Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Bolenie 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1616 odpowiedzi w tym temacie

#1361 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 08 październik 2009 - 19:44

Tłuscioch ładny, to i jak podnoszenie ciezarow.
A jaka pogode ładna macie. Zieloniutko.
Na Mazowszu szaro- buro i zieleni coraz mniej.
Wczoraj zaliczyłem jeden ,, dzwon ,, z dna. :D

#1362 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów
  • LokalizacjaBolenie nad Wisłą

Napisano 08 październik 2009 - 19:52

Graty Robert :D
Jak to dobrze mieć dużo czasu by wypłynąć i dobrze połowić, ale moje kilka dni ma właśnie nadejść :unsure:

#1363 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 08 październik 2009 - 19:56

Tomek, piękne to było jak boleń zaatakował łamańca z wyskoku. U nas dziś było bardzo ciepło ale jak się zwijałem to już padało. Nad Wisła zieleń się broni chociaż taka ładna w oryginale nie jest. Dalej od wody liście lecą ostro. Nakręciłem dziś kilkanaście ataków na łamańca. Tak bliżej zimy coś z nich zmontuje i pokaże.

#1364 OFFLINE   Tomek_N

Tomek_N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaFrankfurt nad Menem

Napisano 08 październik 2009 - 20:07

A kiedy ja zlowie taka rapke? :(

#1365 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 08 październik 2009 - 20:17

Robert, masz układy z IMGW ??? :lol: ...kurna u nas piździawka aż miło... ale co tam, jutro lecę na 3 dni policzyć bolenie na rejonach :lol:...
P.S fajny rapciak

#1366 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 08 październik 2009 - 20:23

Czasem i IMGW się coś udaje :D Tak maiło być. U was zimo jak ... a u nas 25 a wieczorem ma się robić pomału to co i u Was – no prawie, bo to jednak południe. Bieda ale ciepło :D

#1367 OFFLINE   Taps

Taps

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1190 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Osiński

Napisano 08 październik 2009 - 21:43

Wczorajszy z Wisły.

Załączone pliki

#1368 OFFLINE   Taps

Taps

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1190 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Osiński

Napisano 08 październik 2009 - 22:00

Jest też i drugi.

Załączone pliki

#1369 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5856 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 09 październik 2009 - 08:28

Robert, boleń ładny, ale najbardziej mi się podoba ten podkoszulek 8-go października :D
pozdrawiam
J

#1370 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 09 październik 2009 - 09:04

Kilka lat temu pod koniec października spałem na środku Wisły w łódce przykryty plandeką bo do samochodu wlazł mi nornik i próby pozbycia się go nic nie dawały. Ale za długo nie pospałem bo mi bóbr pod burtą zrobił niezłą pobudkę co mnie totalnie wybiło. Chcąc nie chcąc musiałem łowić :D Ps. Dzisiaj już 10 stopni mniej :(

#1371 OFFLINE   Tomek_N

Tomek_N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaFrankfurt nad Menem

Napisano 09 październik 2009 - 10:26

Ja wczoraj na rybkach tez smigalem w podkoszulku :D Ciepelko bylo ladne - rapek jak zwykle brak :unsure:

#1372 OFFLINE   argrabi

argrabi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 665 postów
  • LokalizacjaPiachowo

Napisano 09 październik 2009 - 11:18

Wczorajszy z Wisły.

Fajna autopromocja :D

#1373 OFFLINE   Traq

Traq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Bartosz

Napisano 09 październik 2009 - 11:34

A ja wczoraj łowiłem na Odrze we Wrocławiu. Ciepło owszem było, ale co z tego skoro wiało tak mocno, że przemarzłem do szpiku kości :angry:
Ku mojemu zdziwieniu natomiast po zachodzie słońca bolenie biły jak głupie. Drobnica w wodzie miała istny Armageddon. Nie mam tylko pewności, czy to na pewno bolenie, czy też może stado sandaczy. Wcześniej pod koniec sierpnia złowiłem dokładnie w tym miejscu jednego bolka i jednego sandacza, także na dwoje babka wróżyła. Wczoraj jednak niestety zszedłem o kiju... :angry:
Miejsce w ogóle jest specyficzne. Może poradzicie jak się im tam dobrać do dupy. Miejsce to szeroki na około 30 m kanał z wartkim nurtem. Na przeciwległym brzegu jest bardzo stroma kamienna ściana. Prawie wszystkie ataki mają miejsce prawie dokładnie na styku ściany i wody. Większość boleniowych przynęt mogę tam dorzucić bez problemu, ale już poprowadzić je w odpowiedni sposób między żerującymi rybami nie za bardzo jest jak (rzucam im prosto na łeb). Myślę, że gdybym mógł przejść na drugi brzeg to miałbym niezłe żniwa, ale tam wejść się nie da.
To co mi wcześniej brało, wzięło na Hermesa (wczoraj urwałem cholera ostatniego), ale tak sobie myślę że dobra przynęta w tym miejscu powinna pracować sama zaraz po wpadnięciu do wody. Próbowałem wrzucać tam RH8 i zwykłe rippery, ale niestety bez rezultatu. Myślę, że dobra byłaby guma na bardzo lekkiej główce (tak ze 3g), ale takim czymś to już niestety tam nie dorzucam.
Macie może jakiś inny pomysł?

