Piotr, super Ci to wyszło, ale obawiam się, że może tonąć Hak duży i gruby.
Dobrym hakiem, którego używam do emergerów to Hanak Klinkhammer. Może do mrówy też się nada?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 październik 2017 - 11:30
Piotr, super Ci to wyszło, ale obawiam się, że może tonąć Hak duży i gruby.
Dobrym hakiem, którego używam do emergerów to Hanak Klinkhammer. Może do mrówy też się nada?
Napisano 16 październik 2017 - 20:21
Daniel, całkiem spoko, okonie fajnie na nie reagowały. Niestety oba obcięły mi szczupaki
Napisano 17 październik 2017 - 09:03
Daniel, całkiem spoko, okonie fajnie na nie reagowały. Niestety oba obcięły mi szczupaki
Dzieki za info
Jaki to material byla ta siersc na nich ? to byl krolik cross cut ?
Napisano 17 październik 2017 - 09:10
Dokładnie biały krolik cross cut Można dodać na bokach jeszcze po pasemku jakiegoś flesha. Bedę jeszcze kombinował. Ale mucha fajnie pracuje i jest niesamowicie lekka, jak na strima
Użytkownik Tomek.M edytował ten post 17 październik 2017 - 09:12
Napisano 17 październik 2017 - 09:14
...
Użytkownik janusz.walaszewski edytował ten post 17 październik 2017 - 09:14
Napisano 19 październik 2017 - 17:19
Witam.
Szybkie pytanie - wpadła mi w ręce czapka z królika w idealnym stanie. Futerko piękne, lśniące i gładziutkie.
I co z tym zrobić ... ???
Pozdrawiam.
PS. W zanadrzu mam jeszcze kołnierz z nutrii ... też nie wiem ...
Napisano 19 październik 2017 - 17:26
pociąć w paski na zonkery, ostrzyc i przemielic na dubbing...
Napisano 19 październik 2017 - 19:08
Jęteczka #16
DSCN0722.JPG 95,67 KB 19 Ilość pobrań
hak: Hends 404BL #16
ogonek: Coq de Leon (Hends)
tułów: Quill body pearl (Sttuff)
skrzydełka: popielate CDC (Z&M)
jeżynka: kremowy kogut
nić: Uni-thread 8/0, rusty-dun
Użytkownik Krzysiek Dmyszewicz edytował ten post 19 październik 2017 - 19:22
Napisano 19 październik 2017 - 19:43
Okrutnie bogata , ale mi się podoba
Napisano 19 październik 2017 - 19:49
Witam.
No właśnie o dubbingu najbardziej myślałem, bo materiału na zonkery mam sporo, ale to moje futro w porównaniu z taką zającową maską jest jak jedwab przy zgrzebnym płótnie ... nie będzie króliczy "mientki" i w sumie nasiąkliwy materiał do bani na dubbing ?
Pozdrawiam.
Napisano 19 październik 2017 - 20:06
90% dubbingów z zajaca, dostepnych na rynku, to tak naprawdę królik.
Na tułowie do suchych się nie nada, ale do mokrych i nimf jak najbardziej. Jest tez uzywany w róznych mieszankach jako składnik który zapobiega "sypaniu" się dubbingu.
Maska, podobnie jak ucho to już zupełnie inny i ciut "specjalnego stosowania" materiał
Fajny materiał na woolheady w mniejszych streamerach i jesli odpowiednio długa sierść, to fajny jako podbudowa w zonkerach które mocujemy jedynie przy główce, lub wiązany małym pęczkiem na wierzchu, gdy chcemy uzyskać ładne przejście z główki w skrzydełko.
Dobrze też się sprawdza w muchach z lisa, jako miekka jezynka.
Tylko od Twojej wyobraźni zalezy gdzie i jak zastosujesz
Napisano 20 październik 2017 - 19:44
90% dubbingów z zajaca, dostepnych na rynku, to tak naprawdę królik.
Na tułowie do suchych się nie nada, ale do mokrych i nimf jak najbardziej. Jest tez uzywany w róznych mieszankach jako składnik który zapobiega "sypaniu" się dubbingu.
Maska, podobnie jak ucho to już zupełnie inny i ciut "specjalnego stosowania" materiał
Napisz coś więcej o tym dlaczego zając jest lepszy od królika na suche (na co stosować) i do jakich "specjalności" stosować maskę i ucho (zająca, królika).
Nie mam żadnej wiedzy w tym temacie.
Napisano 20 październik 2017 - 20:07
Arek, Ty tak na poważnie??
Sierść na masce jak i na uchu jest króciutka, bardziej "oścista" daje zupełnie inny efekt w dubbingu na nimfach (cała seria GRHE + warianty), ma też inne kolory.
Z zająca z okrywowych po usunięciu podszerstka zrobisz w pętli jezynki do suchej lub spidera, w małych mokrych zastapisz wiewiórkę w podbudowie skrzydełek mokrych bezjezynkowych. Normalny dubbing z zająca, dzięki sztywnym okrywowym jest też własnie taki "ościsty" i dużo fajniejsze z niego wychodza kiełże, czy przy zastosowaniu na thoraxie nimf innych imitacje nóżek.
Napisano 21 październik 2017 - 15:19
Niby po sezonie
Ale jednak tez PRZED sezonem.
Z kolekcji na 2018.
Taka bialo blyszczaca rybno podobna propozycja dla Pstragow
Napisano 23 październik 2017 - 14:25
A królik jest zły (gorszy)? Tez ma uszy, maskę, ....Arek, Ty tak na poważnie??
Sierść na masce jak i na uchu jest króciutka, bardziej "oścista" daje zupełnie inny efekt w dubbingu na nimfach (cała seria GRHE + warianty), ma też inne kolory.
Z zająca z okrywowych po usunięciu podszerstka zrobisz w pętli jezynki do suchej lub spidera, w małych mokrych zastapisz wiewiórkę w podbudowie skrzydełek mokrych bezjezynkowych. Normalny dubbing z zająca, dzięki sztywnym okrywowym jest też własnie taki "ościsty" i dużo fajniejsze z niego wychodza kiełże, czy przy zastosowaniu na thoraxie nimf innych imitacje nóżek.
Napisano 23 październik 2017 - 14:39
Napisano 23 październik 2017 - 16:18
Napisano 23 październik 2017 - 22:07
Napisano 25 październik 2017 - 00:15
Napisano 25 październik 2017 - 21:00
Z tęsknoty za wiosennymi pstrągami :-)
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych