Serwis przez telefon to masz w NFZecie. Możesz zadzwonić i uzyskać poradę .
Prócz tego Ty nie jesteś klientem dla Abramisa. Ich klientem jest sklep, a nie osoba indywidualna. Chyba że kupiłeś wędkę od ich przedstawiciela handlowego, a Abramis wystawił Ci FV...
Oszczędzę Ci czas i napiszę jak będzie wyglądać rozmowa.
- Dzień dobry. Złamałem szczytówkę w wędce x podczas zaczepiania przynęty o zaczep.
- Dzień dobry. Proszę oddać wędkę do sklepu gdzie ją Pan kupił razem z paragonem. Obejrzymy, jeśli będzie to wada materiałowa dostanie Pan nową szczytówkę. Jeśli nie, to zaproponujemy Panu nowy element w cenie połowy wędki. Jeśli nie będzie elementu, a jest wada materiałowa to SKLEP dostanie korektę FV i rozliczy się z Panem. Pozdrawiam.
FINITO.
Wygladala podobnie choć nie do końca (dodzwoniłem sie bo miałem urlop).
- wędkę mam przesłać bezpośrednio do Łomianek
- wystarczy sama cześć szczytowa nie musze calej
- wymienią samą wklejkę (nie było dyskusji, więc może to std przypadłość)
- Oczywiście pod warunkiem dowodu zakupu i gwarancji.
Zobaczymy jak się to skończy i ile potrwa. Dam znać.
Przy okazji. Kupiłem w zamian na UL Yamagę w podobnej gramaturze. Świetna wędka, ale „sporo” droższa a nie oferuje wiecej niż sky dream (pomimo,że tubular a nie wklejka). A jeszcze nie trafiłem na niej nic 70+ z czym sky radził sobie bez problemów. No i zobaczymy jak z żywotnością.
Co do klienta, to jeśli mieliby takie podejście jak piszesz to by się nie rozwijali jak się rozwijają. To klient jest ważny dla firm. „Konsument” końcowy. Bez niego nie ma ani producenta ani sklepu. Dla wszystkich dobrych firm najważniejszy jest naprawdę klient końcowy. Nawet sieci (z którymi nie sposób się nie liczyć) są tylko pośrednikiem. Sieci zresztą też zawsze stają po stronie klienta. Bez niego … jakby nie ma kasy o którą tak wszyscy się zabijają