Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Stradic (kolejne generacje) - informacje, opinie, uwagi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
951 odpowiedzi w tym temacie

#341 OFFLINE   Brambor

Brambor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 231 postów
  • LokalizacjaWlkp

Napisano 18 listopad 2019 - 13:05

Też miałem minimalny luz na korbie i słychać było puknięcie, dołożyłem cienką podkładkę 0,03mm pomogło. Między łożyskiem a kołem napędowym nie było żadnej podkładki regulującej.

#342 ONLINE   Kacper Kniaź

Kacper Kniaź

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 302 postów
  • LokalizacjaKoło
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Kniaź

Napisano 19 listopad 2019 - 17:31

Czy w modelu CI4+ szpule 1000 i C2000S różnią się tylko tym, że ta druga jest płytka? Czy również średnica szpuli/rantu je różni?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#343 OFFLINE   bartosz311287

bartosz311287

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 690 postów
  • Imię:Bartosz

Napisano 19 listopad 2019 - 20:13

Jeżeli chodzi o te 42mm to 1000 i 2000 maja tyle. Przynajmniej doczytałem tak. Kiedyś chyba były inne wymiary a teraz maja tyle samo. Tu chyba przykład,jeżeli się mylę przepraszam za wprowadzenie w błąd. https://www.plat.co....e-shipping.html

#344 OFFLINE   Perez.

Perez.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaDunajec nizinny
  • Imię:Przemek
  • Nazwisko:Niemczura

Napisano 19 listopad 2019 - 20:17

Panowie czy w modelach stradic sfc 3000/sfd 3000 ten drugi to nowszy model,wie ktoś może...

Użytkownik Perez. edytował ten post 19 listopad 2019 - 20:18

#345 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 20:41

Pod sandacza z opadu ten nowy stradic FL sie nada , czy w tej cienie szukac jakiejs używki i przy kijku do 30 gram jaki rozmiar szpuli brać 3000 czy 4000 ?

#346 OFFLINE   mathew.stepnicki

mathew.stepnicki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 20:53

Napewno się sprawdzi ale za długo nie wytrzyma, niestety trzeba by poszukać czegoś mocniejszego. Jeśli nie podbijasz z korby jak robią co nie którzy to jest szansa na 2-4 sezony z stradickiem.

Do takiego zastosowania mam daiwe certate 3000 lub biomka 4000fb. Certate nigdy mnie zawiodła i po 3 sezonach kręci jak nowa pomimo wąsatych niespodzianek...

Biomek pracuje z kijem na szczupaki i też jest zacna maszyna jak za 700zl.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

#347 OFFLINE   DzikiBill

DzikiBill

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 postów
  • LokalizacjaMazowieckie, Radom
  • Imię:Bartek

Napisano 19 listopad 2019 - 21:07

Są gdzieś dostępne płytkie szpule do stradic-a CI4+ 2500 ??

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

#348 OFFLINE   mathew.stepnicki

mathew.stepnicki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 21:10

Oczywsicie, że są ale cena poraża trochę bo wychodzą po ściągnięcia z jp około 220zl...

#349 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 19 listopad 2019 - 21:19

Pod sandacza z opadu ten nowy stradic FL sie nada , czy w tej cienie szukac jakiejs używki i przy kijku do 30 gram jaki rozmiar szpuli brać 3000 czy 4000 ?

Daiwa bg. Gdyby budżet ci się nie spinal to wal na priv. Mam coś co może cię zainteresować.

#350 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 21:56

Napewno się sprawdzi ale za długo nie wytrzyma, niestety trzeba by poszukać czegoś mocniejszego. Jeśli nie podbijasz z korby jak robią co nie którzy to jest szansa na 2-4 sezony z stradickiem.

Do takiego zastosowania mam daiwe certate 3000 lub biomka 4000fb. Certate nigdy mnie zawiodła i po 3 sezonach kręci jak nowa pomimo wąsatych niespodzianek...

Biomek pracuje z kijem na szczupaki i też jest zacna maszyna jak za 700zl.

A tego biomastera można zakupić gdzieś jeszcze bo wszędzie wyprzedany praktycznie :D I wiem że to nie ten wątek ale jak wypadają te kołowrotki Abu spinnigowe w łowieniu z opadu ktoś ma jakieś opinie , revo rocket , inshore itd coś się nada .

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik phelela edytował ten post 19 listopad 2019 - 22:07

#351 OFFLINE   mathew.stepnicki

mathew.stepnicki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 22:18

Mi się trafiła niby używka jakoś w sierpniu tu na forum. Po otrzymaniu młynka i jego oględzinach stwierdzilem, że to raczej gablotówka może z kilka razy nad woda.

Ja bym się nie pchal w Abu tylko zapolował w coś pokroju daiwa BG lub używkę biomastera lub jego wersję sw. Wszystko zależy od budżetu i upodobań...

Niestety nowe biomastery są już przeszłością chyba, że ktoś ma w zapasie i dlatego można trafić praktycznie nówki na rozsądne pieniądze.

Użytkownik mathew.stepnicki edytował ten post 19 listopad 2019 - 22:20

#352 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 22:21

Mi się trafiła niby używka jakoś w sierpniu tu na forum. Po otrzymaniu młynka i jego oględzinach stwierdzilem, że to raczej gablotówka może z kilka razy nad woda.

Ja bym się nie pchal w Abu tylko zapolował w coś pokroju daiwa BG lub używkę biomastera lub jego wersję sw. Wszystko zależy od budżetu i upodobań...

Daiwa BG fajnie wyglada ale no chciałbym jednak coś lżejszego bo waga 400 gram to trochę za duzo , czyli jedyna opcja to Shimano Biomaster 4000 lub 3000 . A co z Abu jest nie tak wyglądaja dość dobrze .

#353 OFFLINE   mathew.stepnicki

mathew.stepnicki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 19 listopad 2019 - 22:26

Mam zaufanie jeśli chodzi o młynki do dwóch marek i na tym pozostanę, może jeszcze trzecia Tica ale to z powodu sentymentu do nich. Uwazam, że nie ma co kombinować bo praktycznie zawsze się płaci dwa razy w takich przypadkach...

• woblery L.E. lubi to

#354 OFFLINE   ktm777

ktm777

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 19 listopad 2019 - 23:30

Daiwa BG fajnie wyglada ale no chciałbym jednak coś lżejszego bo waga 400 gram to trochę za duzo , czyli jedyna opcja to Shimano Biomaster 4000 lub 3000 . A co z Abu jest nie tak wyglądaja dość dobrze .

Daiwa BG 3000 waży 305g, szpula ma rozmiar większy niż Stradic 5000. Jak jeszcze za ciężko, to Fuego LT 4000, budowa podobna do BG, mocniejszy hamulec, niższa waga i cena :-). 

#355 OFFLINE   woblery L.E.

woblery L.E.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Radek

Napisano 20 listopad 2019 - 08:38

Bierz śmiało stradica nie wyszukuj innych modeli poradzi sobie spokojnie możesz wziąć rozmiar 4000 lub 3000mhg.Ta sama buda.

Nie ładuj się w żadne fuego jak inni polecają.Fuego pociągnie bez problemu te obciążenia ale nawój w stosunku do stradica lipa,a sama jakość wykonania kołowrotka to przepaść. Ewentualnie nie wiem czy można jeszcze dostać stradic FK.

• bogdan333 lubi to

#356 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 20 listopad 2019 - 09:40

Bierz śmiało stradica nie wyszukuj innych modeli poradzi sobie spokojnie możesz wziąć rozmiar 4000 lub 3000mhg.Ta sama buda.
Nie ładuj się w żadne fuego jak inni polecają.Fuego pociągnie bez problemu te obciążenia ale nawój w stosunku do stradica lipa,a sama jakość wykonania kołowrotka to przepaść. Ewentualnie nie wiem czy można jeszcze dostać stradic FK.

No właśnie do zakupu fla zniechęcają mnie opinię paru użytkowników którzy zakupili owy kijek i przy podbiciu czuć puknięcie co jest niewątpliwie bardzo denerwujące . Chyba poszukam biomastera 3000 tylko ktora wersję brać SW czy inna ?

#357 OFFLINE   woblery L.E.

woblery L.E.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Radek

Napisano 20 listopad 2019 - 10:22

Biomastera miałeś??? takie moje pytanie. Skąd wiesz czy tam coś nie będzie stukało...?Poza tym nowego na gwarancji to raczej ciężko a nie wiesz jaki faktyczny stan dostaniesz.Tutaj w stradicu masz gwarancję,poza tym masz rękojmię dzięki której możesz zwrócić sprzęt. W najgorszym wypadku wstawisz podkładkę między łożysko a przekładnie i po kłopocie.Pamiętaj luz  roboczy musi być zawsze tym bardziej że te przekładnie w stradicach są twarde.

Użytkownik woblery L.E. edytował ten post 20 listopad 2019 - 10:23

#358 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:.

Napisano 20 listopad 2019 - 10:45

Ja do okoniowki narazie na wtedy wezmę chyba 2500FL jak będzie coś nie tak to po roku czy sezonie oddam na gwarancję

#359 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1973 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 20 listopad 2019 - 11:10

Jeszcze raz pokazuję filmik ze Stradickiem. Tu akurat FK.

• woblery L.E. lubi to

#360 OFFLINE   zitan13

zitan13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 listopad 2019 - 13:04

Witam :)

co jest nie tak z tym nowym FL...

Znalazłem więcej negatywnych opinii jak pozytywnych.

sam się zastanawiam nad zakupem 4000fl MHG a ultegra 4000 FB pod sandacza na lekko

ku mojemu zdziwieniu większość poleca uletgre

co na to użytkownicy stradica fl?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych