Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Russian Stajl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Mosteque

Mosteque

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŻyrardów
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Mosteque

Napisano 17 kwiecień 2015 - 14:16

Ja nie widzę nic śmiesznego w dostaniu 20 razy w mazak w 5 sekund. Jeśli was to bawi, to za dużo filmów z Van Damme'em oglądaliście...

#22 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 17 kwiecień 2015 - 20:15

bawi o tyle że jest to niepoważne w konfrontacji z prawdziwymi sztukami walki, pierwsze o czym pomyślałem jak bym widział takiego człeka pędzącego na mnie to wjechać z byka, jak bym go obalił to by mógł mnie co najwyżej powachlować, nie wspominając o tym że tym ,,kontrolowanym" młynkiem by sobie zapewne połamał nasady nadgarstków i Bóg wie co jeszcze. W imię zasady morda nie szklanka mógł bym nawet przytankować żeby się sam rozbroił :D

#23 OFFLINE   WHITE14

WHITE14

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 579 postów
  • LokalizacjaFestung Breslau
  • Imię:Mirko
  • Nazwisko:Filipovic

Napisano 17 kwiecień 2015 - 20:55

Przeszedlem pare lat roznych combatów i tradycyjnego kickboxingu ale dla mnie to żenua

#24 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2584 postów
  • LokalizacjaGdynia / Tobołowo
  • Imię:Łukasz

Napisano 18 kwiecień 2015 - 08:17

Ja już jakiś czas temu wyleczyłem się z wygibasów, salt czy innych Van Damm'ów:

#25 OFFLINE   WHITE14

WHITE14

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 579 postów

Napisano 18 kwiecień 2015 - 09:03

I tak zazwyczaj sie konczy pajacowanie . a calły ten Rusian Stajl dla zwyklego zjadacza chleba robi wrazenie ale nie na ludziach ktorzy o walce maja jakieś pojēcie Amen

#26 OFFLINE   Mosteque

Mosteque

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŻyrardów

Napisano 18 kwiecień 2015 - 19:17

mirko filipovic, on 18 Apr 2015 - 08:03, said:

I tak zazwyczaj sie konczy pajacowanie . a calły ten Rusian Stajl dla zwyklego zjadacza chleba robi wrazenie ale nie na ludziach ktorzy o walce maja jakieś pojēcie Amen

A ja właśnie odnoszę zupełnie odwrotne wrażenie...

#27 OFFLINE   Bajzi

Bajzi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 19 kwiecień 2015 - 09:58

Mosteque, on 18 Apr 2015 - 18:17, said:

A ja właśnie odnoszę zupełnie odwrotne wrażenie...

Co takie wielkie na Tobie wywiera wrażenie, tych dwóch pajaców kopiących piłki na wysokości pasa czy systiema bo to wielka różnica.

Użytkownik Bajzi edytował ten post 19 kwiecień 2015 - 09:59

#28 OFFLINE   Mosteque

Mosteque

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŻyrardów

Napisano 19 kwiecień 2015 - 10:20

Mówię o Systiemie, oczywiście.

Chciałbym też przypomnieć, że te kilkanaście lat temu, gdy BJJ wychodziło z cienia, to również różnej maści boksiery i inne kung fu mastery śmiali się, że to styl dla pedałów i że jakby ktoś im w nogi tak wchodził, to by go zabili jednym kopnięciem. Oczywiście nie porównuję Systiemy do BJJ, ale coś, co wygląda niepozornie lub nawet śmiesznie, najczęściej jest znacznie skuteczniejsze od cyrkowych sztuczek wymagających lat treningu do opanowania. Pokazane na pierwszym filmiku tutaj serie uderzeń doskonale nadają się właśnie na ulicę i kto się z tego śmieje, wszak śmiesznie to wygląda, nie ma pojęcia w czym rzecz w ogóle...

• platynowłosy lubi to

#29 OFFLINE   WHITE14

WHITE14

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 579 postów

Napisano 19 kwiecień 2015 - 15:08

Powiedzialem Amen , ale zapytam czy kolega jest kompetentny w temacie czy oglada sport tylko w tv i kompie

• Panek i fiszka lubią to

#30 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 169 postów
  • Imię:Witek

Napisano 19 kwiecień 2015 - 15:13

Fakt pierwszy film jest może ma mało przekonujących wyglądem bohaterów, miejsce i sprzęt są mało wyjściowe, może to wyglądać śmiesznie, ale właśnie opanowanie serii uderzeń, pozornie chaotycznych, trudnych do przewidzenia, niskich kopnięć, podcięć, zahaczeń na ulicy bardziej się przyda niż perfekcyjne wysokie kopnięcia, atomowe sierpy, czy wyrafinowane dźwignie i rzuty. Nie mam zacięcia do szukania, ale widziałem filmy o Systemie również wzbudzające uśmiech politowania - co ten koleś tak się kiwa, buja i przewraca jak pijany?

A zwolennikom realnej walki polecam obejrzenie filmów z realnych walk, nie reklamowo szkoleniowych klipów, gdzie każdy ruch był wcześniej ustalony i omówiony.

A potem odpowiedzieć sobie, który z filmów umieszczonych w tym wątku, pasuje najlepiej do takich akcji.

Skuteczności "russian stajla" na podstawie jednego klipa nie można ocenić, mogę jedynie powiedzieć, że raczej nie chciałbym się bić z gościem z początkowej scenki, a chętnie bym się z nim spotkał w pokojowej atmosferze, żeby zobaczyć na żywo te jego liście i kujawiaki.

#31 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 19 kwiecień 2015 - 16:02

Awantury które pokazujesz powyżej to stójka przede wszystkim , żadne zabawy w parterze tylko mocne strzaly bo przeważnie masz szanse na oddanie takich dwa / trzy razy i może byc juz po ptakach, tak słyszałem ;)

ktoś tu wspominał że ten filmik rozpoczynajacy ten wątek to wing tsun :) to nie jest zdecydowanie wing tsun, jakieś podobieństwo może tak, ale prawie  robi róźnicę :)

#32 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 19 kwiecień 2015 - 16:54

@Witeg, @Mosteque,
te zachwalane przez was młynki to samobujstwo w walce, obejrzyjcie ten film , akurat facet od systemy pokazuje co się stanie gdy ciosy wyprowadzane będą nieumiejętnie i chaotycznie, a później zobaczcie w jaki sposób dziadek z pierwszego filmu rozcina gazetę (bo nie pięścią) i w jaki sposób ,,biją się" te łepki - jego adepci. Gdy pisałem że sam by się rozbroił absolutnie nie żartowałem, dla tego na ulicy dobry jest styl uliczny a do rozcinania gazet dobry jest styl dziadka ruska

w żadnej z ustawek nie zastosował bym tego młynka, zwolennikom realnej walki polecam zawallczyć a wtedy wybijecie sobie z głowy takie głupoty :D

oczywiście pozornie chaotyczne ciosy mogą być skuteczne, ale muszą być pozornie chaotyczne i z głową (cały czas czepiam się wyłącznie tego filmu)

Systema sama w sobie jest bardzo ciekawa i napewno nie jestem jej krytkiem :)

Użytkownik Panek edytował ten post 19 kwiecień 2015 - 17:04

• platynowłosy lubi to

#33 OFFLINE   Mosteque

Mosteque

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŻyrardów

Napisano 20 kwiecień 2015 - 05:57

mirko filipovic, on 19 Apr 2015 - 14:08, said:

Powiedzialem Amen , ale zapytam czy kolega jest kompetentny w temacie czy oglada sport tylko w tv i kompie

Kolega ma 8 kyu w Oyama Karate, więc klękajcie narody :lol:

Interesuję się sportami walki już ponad 20 lat i nie ogranicza się to tylko do przypadkowego oglądania tego, co akurat mi po dzienniku w tv zapodadzą. Nie uważam się za żadnego eksperta, ale też wiem trochę więcej na ten temat niż przeciętny polski znaffca z kanapy.

Użytkownik Mosteque edytował ten post 20 kwiecień 2015 - 05:57

#34 OFFLINE   Mosteque

Mosteque

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŻyrardów

Napisano 20 kwiecień 2015 - 05:58

Jeziorm 1, on 19 Apr 2015 - 15:02, said:

ktoś tu wspominał że ten filmik rozpoczynajacy ten wątek to wing tsun :)

To byłem ja i napisałem, że trochę to przypomina chain punch z wing tsun ;)

#35 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 20 kwiecień 2015 - 10:44

trochę tak

pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych