wujek Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Ciekawe czy ktoś zgadnie co to za kopytny?
mifek Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Rudolf Czerwononosy co wygrałem <_< <_< <_< <_< <_< <_< 8
Kubson Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Jeśli jesteśmy w przyrodzie to mam również pytanie Dziś nad pewnym jeziorkiem natrafiłem na taką kaczuchę, wiecie może co to za gatunek ?? PozdrawiamKuba 1
biosteron Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Może to Kaczka Podgorzałka ...dziwaczka
wujek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Opublikowano 30 Listopada 2009 Jeśli jesteśmy w przyrodzie to mam również pytanie Dziś nad pewnym jeziorkiem natrafiłem na taką kaczuchę, wiecie może co to za gatunek ?? PozdrawiamKuba To mieszaniec krzyżówki z domową kaczką. Piąta woda po kiesielu. Występują różne typy upierzenia bo mogą parzyć się różne pokolenia. Jeśli dobrze pamiętam sa to bastardy.pozdrawiamW
wujek Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Opublikowano 30 Listopada 2009 Ciekawe czy ktoś zgadnie co to za kopytny? Odpowiedź to byk daniela, białe ubarwienie jest często spotykane i nie jest to albinos.pozdrawiamW
nyny Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 Uznanie i szacunek he he he:)W zupelnosci wystarczy;)
biosteron Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 Przekombinowałem z tym bykiem jeleniem, byłem pewien, że to albinos.Gratulacje @nyny ,brałem pod uwagę też twoją odpowiedz. @wujek gdzie ustrzeliłeś tą chmarę??,jakaś hodowla?, czy na wolności ?.
Kubson Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 Jeśli jesteśmy w przyrodzie to mam również pytanie Dziś nad pewnym jeziorkiem natrafiłem na taką kaczuchę, wiecie może co to za gatunek ??PozdrawiamKuba To mieszaniec krzyżówki z domową kaczką. Piąta woda po kiesielu. Występują różne typy upierzenia bo mogą parzyć się różne pokolenia. Jeśli dobrze pamiętam sa to bastardy.pozdrawiamW Dziękuje. Niespodziewałem się takiej odpowiedzi, kaczka może nie piękna, ale zdecydowanie wyróżniała się wśród swojskich krzyżówek Upierzeniem jak i gabarytami - była zdecydowanie większa od krzyżówek. PozdrawiamKuba
wujek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 Przekombinowałem z tym bykiem jeleniem, byłem pewien, że to albinos.Gratulacje @nyny ,brałem pod uwagę też twoją odpowiedz. @wujek gdzie ustrzeliłeś tą chmarę??,jakaś hodowla?, czy na wolności ?. Na wschodzie, mam taki mały lasek gdzie widuje regularnie całkiem ładne stadko Żyją na wolności, ale daniele z tego co wiem są wsiedlane.W
wujek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jeśli jesteśmy w przyrodzie to mam również pytanie Dziś nad pewnym jeziorkiem natrafiłem na taką kaczuchę, wiecie może co to za gatunek ??PozdrawiamKuba To mieszaniec krzyżówki z domową kaczką. Piąta woda po kiesielu. Występują różne typy upierzenia bo mogą parzyć się różne pokolenia. Jeśli dobrze pamiętam sa to bastardy.pozdrawiamW Dziękuje. Niespodziewałem się takiej odpowiedzi, kaczka może nie piękna, ale zdecydowanie wyróżniała się wśród swojskich krzyżówek Upierzeniem jak i gabarytami - była zdecydowanie większa od krzyżówek. PozdrawiamKuba Przeważnie są większe bo i kaczki domowe są wieksze ze względu na ich mięsne przeznaczenie.W
wujek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2009 W tym roku trafiłem na taką odważną jaskółkę, zdjęcie robione z metra 3
gregorxix Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ostatnio spotkałem takiego koleżkę.Płaz jak płaz ale spójrzcie na ten uśmiech na pyszczku, prawie jak u Mony Lisy. Oj działo się tego dnia na wodą, działo. Żabki pływały parami, widać i model ze zdjęcia coś zaliczył. 5
Marcin Rafalski Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 W tym roku trafiłem na taką odważną jaskółkę, zdjęcie robione z metra Ze stojącego czy w czasie jazdy? Przez Szybę ? Chyba z lampą!I skąd ona się w tunelu wzięła ?U. P.S.: Nie mogłem się powstrzymać
Zanderix Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 http://zanderix.epwik.com.pl/jerkbait/tarlo.jpg pierwszy raz w życiu widziałem tarło jazgarzy - jakość foty kiepska, ponieważ robiłem z wyciągniętej ręki zza filaru mostku - kurcze szkoda, że mój sprzęt nie ma opcji filmowania. Zaiste ciekawe zjawisko - wypływały całymi stadami na betonową półkę - następowało grupowe drżonko, część ryb spływała, część odpoczywała i jak tylko pojawiała się inne grupa ożywały tchnięte feromonami PZDRZanderix 1
Gumofilc Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Myslalem, ze taki typowy ikrozerca to sie wyciera wczesnie, razem z okoniem czyli w zasadzie pod lodem... Gumo
wujek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 W tym roku trafiłem na taką odważną jaskółkę, zdjęcie robione z metra Ze stojącego czy w czasie jazdy? Przez Szybę ? Chyba z lampą!I skąd ona się w tunelu wzięła ?U. P.S.: Nie mogłem się powstrzymać Ciekawe prawda? Zdjęcie zrobione w ruchu, najszybsza migawka z lampą i nawet wyszło. Na szczęście miałem czas żeby się przygotować i delikatnie wychyliłem się przez okno, zaliczyłem prawie kontakt z filarem, ale było warto, czego się nie robi żeby zrobić dobre zdjęcie. A co robiła w tunelu? Nie wiem, może odkryłem jakiś nowy podgatunek, jeśli tak nazwę ją Hirundo rustica tulenensis.pozdrawiamwujek
Marcin Rafalski Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jestem pełen podziwu! Choć budzą się we mnie wątpliwości czy aby nagły błysk lampy z bezpośredniej bliskości nie uszkodził oczu ptaszka!U.P.S.: Nazwa mi się podoba choć osobiście może zmienił bym ją trochę na Hirundo sense humor tunneliensiss. Moja łacina po trzydziestu paru latach od ukończenia kursu nieco zardzewiała więc nie ręczę za jej poprawność językową.
kamil098 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ja ostatnio będąc na rzece zaobserwowałem wężowatą rybkę obstawiałem że to węgorz lub minóg i wydawało mi się że rybka chora lub jakby czegoś szukała ,no i miałem rację kolega kilkadziesiąt metrów niżej zauważył stadko w miłosnym amokuhttp://img834.imageshack.us/img834/986/72627616.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img694.imageshack.us/img694/7642/87584457.jpg Uploaded with ImageShack.us 1
Rekomendowane odpowiedzi