Piotrek Sukingaad, on 24 Jan 2015 - 14:03, said:
O nagrodę zapomniałem zapytać...
Wygrany zabiera reszte przynęt konkursowych

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 styczeń 2015 - 15:08
Napisano 24 styczeń 2015 - 15:55
Oceniać będzie społeczność jerkbait.pl
Jakimi kryteriami będzie się posługiwać w swojej ocenie? A kto to wie?
Napisano 24 styczeń 2015 - 16:51
To ja bym proponował aby wszystkie dzieła zostały przesłane do jednego ze speców od fotografii, żeby wszystkie były fotografowane tym samym sprzętem, w tych samych warunkach, etc... po prostu żeby były porównywalne.
Napisano 24 styczeń 2015 - 17:15
Z tym zabraniem reszty przynęt konkursowych niegłupi pomysł.
Jestem zdania że kategorycznie odpada oklejanie woblerów rybią skórą.
Dwa, myślę czy nie lepiej pozostać przy drewnie, żeby każdy miał równe szanse, bo każdy od drewna chyba zaczynał.
I żeby nie było niedomówień. Jako drugą imitację rezerwuję 5 cm ciernika.
Napisano 24 styczeń 2015 - 17:35
slawek_2348, on 24 Jan 2015 - 15:51, said:
To ja bym proponował aby wszystkie dzieła zostały przesłane do jednego ze speców od fotografii, żeby wszystkie były fotografowane tym samym sprzętem, w tych samych warunkach, etc... po prostu żeby były porównywalne.
Po negocjuję z jerkbaitowymi fotografami. A nuż któryś się zgodzi
Napisano 24 styczeń 2015 - 17:47
slawek_2348, on 24 Jan 2015 - 15:51, said:
To jest bardzo dobry pomysł, da się to załatwić
Kuballa44, on 24 Jan 2015 - 16:15, said:
Z tym zabraniem reszty przynęt konkursowych niegłupi pomysł.
Jestem zdania że kategorycznie odpada oklejanie woblerów rybią skórą.
Dwa, myślę czy nie lepiej pozostać przy drewnie, żeby każdy miał równe szanse, bo każdy od drewna chyba zaczynał.
I żeby nie było niedomówień. Jako drugą imitację rezerwuję 5 cm ciernika.
Skóra zgodnie z polityką jerkbait.pl odpada
woblery z Bielska, on 24 Jan 2015 - 16:35, said:
Po negocjuję z jerkbaitowymi fotografami. A nuż któryś się zgodzi
Janusz ustalimy to później
Napisano 24 styczeń 2015 - 18:58
Do godziny 18,50 stan głosów za wielkością jerka wynosił 10-4 na korzyść 10 cm.
Myślę, że to już niewiele się zmieni. Pewnym kompromisem może być 10 cm body + ewentualny ogon. Jak myślicie?
Napisano 24 styczeń 2015 - 19:37
Napisano 24 styczeń 2015 - 20:18
Napisano 24 styczeń 2015 - 20:37
1. Oczywiscie ze powinna byc to przyneta nie replika.
2. Proponuję odrzucić podzial jerk/wobler, gdyż może nie każdy ma umiejętność tworzenia jerków, lub po prostu ich nie robi, a zrobi doskonały wobler imitujący szczupaczka.
Napisano 24 styczeń 2015 - 20:59
Ja głosuję na 15cm
Napisano 24 styczeń 2015 - 21:05
Jakoś mnie to nie dziwi
Napisano 24 styczeń 2015 - 22:20
Kuballa44, on 24 Jan 2015 - 19:37, said:
1. Oczywiscie ze powinna byc to przyneta nie replika.
2. Proponuję odrzucić podzial jerk/wobler, gdyż może nie każdy ma umiejętność tworzenia jerków, lub po prostu ich nie robi, a zrobi doskonały wobler imitujący szczupaczka.
Jednak byłbym za utrzymaniem że to Jerk, to pierwszy taki konkurs na portalu "Jerkbait.pl"
Napisano 24 styczeń 2015 - 22:32
Zgadzam się z kolega Lesiewicz, tylko problem będzie, że ma być to przynęta uzytkowa. Oczywiście jestem za tym zeby były to wobki "pełnowartościowe" inaczej sobie tego nie wyobrazam
ale w takiej sytuacji do zdjęć musiałby byc dołączony jakis filmik z testów przynajmniej wannowych a to juz komplikuje sprawe...bo bez tego każdy może napisac że ma super prace XYZ i do tego
myki na boczki Celem konkursu jest jak najbardziej realistyczne odwzorowanie imitacji szczupaka i na tym pozostańmy, a robiąc taką przynetę w którą włoży sie dużo serca i pracy, nawet dla siebie
warto ja zrobić, bo jak koledzy z forum jej nie docenią to sami najlepiej sprawdzimy jej wartość na łowisku
Napisano 24 styczeń 2015 - 22:34
milupa, on 24 Jan 2015 - 21:20, said:
Jednak byłbym za utrzymaniem że to Jerk, to pierwszy taki konkurs na portalu "Jerkbait.pl"
Dokładnie taka była moja pierwsza myśl
Melanzyk, on 24 Jan 2015 - 19:59, said:
Ja głosuję na 15cm
Już wcześniej Twój głos policzyłem
Za to nie liczyłem swojego
Stan głosów na teraz - 10 do 5 na korzyść 10 cm. Głos Darka Lesiewicza policzyłem na 15 cm. Choć na 10 też mogłem
Napisano 24 styczeń 2015 - 22:45
No to wychodzi że jerk powinien miec 11,666666.... cm
Napisano 24 styczeń 2015 - 22:48
Napisano 25 styczeń 2015 - 00:36
Widełek nie było, z powodów wyłuszczonych wcześniej.
Zrobimy to tak:
- W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany na jerkbait.pl Chęć wzięcia udziału należy zgłosić w tym wątku do końca lutego 2015.
-Konkurs polega na stworzeniu jednego jerka o długości 10 cm (body), można dodać płetwę ogonową, która może wystawać poza wspomniane 10 cm. Jerk ma wyglądem przypominać Szczupaka.
- Oceniany będzie tylko wygląd zewnętrzny, więc materiał dowolny, jednak proszę, by w miarę umiejętności stworzyć przynętę zachowującą wszelkie znamiona przynęty.
- Konkurs trwa do końca marca 2015 roku. Po tym czasie wszyscy uczestnicy konkursu wysyłają swoje prace do jednej osoby, wskazanej przez administrację portalu. Osoba ta prześle zbiorczy pakiet (paczkę) wszystkich prac do kolegi Andrzeja Stanka. Jest to utalentowany i znany wszystkim nam fotograf, który obiecał sfotografować przynęty w jednolity sposób.
- Wykonane zdjęcia zostaną zamieszczone na portalu jerkbait.pl i ogłoszone zostanie głosowanie, które potrwa około 2 tygodnie.
- Zwycięży osoba, na której prace zostanie oddana największa ilość głosów.
- Zwycięzca otrzyma wszystkie jerki biorące udział w konkursie, poza tym najwyżej ocenionym. Jerk, którego fotografia otrzyma najwięcej głosów, przechodzi na własność fotografa, kolegi Andrzeja
Ze swej strony życzę wszystkim biorącym udział w konkursie radości w tworzeniu, fajnych pomysłów na wykończenie oraz łaskawych głosujących.
"Zrób to zanim będziesz gotów, gdyż nigdy nie będziesz gotów jeśli będziesz czekać."
Les Brown
Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 25 styczeń 2015 - 00:39
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych