Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędkarskie sklepy internetowe - opinie, uwagi, (nie) polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
472 odpowiedzi w tym temacie

#461 ONLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 30 październik 2024 - 19:38

No jak Ty możesz, właśnie nadepnąłeś na odcisk fanów bożyszcza! A fuj!

Powiem tyle -> jaki bożyszcze, tacy fani 😄
  • Maciej W. i cobrax lubią to

#462 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 postów
  • Imię:Hubert

Napisano 30 październik 2024 - 20:10

Ufffff, dzięki. Byłem na rozdrożu. Stawiam na Hype Tacle from P. ! ;)

#463 ONLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 30 październik 2024 - 20:27

Ufffff, dzięki. Byłem na rozdrożu. Stawiam na Hype Tacle from P. ! ;)

Ten bożyszcze o lata świetlne „wyprzedza” jegomościa z likwidowanego sklepu. Nie chce brnąć dalej, ale w skrócie powiem tylko tyle, że zupełnie nie oglądam jego „twórczości” na YT i określiłbym to mianem „wędkarstwa dla jabolowych ofiar”. Natomiast zazdroszczę smykałki do interesów.

#464 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 listopad 2024 - 09:32

W Warszawce to przynajmniej sklepów stacjonarnych gdzie można coś pomacać przed kupnem jest (było) sporo, a w Krk został jeden w centrum miasta który ma aż 50m2 :) i asortyment mocno okrojony
  • psd27 lubi to

#465 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 02 listopad 2024 - 17:16

W Warszawce to przynajmniej sklepów stacjonarnych gdzie można coś pomacać przed kupnem jest (było) sporo, a w Krk został jeden w centrum miasta który ma aż 50m2 :) i asortyment mocno okrojony

Jak kogoś nie stać, wziąć pożyczkę, jechać do pracowni, ukręcić i mieć spokój.

#466 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 listopad 2024 - 23:59

Aleś kuźwa mądrości rzekł inteligentne :)

#467 OFFLINE   Kaziq

Kaziq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów

Napisano 19 listopad 2024 - 11:50

1. Fishing-Mart : łowienie naiwnych metodą "na martwą wędkę" www.fishing-mart.com.pl

Wędka WESTIN która miała służyć na wyprawę za granicę przyszła zamiast po obiecanych w ofercie 2 dniach z lekkim opóźnieniem ok 10dni. Wyprawa nie poczekała. Nic to że czynnikiem decydującym w zakupie był czas dostawy... Nawet gdyby wyprawa jednak poczekała to nie było by z zakupu w Fishing-Mart większego pożytku bo wędka przyszła ze złamaną szczytówką i zgniecioną przelotką. Prawdopodobnie komuś coś spadło na materiałowy pokrowiec. Czteroskład więc trudno było przed wysypaniem części wyczuć. Tak przypuszczam po wyglądzie uszkodzenia. Reklamacja nastąpiła od raz czyli ok 30min po dostarczeniu paczki, jak tylko ją rozpakowałem.
Sklep po otrzymaniu szeregu zdjęć stwierdził że "to niemożliwe" i nie uznają reklamacji. Ewentualnie moge wysłać na własny koszt wędkę do producenta do ekspertyzy czy uzna naprawę gwarancyjną. Złożyłem więc pismo o odstąpieniu od umowy kupna na ich własnym formularzu i na własny koszt wysłałem im wszystko spowrotem. Od tego czasu milczą udając martwych :)

Bilans po miesiącu od zakupu:

1. NIe mam wędki

2. NIe mam pieniędzy

3. Opłaciłem wysyłkę tam i spowrotem

4. Sezon przechodzi w p...

5. Brak odpowiedzi co i jak więc chyba jednak pismo przedsądowe trzeba będzie wysłać

TYLKO OSTRZEGAM! Sklepy stacjonarne to jednak jest nieporównywalnie lepsze rozwiązanie.

A jakie wy macie przygody z zamówieniami ONLINE?
Ostrzegam przed tym sklepem!

#468 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • Imię:Maciej

Napisano 19 listopad 2024 - 11:55

Wędka przyjechała do Ciebie zabezpieczona, w tubie ochronnej ?

#469 OFFLINE   granvorka

granvorka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 19 listopad 2024 - 12:01

Ja mam przykre wspomnienia ze sklepem Pleciona. Mieli kiedyś jakieś fajne promocje, a koleżanka szukała prezentu dla chłopaka. Wysłałem jej link z pleciony i wtedy zaczęło się. Panowie po tygodniu odezwali się, że zamówionego sprzętu już nie ma na sklepie i zaproponowali inny, który wysłali po kolejnym tygodniu...

Sytuacja z wysyłaniem innych kolorów przynęt niż się zamówiło to normalna sprawa w tym sklepie. Podobnie z czasem oczekiwania, który często przekracza tydzień. W dobie sklepów internetowych, w których wysyłka następuje tego samego dnia co zamówienie uważam, że jest to niedopuszczalne.

Powyższe sytuacje miały miejsce 2-3 lata temu, od tamtej pory nie zamawiam u nich więc nie wiem czy zmienili się na lepsze.

• md30 lubi to

#470 OFFLINE   Maniekzns

Maniekzns

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Mariusz

Napisano 19 listopad 2024 - 12:48

Jak kogoś nie stać, wziąć pożyczkę, jechać do pracowni, ukręcić i mieć spokój.

Coraz więcej śmiesznych bogatych ludzi z drogim sprzętem i kolorowych ubrankach, w teorii wszystkie rozymy pozjadali a praktyce to śmiać się chce jak się patrzy na ich umiejętności...
  • hm62, psd27 i md30 lubią to

#471 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 19 listopad 2024 - 16:14

1. Fishing-Mart : łowienie naiwnych metodą "na martwą wędkę" www.fishing-mart.com.pl

Wędka WESTIN która miała służyć na wyprawę za granicę przyszła zamiast po obiecanych w ofercie 2 dniach z lekkim opóźnieniem ok 10dni. Wyprawa nie poczekała. Nic to że czynnikiem decydującym w zakupie był czas dostawy... Nawet gdyby wyprawa jednak poczekała to nie było by z zakupu w Fishing-Mart większego pożytku bo wędka przyszła ze złamaną szczytówką i zgniecioną przelotką. Prawdopodobnie komuś coś spadło na materiałowy pokrowiec. Czteroskład więc trudno było przed wysypaniem części wyczuć. Tak przypuszczam po wyglądzie uszkodzenia. Reklamacja nastąpiła od raz czyli ok 30min po dostarczeniu paczki, jak tylko ją rozpakowałem.
Sklep po otrzymaniu szeregu zdjęć stwierdził że "to niemożliwe" i nie uznają reklamacji. Ewentualnie moge wysłać na własny koszt wędkę do producenta do ekspertyzy czy uzna naprawę gwarancyjną. Złożyłem więc pismo o odstąpieniu od umowy kupna na ich własnym formularzu i na własny koszt wysłałem im wszystko spowrotem. Od tego czasu milczą udając martwych :)
Bilans po miesiącu od zakupu:
1. NIe mam wędki
2. NIe mam pieniędzy
3. Opłaciłem wysyłkę tam i spowrotem
4. Sezon przechodzi w p...
5. Brak odpowiedzi co i jak więc chyba jednak pismo przedsądowe trzeba będzie wysłać

TYLKO OSTRZEGAM! Sklepy stacjonarne to jednak jest nieporównywalnie lepsze rozwiązanie.

A jakie wy macie przygody z zamówieniami ONLINE?
Ostrzegam przed tym sklepem!

Wysłałem Ci na priv podpowiedz.
Sam miałem pezygody z tym sklepem i nie polecam.
Natomiast innym przy takiej sytuacji zalecam nie dyskutować ze sklepem tylko jak wysyłają szrot odesłać to na 14 dniowym zwrocie taki kij i każdy inny przedmiot jaki Wam przyszedł. Nie musicie się z niczego tłumaczyć. I nie zgodzę się że zakupy stacjonarne są lepsze bo właśnie nie są, może kij mieć wadę ukrytą której nie zauważysz podczas zakupy i będziesz miał problem, np mógł być uderzony lub jest w którymś miejscu delikatnie nadłamane i tego nie zauważysz = rodzi się problem bo widziały gały
Co brały.
W sytuacji opisanej wyżej wysłałem koledze podpowiedź na prv zalecam też telefon do urzędu konsumenta i prawnicy za darmo dokładnie wyjaśnią Ci przez telefon co masz napisać jak i poprowadzą Cię dokładnie za rączkę przez cały proces, jak będzie trzeba to będą się też prawować w sądzie za Ciebie :)
  • psd27 i MARCUS lubią to

#472 OFFLINE   Kaziq

Kaziq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów

Napisano 19 listopad 2024 - 17:42

Dzięki.

Tak wędka była w solidnej tubie. W tubie był materiałowy pokrowiec (takie tanie g... z przegrodami na 4 części składu). Tylko że z jednej wysypały się DWIE CZĘŚCI. Dwie części szczytówki... A przelotka dolnika była jakby z boku "nadepnięta". Można by wyprostować ale po co w zepsutym szrocie?

Po dononśnym przekleństwie spakowałem wszystko spowrotem i wysłałem reklamację. Minęło parę dni w wysyłaniu im fotek sprzętu i opakowania aż stwierdzili że to niemożliwe. W sumie po kilku dniach wysłałem im sprzęt spowrotem wraz z odstąpieniem od umowy bo widać że nie mam do czynienia z poważnymi ludźmi. Do teraz bez odpowiedzi.

Co do sklepów normalnych to mam szansę dokładnie sprawdzić sprzęt. Przynajmniej nie kupić połamanej wędki.

Mam jeden sprawdzony sklep Online: Miętus.pl

Może mniejszy wybór ale ludzie konlretni.

Użytkownik Kaziq edytował ten post 19 listopad 2024 - 17:44

#473 OFFLINE   karkoszek

karkoszek

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1834 postów
  • LokalizacjaGryfino
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Lures.pl

Napisano 19 listopad 2024 - 18:12

Coraz więcej śmiesznych bogatych ludzi z drogim sprzętem i kolorowych ubrankach, w teorii wszystkie rozymy pozjadali a praktyce to śmiać się chce jak się patrzy na ich umiejętności...

Drogimi i szybkimi furami też nie jeżdżą najlepsi kierowcy. Każdy pływa tym czym chce i na co go stać. Życie tak właśnie wygląda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Sumek66