Pozdr,
Traq

#1374 OFFLINE   LASSOjbait

LASSOjbait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 708 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 09 październik 2009 - 11:45

:mellow: doskonale znam to miejsce. Najbrzydsze, najbardziej industrialne łowienie na świecie, ale ryby mnóstwo. Rady nie mam zadnej - kilka ryb złowiłem rzucając na ścianę tego cypla. Wobek się delikatnie ześlizgiwał do wody - jak nie zahaczysz o kamienie i nie urwiesz to brania powinny być. Tam są bolenie. setki boleni. Sandacz też, ale te widoczne fruwające to bolki na 100%.

W nocy łowi się tam piękne jazie, nawet sumy.

Byłem kilka razy, kilka ryb złowiłem, ale brzydota tego miejsca mnie odrzuca. Wolę Odrę poniżej Brzegu Dolnego.

#1375 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 09 październik 2009 - 14:45

:mellow: doskonale znam to miejsce. Najbrzydsze, najbardziej industrialne łowienie na świecie, ale ryby mnóstwo.

Byłem kilka razy, kilka ryb złowiłem,

Kilka razy też tam byłem :mellow: Ryby rzeczywiście sporo, choć jak wszędzie, bywają kapryśna...Świetne miejsce kleniowe. Co do boleni. Hermesy są ok :D Recepta zawsze skuteczna? Nie mam niestety takowej, choć najważniejszą rzeczą są ryby, których nie brakuje...Jak się kombinuje to zwykle się coś uwiesi :D
Niestety większość boleni nie przekracza 58-60cm, choć trafiają się większe...

Pozdrawiam
Kamil

#1376 OFFLINE   lesiewicz

lesiewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1765 postów
  • LokalizacjaKalisz
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Lesiewicz

Napisano 09 październik 2009 - 14:50

... Nakręciłem dziś kilkanaście ataków na łamańca. Tak bliżej zimy coś z nich zmontuje i pokaże.

Czekamy z niecierpliwoscią na film.

#1377 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 09 październik 2009 - 20:12

Uff dzisiaj mnie wywiało jak cholera.
No ale jestem teraz ,, na haju ,,.
Nie odpuszcam zadnej wolnej chwili.
Było kapitalnie, miałem szesc strzałów - jak mawia @Robert :D Strzałów tuz nad dnem. Ryby w swietnej kondycji. Ja chyba jeszcze tez :lol:

#1378 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 09 październik 2009 - 20:36

Dziś z Redzim powróciłem na stare śmieci. Strzałów nie jestem w stanie policzyć. Większość to sandacze. Niestety trzeba było wyjąc z 10 małych na jednego przyzwoitego. O urwanych ogonkach w uklejach nie wspomnę <_< Za to bolki dopisały – znowu :D 10 ładnych torped. Przy okazji zrodził się kolejny trick kiedy bolki zaczynają mieć dosyć, a ja nie :D
Na zdjęciu Redzi w siódmym niebie. Polecam taką perspektywę tym którzy kombinują jak koń pod górę aby ukryć swoje miejscówki. Prawda, że proste? :D
.

Załączone pliki

• Załączony plik  redzi.jpg   91,98 KB   1142 Ilość pobrań

#1379 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 09 październik 2009 - 21:06

...Polecam taką perspektywę tym którzy kombinują jak koń pod górę aby ukryć swoje miejscówki. Prawda, że proste?...

Robercie w oddali widać druty z napięciem, czyli miejscówka już sprzedana i będzie najazd kłusoli - :lol:, żartowałem, ale to jest super wyjście do dobrego zdjęcia i nie sprzedawania miejsca.

#1380 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 09 październik 2009 - 21:16

To, że pod drutami dobrze biorą wiedzą prawie wszyscy. Tylko teraz brak ryb na obstawienie tych wszystkich drutów nad wodą :mellow:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych