Arek wiaz te spenciki ceglaste bo zostaly mi tylko 4 szt. a 17 wrzesnia przybywam na San hehe
-----------
17 września o spentach będziesz mógł już zapomnieć. Dzisiaj właśnie pokazała mi się (na oknie ) jasna oliwka która będzie rządziła cały m-c aż napłynie i zastąpi ją ciemna oliwka. Foty nie miałem czasu strzelić ale może jeszcze mnie odwiedzi i Wam podrzucę na temat.
Niżej za to macie muszki (truposzczaki wyjęta z mojego zgwałconego pudełka) które ją imitują.
Dla Michała rzuciłem też parę trupków na Alu i w wodę aby nie tylko on miał receptę na sukces. Najskuteczniejsze są te które ... "nie mają skrzydeł" czyli CDC.
Są też fotki "jasnej oliwki" która już będzie rządzić przez cały m-c. Oczywiście są to też niedobitki pudełkowe.
Każda może być skuteczna. Sucha, nimfetka (pedałek), emerger. Sucha ze skrzydełkami jak na fotce i położonymi (jak chruścik). Wielkości #16-18. Czasami nawet i dobrze wypasiona sucha #14 będzie OK.
Dzisiaj lało cały dzień a wędkarzy ni hu, hu. Najlepszy okres aby połowić na suchą jętkę (wyloty podczas deszczyku gwarantowane) a San od 1 września zrobił się "no kill"-owy i ... presji brak.
Po co więc 40 wyjść jak wystarczy zrobić "No kill" na pewnych odcinkach i będzie spokój. I ja bym bez stresu poszedł sobie na potoczki nie myśląc że zabraknie mi "biletów" na grudniowo-styczniowe głowacice.
Do imadełek więc i nad wodę bo to najlepszy okres w roku jaki może być (jeżeli chodzi o jej stan, kolor, stabilność) a i ryby nie wkurw****.
OTWORZYŁEM 100 STRONĘ CZYŻBYM COŚ MIAŁ STAWIAĆ?!?!?!?!!!!!!
Załączone pliki
Użytkownik trout master edytował ten post 05 wrzesień 2016 - 18:18