Wkrótce opiszę i wkleję zdjęcia nowego modelu, moim zdaniem bardzo łownego.
ggg.jpg 48,81 KB 42 Ilość pobrań
Model, który mimo wielu przynęt w pudłach często nie był ściągany z agrafki. Zabezpieczony lakierem i żywica epoksydowa był dość dobrze, był to wobler testowy. Moje jerki maja dość nietypowa pracę coś jakby slider, lecz z mniejszymi odskokami na boki, ale z mocnym i badzo szerokim lusterkowaniem.
lewo.jpg 43,52 KB 38 Ilość pobrań
prawo.jpg 50,21 KB 36 Ilość pobrań
Kolejne modele wkrótce. Jeśli już się "ujawniłem" postaram się również pokazać pracę woblerów na filmach.
Pozdrawiam i czekam na opinie .