Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Przyczepa podłodziowa - rolki, płozy czy podpory?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
834 odpowiedzi w tym temacie

#821 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 06 czerwiec 2024 - 20:09

T-Cross przyczepa bez hamulca 660kg

Vitara chyba faktycznie 400 kg. Auto Świat podaje 550 kg

Tym bardziej Vitara przegrywa rywalizację

Ae ja nie namawiałem na Vitarę tylko moja ma i się zdziwiłem jak chciałem hak na wszelakij słuczaj założyć. Z suvami trzeba uważać. U mnie pomimo 4x4 numer silnika zdecydował.

Użytkownik Qh_ edytował ten post 06 czerwiec 2024 - 20:11

#822 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 06 czerwiec 2024 - 21:19

T-Cross przyczepa bez hamulca 660kg

Vitara chyba faktycznie 400 kg. Auto Świat podaje 550 kg

Tym bardziej Vitara przegrywa rywalizację

Ae ja nie namawiałem na Vitarę tylko moja ma i się zdziwiłem jak chciałem hak na wszelakij słuczaj założyć. Z suvami trzeba uważać.

#823 OFFLINE   AngryBear20

AngryBear20

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 28 czerwiec 2024 - 10:57

Wypowiem się. Przyczepa Extreme Rails za 30 tys zł - BUBEL!!

1. Przy pierwszym włączeniu pękły węże hydrauliki - cienkei i tandeta
2. Przedni uchwyt do łodzi bez możliwości regulacji i dopasowania :( - trzyma się to na wkrętach
3. Akumulator używany, stary - od razu do wymiany - nowy 500zl
4. Opony to nadlewki regenerowane - rozpadły się po 200km
5. Felgi niby aluminiowe - każda z inne parafi - jedno koło było bez dystansu - na samych śrubach - żałosne
6. Szczęki w kołach zjechane - spalone
7. Koło zapasowe nie pasuje do Piasty
8. Linka do wciągania po 2 razach się przetarła

Szkoda gadać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • rower26 lubi to

#824 OFFLINE   Przemek_M

Przemek_M

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 28 czerwiec 2024 - 11:08

Wypowiem się. Przyczepa Extreme Rails za 30 tys zł - BUBEL!!

1. Przy pierwszym włączeniu pękły węże hydrauliki - cienkei i tandeta
2. Przedni uchwyt do łodzi bez możliwości regulacji i dopasowania :( - trzyma się to na wkrętach
3. Akumulator używany, stary - od razu do wymiany - nowy 500zl
4. Opony to nadlewki regenerowane - rozpadły się po 200km
5. Felgi niby aluminiowe - każda z inne parafi - jedno koło było bez dystansu - na samych śrubach - żałosne
6. Szczęki w kołach zjechane - spalone
7. Koło zapasowe nie pasuje do Piasty
8. Linka do wciągania po 2 razach się przetarła

Szkoda gadać

Dla ścislosci, piszesz o używanej przyczepie?

#825 OFFLINE   Peter110

Peter110

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaCeków
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Banasiak

Napisano 28 czerwiec 2024 - 11:21

Temat znany, jak chcesz kolego to moge ci pomóc z tymi wężami. od reki ci zrobimy pożądne, możesz jechac do chorwacji.

#826 OFFLINE   AngryBear20

AngryBear20

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 28 czerwiec 2024 - 12:01

Przemek kupiona Nówka !!

#827 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 28 czerwiec 2024 - 12:29

Przemek kupiona Nówka !!

Tylko jedno powiem: jprdl. Rozmawiałem z tym człowiekiem na targach. Interesowałem się łodzią powerboat 420 którą ciągnął z ukr. Po rozmowie w 4 oczy zdecydowałem, że nie chciałbym z nim muchy w kiblu ubić. 

Użytkownik rower26 edytował ten post 28 czerwiec 2024 - 12:39

#828 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 28 czerwiec 2024 - 19:30

Koledzy chciałem wszystkich przestrzec przed tanimi łożyskami za 40pln z alledrogo.

To nie będzie, tylko kryminał.

Wiadomo jak z łożyskami w często wodowaniu Łodzi 2-3 sezony i wymiana. Czasem sie zleje, huczy, lata, ale nigdy, No właśnie …

No to skoro i tak wymiana kupiłem komplet na Allegro. W zeszłym roku jedno z normalnym łożyskiem, zaczęło huczeć, potem sie zlało, i zaczęło lekko latać w grudniu wymieniłem. Zima wymieniłem jedno. Przedwczoraj patrze, a to nowe juz sie zlało. No może z 6-8. Wodowań i z max 500km. Ale spoko huczy, w weekend wymienię, ale w weekend pojechałem na ryby. Wyjeżdżam za slipu juz sie lekko kiwa koło, ale nic nadzwyczajnego. Jadę powoli mam 30 km. Patrze w lusterko, dobrze ze nie ciemno. Nagle koło zaczyna wyjeżdżać. Akurat był parking, zjechałem. Syn przyjechał z nowym łożyskiem i sprzętem, podniosłem przyczepę i KOŁO ODPADŁO! Ani jednej kulki w srodku. Dobrze ze nikomu krzywdy nie zrobiłem, w nocy bym nie zauważył nawet. Dwurzędowe nie odpadają. Przenoszą ukośne obciazenia i mają wysokie bieżnie. Wewnętrzną podwójną nabijaną osobno.

Te łożyska to kryminał, to nie są dwurzędowe skośne łożyska. Tylko najzwyklejsza pojedyncza, płaska, podwójna kulka z płaskimi bieżniami. Masakra. Ludzie to zakładają do fiatów na oś …

Ja sie przepraszam z SKFami albo Koyo i wszystkich przestrzegam przed tą chińszczyzną. To nie powinno mieć dopuszczenia na drogi do aut i przyczep. Może do taczki bym założył.

#829 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 28 czerwiec 2024 - 22:12

Ale cena czyni cuda…

#830 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 28 czerwiec 2024 - 22:27

Miałem już wielu klientów którzy kupili sobie elementy montażowe tanio(nie u mnie). Mam w ofercie drogie(ale nie wciskam na siłę). Potem sami mówili że gdyby wiedzieli że to takie dziadostwo i ile dodatkowej roboty z tym mieli, kupiliby ode mnie. Ja się tylko lekko uśmiecham i przyznaję rację  :) . Ludzie się nigdy nie nauczą. A już kupować najtańsze łożyska od których zależy i czas eksploatacji i bezpieczeństwo naszych łódek(które przecież lubimy) to jest skrajna...... Sobie dopiszcie   ;) 

• Sławek77 i Og2 lubią to

#831 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 29 czerwiec 2024 - 19:10

Spokojnie to tylko łożysko. Gdyby było dwurzędowe jakie powinno być to by sie nic nie stało. Takie nie ma prawa odpaść z racji swojej konstrukcji.

Kupujac na szybko na Allegro za dużego wyboru nie masz. A te były opisane jako do przyczepy (co jest skandaliczne) i miały nawet nakrętkę i pierścień do Wioli. Nawet te drogie mogą być podróbkami.

Do głowy mi nie przyszło, ze to może być taki badziew. Teraz jestem w Bieszczadach, ale jak wrócę sprawdzę opis na pudełku i zgłoszę gdzie trzeba. 

Teraz nie,tore chińskie rzeczy przy połowie ceny naprawdę mają dobrą jakość a większość firmowek jest klepanych w Chinach często w tych samych fabrykach.

#832 OFFLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 czerwiec 2024 - 22:46

Spokojnie to tylko łożysko. Gdyby było dwurzędowe jakie powinno być to by sie nic nie stało. Takie nie ma prawa odpaść z racji swojej konstrukcji.

Kupujac na szybko na Allegro za dużego wyboru nie masz. A te były opisane jako do przyczepy (co jest skandaliczne) i miały nawet nakrętkę i pierścień do Wioli. Nawet te drogie mogą być podróbkami.

Do głowy mi nie przyszło, ze to może być taki badziew. Teraz jestem w Bieszczadach, ale jak wrócę sprawdzę opis na pudełku i zgłoszę gdzie trzeba.

Teraz nie,tore chińskie rzeczy przy połowie ceny naprawdę mają dobrą jakość a większość firmowek jest klepanych w Chinach często w tych samych fabrykach.

Dla mnie to wszystko co Ty piszesz to jest żart. Z Ciebie.. sorry.. Pewnie masz mieszkanie za 800 tys, auto za 100 tys... nie ważne.. za 30... i ostrzegasz wszystkich przed łożyskami z alle za 40zł.. Łożysko.. trzyma koło.. zaoszczędzone 50zł.. rozumiesz ? I teraz bicie piany na trzy strony. Może za 3 lat na drukarce 3d ktoś wydrukyje rozrząd do silnika.. bo chceli 500 zł za INĘ.

Użytkownik Bolesław edytował ten post 29 czerwiec 2024 - 22:50

#833 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 30 czerwiec 2024 - 10:05

Nie podniecaj się niezdrowo. Bo ci żyłka pierdzaca pęknie.

Tak, ostrzegam innych żeby się nie dali naciągnąć. Wystarczy spojrzeć ile tych łożysk schodzi.

Nie każdy jest tak zajebiście mądry jak ty.  :D

#834 OFFLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 czerwiec 2024 - 10:44

Nie podniecaj się niezdrowo. Bo ci żyłka pierdzaca pęknie.

Tak, ostrzegam innych żeby się nie dali naciągnąć. Wystarczy spojrzeć ile tych łożysk schodzi.

Nie każdy jest tak zajebiście mądry jak ty. :D

Z humorem podchodzę do tego😂👍 Ale cieszę się że odkrywasz świat i ostrzegasz 💪

#835 OFFLINE   Tabor

Tabor

OO7

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 936 postów
  • LokalizacjaInnemiejsce
  • Imię:Tetryk
  • Nazwisko:Tetryk

Napisano 30 czerwiec 2024 - 11:20

Już gdzieś pisałem podstawa w samochodzie do ciągania łódki to dobre opony .

Zrezygnowałem z ciszy w Kudze 4x4 i mam letnie Michelin Latitude Cross od  4 lat .

Wiadomo SUV to nie terenówka ale daje rade na dziko wodować na Narwi i Bugu czy starorzeczach .

Do tego wyciszyłem nadkola i bagażnik ,podłogę . 

Jeśli mogę to ostrzegam przed dwubiegowymi wciągarkami  DWK 35 Dragon z obudową .

Kupiłem nową  bo łódkę woduje z silnikami i ciężar zestawu trochę za duży dla wciągarki Knott .

Wciągarko Dragon  od razu się przycinała  a luzy na zębatka powodowały to że zębatki zachodziły za siebie może 3 mm i 

te dziadostwo miało przyciągać około 1100 kg . Tego typu wciągarki w moim sklepie rolniczym kosztują 120 pln bez obudowy .i są solidniej wykonane .

Starego Knott-a wyremontowałem usunąłem luzy , przesmarowałem , dołożyłem linkę stalową 6 mm i hula aż miło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych