Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Bolenie 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1616 odpowiedzi w tym temacie

#1441 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 15 październik 2009 - 21:23

Popadało i woda idzie w górę co wiąże się również ze zmętnieniem wody, a i pewnie ukleja się rozproszy. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D .
W

Juz zacieram raczki. Wreszcie sie cos zmieni. Mam doskonałe trzy mety na tę pore roku. Pewnie ktoras bedzie jeszcze darzyc.

#1442 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 16 październik 2009 - 12:09

Mi pozostała co najwyżej meta na Berka Joselewicza.

#1443 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 16 październik 2009 - 16:27

A mnie został kanał. Pływa tam kila bolków pod metr ale łowienie ich przypomina zapasy z totalizatorem. Dziś pojechałem zobaczyć sławną wodę szczupakową. Jej sława to historia. W ubiegłym roku złowiono tam około 260 metrówek. Wszystkie oczywiście zaszlachtowano. Resztę dobili na wiosnę. Teraz jest tam taka sytuacja, zbiornik ma około 300 m szerokości. Łowić wolno tylko z brzegu. Jest więc taka strefa śmierci na długość rzutu. Co w nia wpłynie ma prze... Codziennie woda jest czesana. Nawet okonie nauczyły się stukać zamkniętym pyskiem. To co przeżyło chowa się na środku na korycie. Kolejny przykład, że PZW wszystko potrafi spierdolić.

#1444 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 październik 2009 - 16:41

Tak się składa że wiem o której wodzie piszesz.
Tobie tym razem po prostu nie poszło :D
To że wytłukli tam masę pięknych szczupaków to fakt ale dużo jeszcze jest łowionych, i nie wszystkie dostają w łeb. Według przepisów wszystkie powyżej 99cm powinny być puszczane (niestety ma się to zmienić:().

#1445 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Goralewski

Napisano 16 październik 2009 - 17:03

- Słyszełaś, że mają zmienić regulamin?
- No, a co ma być?
- Nie będzie limitów na szczupaki!
- Bardzo dobrze, w końcu przestaną żreć karasie.
- No.

To dialog dwóch miejscowych wędkarzy zasłuszany nad wspomnianą wodą. W tym roku miało tam paść 150 metrówek.

#1446 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 16 październik 2009 - 17:28

Włóczykij, uważasz, że napisałem to na podstawie jednodniowego pobytu? Zaślepia cię chęć przekopania mi. Miałem okazję rozmawiać z wędkarzami łowiącymi tam często i z jednym mieszkającym nad zalewem. Ostanie łowy były na wiosnę jak niedobitki ze środka podchodziły pod brzeg za trąca się drobnica. Od tego czasu rodeo się skończyło. Jak traktować poważnie te twoje wypowiedzi to by znaczyło, że na 50 ha wody jest z 1000 metrówek. To taka same prawda jak boleń 75 cm twojego guru na stronie Salmo :lol:

#1447 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 październik 2009 - 18:14

Po raz kolejny powtórzę że nie mam żadnego wędkarskiego Guru.
Mam natomiast znajomego pochodzącego z tamtych stron, i co jakiś czas słyszę o metrówkach które są tam cały czas wyciągane, oczywiście nie w takich ilościach jak w zeszłym roku ale jednak :D
Ostatnia informacja jaką mam o tym zbiorniku z września była taka że gość złowił jednego dnia 2 szczupaki ponad metr.
Nawet na naszym forum jakiś czas temu ktoś wstawił zdjęcie z rybą stamtąd.
A moje wypowiedzi zmierzają w takim kierunku żebyś zrozumiał że jeśli Ty gdzieś ryby nie złowisz to nie znaczy że ich tam nie ma :D
Nawet Lordowie spinningu czasem schodzą o kiju z rybnej wody :lol:
A jeśli chciał bym Ci przykopać użył bym zupełnie innych argumentów. :lol:
Koniec OT

#1448 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 16 październik 2009 - 18:41

Jak byś nie był taki zaślepiony to być może byś rozumiał co napisałem na temat Szymanowic. Napisałem, że nie ma tam ryb bo nie złowiłem metrówki? Może mi to zacytuj bo nie widzę. Nie raz pisałem o tej wodzie stawiając ją za przykład nieśmiałych zmian. Niestety woda się kończy jak inne podobne. Średni inteligentny człowiek wie, że jak na tak małej wodzie wybito w krótkim czasie tyle okazów to będzie cios dla łowiska. Tak długo jak nie pozwolą tam łowić z łodzi tak długo będą padać jakieś okazy. Mogą być nawet jakieś małe pogromy bo ryby nie będą się kurczowo trzymać środka. Jak przegrzeje to drobnica może podejść pod brzeg a za nimi szczupaki. Tylko to wyrok na nie skoro w taką psią pogodę jak dziś każda miejscówka został zmłócona przez kilkunastu spinningistów. Skoro do Warszawy doszły wieści o szczupakach z Szymanowic to można sobie wyobrazić jak woda jest trzepana. To wszystko + „mądre” zarządzanie jest gwoździem do trumny dla zalewu. A zejście o kiju nie jest dla mnie tragedią ale ciekawym urozmaiceniem :D

#1449 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 16 październik 2009 - 22:54

Zapomniałem o jednym... Ostatnio zabrałem dwóch chłopaków z kółka wędkarskiego nad Wisłę... Bernarda i Grzegorza. Dałem im po uklejce RH10, ustawiłem na brzegu, pokazałem gdzie mają rzucać i jak prowadzić... Mija chyba godzina łowienia a Bernard woła że ma chyba rybę na kiju ( z 30 m widzę wygięty kijek :mellow: ) biegnę w jego kierunku, daję wskazówki jak ma postępować i pomagam podebrać bolenia... Chłopak się cieszy od ucha do ucha - jego pierwszy w życiu boleń...Do regulaminowego minimum zabrakło 1 centymetra, ale fotkę wstawiam i proszę o wyrozumiałość.

.

Załączone pliki

#1450 OFFLINE   kaspar

kaspar

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów
  • Lokalizacjaz nad Warty

Napisano 16 październik 2009 - 23:19

Nieźle :D

#1451 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 17 październik 2009 - 05:17

Pirania, dobrą robotę robisz. Podeślę coś dla kółka.

#1452 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 17 październik 2009 - 08:06

Paweł gratuluję sukcesu pedagogicznego :D

#1453 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 17 październik 2009 - 11:14

@Kaspar, @Robert, @Tofik dzięki :D

Większość chłopaków z zeszłego roku skończyło szkołę ale wiem że małe sukcesy mają Na przykład @Carlos...trochę szczupaczków, małych sumków złowił ale nie były na tyle duże, aby wklejać fotki Chłopaki piszą że się starają ale różnie z tym bywa a staram się im mailowo dawać wskazówki

W tym roku wystartowałem z nowymi + kilkoma z zeszłego roku Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że chłopaki się chwalą połowem, choć nie są to okazy no i że rybki wracają do wody

@Robert, dzięki za niespodziankę :mellow: dla kółka

#1454 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 17 październik 2009 - 11:26

Paweł, napisz na priv ilu masz podopiecznych. Mogłem się wcześniej zreflektować. No nic, będą pod choinkę. Ja mam stanowczo za dużo przynęt więc chętnie na taki cel przeznaczę cześć.

#1455 OFFLINE   donkicha

donkicha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 329 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Tomasz

Napisano 17 październik 2009 - 13:23

Robert bez cukru ale jesteś wporzo gość ;)

#1456 OFFLINE   lukexio

lukexio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 399 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 17 październik 2009 - 21:45

@pirania dobry jestes instruktor o rapy :lol:

#1457 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 18 październik 2009 - 19:36

@pirania, gratuluję sukcesów pedagogicznych a i widać, że chłopaki szybko sie uczą..

Dziś byłem na swoich rewirach i przywitała mnie mocno podniesiona woda. Krótki rekonesans przyniósł 3 bolenie w przedziale 60-70cm.
Wszystkie ryby złowione na zalanej rafie na gumę prowadzoną przy dnie.

#1458 OFFLINE   Przemek Szymański

Przemek Szymański

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 202 postów
  • LokalizacjaWatford,ENG
  • Imię:Przemek
  • Nazwisko:Szymański

Napisano 18 październik 2009 - 20:45

Patu,a zdjęcia?? :angry: Nie ma co oglądać na forum. <_<

#1459 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 19 październik 2009 - 07:42

Patu,a zdjęcia?? :angry: Nie ma co oglądać na forum. <_<

Przemek, nie przekroczyły mojego foto-wymiaru, ale były grubiutkie jak to na jesień przystało ;)

#1460 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 19 październik 2009 - 18:48

U nas już da się łowić. Pokazują się pierwsze ryby. Złowiliśmy 5 szt. ale ta najładniejsza poszła z łamańcem po moim dziecinnym błędzie kiedy po wymianie plecionki na żyłkę nie wyregulowałem hamulca. Ryba jak na złość wzięła pod samym brzegiem i nie dała najmniejszych szans :angry:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych