Ale krokodyl . Piękna ryba i piękna blaszka no i oczywiście jej twórczyni
Użytkownik marcin wojtczak edytował ten post 31 październik 2016 - 18:16
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 październik 2016 - 18:15
Ale krokodyl . Piękna ryba i piękna blaszka no i oczywiście jej twórczyni
Użytkownik marcin wojtczak edytował ten post 31 październik 2016 - 18:16
Napisano 02 listopad 2016 - 22:43
Bardzo szybki "wypad" nad Wisłę w zasadzie tak przy okazji przejeżdżania przez jeden z mostów. Wywieja że urywało głowę. Ale znalazłam małą skrytą "zatoczkę" warszawiacy od razu rozpoznają ten akwenik. Założyłam sobie obrotówkę i po kilku rzutach , uwiesił się mały boleń. Następne kilka rzutów i bardzo dziwne brania. W zasadzie ciężko nazwać to braniami. Skubanie praktycznie aż do samej szczytówki. trącanie, skubanie poszarpywanie. Ale bardzo bardzo delikatne. Miałam założoną obrotóweczkę SHAMANA nr 2 taki sobie uniwersalny wabik. Nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego by po każdym rzucie coś skubało i nie chciało się zaciąć. Prowadziłam już najwolniej jak się da . Kilka razy to "coś" już delikatnie holowałam by w ostatnich sekundach wyjąć gołą obrotówkę. Minęło dobre 10 minut zanim to coś udało się wyjąć z wody . I tu moje zdziwienie ,,, to chyba krąpik??? ciężko mi odróżnić krąpia od leszcza. Chyba jednak krąpik. Delikatnie zapięty był dosłownie na milimetry. Uwolniłam go i po kilku rzutach następny i następny. SAME KRĄPIE i to na obrotówkę nr 2 ,, a ja się nastawiłam na bolenie.. Dodam że pierwszy raz w życiu połowiłam sobie krąpiki .To śliczne rybki. A hol takiego 40 + mógłby być naprawdę emocjonujący.O ile takie 40 plus się trafiają. Po kilkunastu minutach brania się skończyły. Co to było? głodne stado na zimowisku? tarlisko? chyba nie - sprawdziłam krąpie jak i leszcze mają je na wiosnę. Więc o co chodziło tym krąpikom? Bardzo fajna zabawa była z tymi krąpikami, branie za braniem gorzej z holami. 90 % rybek spadało. Bardzo delikatnie się zapinały.Zabawa jak w kotka i myszkę.
Napisano 02 listopad 2016 - 23:15
Ele, wygląda to trochę tak, jak by był pierwszy lód przy brzegu?!
Napisano 02 listopad 2016 - 23:33
Ele, wygląda to trochę tak, jak by był pierwszy lód przy brzegu?!
Aż tak źle nie było Ale zostałam już ochrzczona mianem Eskimoski
Napisano 03 listopad 2016 - 18:46
Napisano 03 listopad 2016 - 22:28
Ma wymiar - leszcz, nie ma wymiaru - krąp
Napisano 04 listopad 2016 - 17:37
Napisano 04 listopad 2016 - 18:02
Model szczupakowy Mad King 10 cm wersja z nakładką
Ela wchodze tu po raz kolejny mimo że znam już na pamięć twój wątek. Ale te zdjęcie! od samego początku śliczne foty śliczne przynęty. No a ten szczupal uuu metrówka lekko licząc. Paszcza że medalowym leszczom łuska się może zajeżyć na grzbiecie na sam jej widok . No nie mogłem się oprzeć . Włączyłem laptopa odpaliłem jerkbajta i musiałem sobie wejść "POPATRZEĆ" na szczupala na przynęty no i przedewszystkim Na Ele. Założe się że pewnie nie jestem odosobniony w tym moim " podglądactwie" twojego wątku tylko li po to by sobie popatrzeć na Elę jej przynęty i śliczne fotki
Womaly23 ---- masz rację
"Ela fajne te twoje cukierki "
a ja od siebie dodam że na pewno po nich pruchnicy się nikt nie dorobi.
Użytkownik marcin wojtczak edytował ten post 04 listopad 2016 - 18:05
Napisano 04 listopad 2016 - 19:31
No pięknie, pięknie ale w imieniu "dyrekcji" tego forum chciał bym ci przypomnieć/poinformować, że nie cytujemy zdjęć ... nawet tak pięknych
Napisano 04 listopad 2016 - 19:40
Zapomniałem się
Bardzo przepraszam..
poprostu zapatrzyłem się
Napisano 07 listopad 2016 - 22:20
W między czasie powykręcane obrotóweczki Shamany oraz rosa 0 i 1. W tle Mad King i pstrągowa wahadłóweczka.
Fajnie ( nie będę skromna ) udało mi się wycentrować umieszczenie tego srebrnego korpusiku poprzez wciśnięcie niebieskiego mosiężnego koralika teraz jest idealnie w osi
Napisano 07 listopad 2016 - 22:24
A ja zwróciłem uwagę na symetrię oczka przedniego i nawinięcia drutu... klasa
Napisano 08 listopad 2016 - 17:28
A ja zwróciłem uwagę na wielkość kotwiczek. Trochę za małe. Na moje oko.......o oczko i nie w każdym przypadku
Napisano 08 listopad 2016 - 18:47
A ja patrzę na drut i nie wiem, czy on nie za gruby? Ile ma średnicy?
Moze to takie złudzenie na powiększonych fotkach.
Napisano 08 listopad 2016 - 20:12
Elu a w jakim celu są założone koraliki powyżej strzemiączka?
Fajnych używasz korpusów,że tak powiem bardzo "zgrabne" są te srebrne.
Napisano 10 listopad 2016 - 13:03
Napisano 10 listopad 2016 - 13:14
wg mnie ten zwój w małych służy do ich wyważenia, bo raczej nie jako zabezpieczenie przed rozgięciem
Napisano 10 listopad 2016 - 14:44
.... ja przynajmniej zwróciłem uwagę na ten idealny nawój, a że nie zagłębiałem się dlaczego? bo tak zaprojektował autor i tak zapewne ma być
Napisano 10 listopad 2016 - 15:25
Napisano 10 listopad 2016 - 17:33
To chyba jakieś "nowatorskie " rozwiązanie, bo nigdy się z tym nie spotkałem,ale być może tak jest-ja się nie znam , dlatego pytam...
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych