Olympus Tough TG 850 vs TG 3
#121 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2016 - 18:19
Tu zdjecia z kitowym 18-55
http://jerkbait.pl/t...18#entry1770680
A jak af ? Działa dobrze w tym Sony ? Bo o ile zachwyty nad matryca itp itd sa to słychać ze af taki ni jaki w porównaniu z dslr
#122 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2016 - 19:05
- popper, Meme i malinabar lubią to
#123 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2016 - 19:28
Dziala i szybszy niz blyskawica . Zanim wzialem hybryde to powaznie zastanawialem sie nad lustrem . Z perspektywy czasu dobrze , ze skonczylo sie tylko na rozwazaniu i ze mam soniaka
podobnie miałem tylko że poszedłem w drugą stronę ważne żeby być zadowolonym
- gulf lubi to
#124 ONLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 09:23
Pierwszy spacer zaliczony.
Czuc roznice w wadze plecaka i ustawienie tripoda z ciezsza lustrzanka to nie to samo...ale potem sa zdjecia
Surowka, nic nie ruszane, tylko RAW wywolany.
#125 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 10:58
Załączone pliki
#126 ONLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 11:04
Cos nie działa Daniel
Zaktualizuj flash player i wyczysc dane przelgadania - tak polecali innym, ktorzy nie widzieli. A zobaczyli
Zaktualizuj flash player i wyczysc dane przelgadania - tak polecali innym, ktorzy nie widzieli. A zobaczyli
#127 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 11:21
- Guzu lubi to
#128 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 12:29
Ok już widziałem Daniel zobacz nastepnym razem sobie try hdr - co prawda trzeba przestwic obrazek na jpg ale sporo wyciaga tak z cieni jak i z bieli
- Guzu lubi to
#129 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 16:13
...lub rób pomiar na światło lub na błękit blisko w styku z ziemią/koronami drzew. A potem cienie do obróbki w RAW ... lub HDR w programie graficznym
Użytkownik BOB1 edytował ten post 19 wrzesień 2016 - 16:14
#130 ONLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 16:15
...lub rób pomiar na światło lub na błękit blisko w styku z ziemią/koronami drzew. A potem cienie do obróbki w RAW ... lub HDR w programie graficznym
Zdjecie zrobilem pogladowo, po wypuszczeniu brzany pokazanej w watku brzanowym.
W warunkach spacerow za pstragiem, z aparatem zawinietym na plecach w plecak overboard nie siegam po niego bez koniecznosci (ryby do focenia).
#131 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2016 - 16:51
To wszystko rozumiem bo i u mnie praktyka (a nie teoria) tak wygląda. Swoim wpisem rozszerzyłem tylko rady Michała. W sumie, najbezpieczniej, pomimo dużego rozmiaru, warto wszystko robić w RAW bo zawsze da się coś z tego wyciągnąć w programie graficznym ... no może poza efektem uzyskanym przez filtr polaryzacyjny
- Guzu lubi to
#132 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2016 - 18:56
Guzu, tak ogladam te foty z nowego cykacza, moze technicznie lepsze, ale jakos z tego starego aparatu bardziej mi sie podobaly
Moze to tez przez picase, sam jak dodaje zdjecia do albumu googla to tez pozniej troche inaczej wygladaja.
#133 ONLINE
Napisano 20 wrzesień 2016 - 19:08
Guzu, tak ogladam te foty z nowego cykacza, moze technicznie lepsze, ale jakos z tego starego aparatu bardziej mi sie podobaly
Moze to tez przez picase, sam jak dodaje zdjecia do albumu googla to tez pozniej troche inaczej wygladaja.
Jak patrze na zdjęcia w kompie a potem jak wychodzą online...to dwa światy.
Różnica do tamtego olympusa jest duza.
Z pewnością ten pentax kryje niespodzianek kilka. Szczególnie dla takiego fotozoltodzioba jak ja...
Na razie jest dobrze
#134 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2016 - 10:46
Z pewnością ten pentax kryje niespodzianek kilka. Szczególnie dla takiego fotozoltodzioba jak ja...
Na razie jest dobrze
Daniel - przeczytaj instrukcje ;-)
A tak serio bedzie dobrze, aparat dobry jest, dobry obiektyw jest też, teraz tylko strzelać, strzelać i uczyć sie na błedach
- Guzu lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych