Polecam kupić dłuższe przypony niż 35 cm. Jeśli będziesz miał problem ze znalezieniem to warto kupić jakąś linkę tytanową np. Savage Gear albo Knot2kinky z BRC i ukręcić sobie samemu. Dobre tulejki (Savage Gear lub Jenzi) kosztują ca 10 PLN, potrzebujesz jedynie kombinerek i masz przypony dowolnej długości. Nie piszę tego bezpodstawnie - kilkukrotnie byłem świadkiem owinięcia się szczupaka przyponem i obcięcia plecionki powyżej drutu 70 cm.
Dokładnie jak Łukasz pisze. Albo się owinie albo jak przywali z rozpędu od tyłu przypon się składa i zaciska szczękę za przyponem na plecionce a potem pozostaje drapanie się po głowie jak to się mogło stać
Odnośnie meritum tematu to czytałem go już dawno temu, ale trudno odpowiedzieć na tak zadane pytanie. Szczupak jak głodny to zły i łyka co mu się rzuci, jak wybrzydza to nie wiem czy ktoś świadomy z pełną odpowiedzialnością może powiedzieć o wodzie, której nie zna, że jak pojedziesz to będą brały na to i na to. Ja jestem bardzo ostrożny z takimi opiniami, bo może okazać się coś zupełnie odwrotnego. Jak nie znam wody to kolory dzielę sobie z grubsza na natural i frik zależnie na czym podejrzewam, że żeruje ryba a potem dopiero dalsze kombinacje. Nie upierałbym się też przy sliderach chociaż na początek są ok, bo i bez techniki same z siebie animują jakoś.
Śrucina na przedniej kotwicy przy pływającym go poprawia jak na mój amatorski gust
Użytkownik Tomek88 edytował ten post 14 marzec 2015 - 12:34