SHIMANO Stradic 2015 JDM opinie, uwagi
#161 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 22:40
#162 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 22:53
Tak, ale ju偶 z X-ship em.
Japo艅skie s膮 do FH...
U偶ytkownik DanekM edytowa艂 ten post 19 marzec 2016 - 22:58
#163 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 07:23
jak nie masz ci艣nienia na ten konkretnie rocznik to zdecydowanie we藕 co艣 z poprzednich lat...chocia偶by stradica/ rarka ci4+ , albo jakie艣 wcze艣niejsze generacje stradica z tych bardziej udanych.
Najlepiej taurusa w rozmiarze 10000
A tak powa偶nie 艁ukasz to mia艂e艣 w r臋kach stradica fk czy to opinia po obejrzeniu schematu?
Mam akurat nowego stradica, mam te偶 rarki fb i biomki fb i jak dla mnie rarki do stradica startu nie maj膮.
Z tego co pami臋tam w nowym stradicu powi臋kszone zosta艂o ko艂o przek艂adni. Bardzo przyjemnie kr臋ci w por贸wnaniu z FJ, kt贸rego te偶 mia艂em. Biomastery fb bij膮 je wszystkie na g艂ow臋 ale to ju偶 inny temat.
#164 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 08:30
U偶ytkownik Szymon82 edytowa艂 ten post 20 marzec 2016 - 08:37
- Karol Krause i sajdol1 lubi膮 to
#165 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 08:54
Najlepiej taurusa w rozmiarze 10000
A tak powa偶nie 艁ukasz to mia艂e艣 w r臋kach stradica fk czy to opinia po obejrzeniu schematu?
Mam akurat nowego stradica, mam te偶 rarki fb i biomki fb i jak dla mnie rarki do stradica startu nie maj膮.
Z tego co pami臋tam w nowym stradicu powi臋kszone zosta艂o ko艂o przek艂adni. Bardzo przyjemnie kr臋ci w por贸wnaniu z FJ, kt贸rego te偶 mia艂em. Biomastery fb bij膮 je wszystkie na g艂ow臋 ale to ju偶 inny temat.
nie wiem czemu bijesz do mnie w ten spos贸b mia艂em te stradici w r贸偶nych wersjach u偶ywane, do smarowania, nowe twin powery r贸wnie偶 w tym 2 stoj膮ce praktycznie w miejscu, stelle 2014 rozebrane jedynie dwie i to nowe bez wizyty nad wod膮 ale za to kilka mia艂em w 艂apach bez rozbierania, jak to zawsze bywa艂o trafiaj膮 si臋 modele dr膮ce mord臋 jak i takie pracuj膮ce bezszelestnie i perfekcyjnie ale w mojej opinii je艣li ko艂owrotek po nieca艂ym sezonie 艂owienia brutalnie traci te walory to godny polecenia nie jest, i jak bardzo nie powi臋kszyliby przek艂adni i jak dobrze go nie uszczelnili to mnie to nie przekona ,dlaczego ? pow贸d jest prosty w ka偶dym z tych stradic贸w i tp luz wodzika na wa艂ku posuwu szpuli by艂 za du偶y do tego w wi臋kszo艣ci o艣 by艂a poluzowana i dla mnie to jest wada dyskwalfikuj膮ca te ko艂owrotki.Wspomniane przez Ciebie rarki ci4+ czy te偶 biomki w moim mniemaniu wad nie maj膮 jak na maszynki w tej klasie cenowej, wi臋c logiczne jest, 偶e osobi艣cie zawsze je polec臋.
#166 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 09:38
Ja oceniam wg. tego jak kr臋c膮 na placu boju. M贸j stradic faktycznie du偶o si臋 nie nakr臋ci艂 (zesz艂oroczna jesie艅). lecz po tym okresie nie mam mu nic do zarzucenia (a wiesz jaki jestem wyczulony ) Nic w nim nie tyka, kr臋ci p艂ynnie jak w dniu zakupu i do tego nawet ze stetoskopem w fotelu jest cisza Inn膮 spraw膮 jest to , 偶e nie szukam m艂ynka na 10 lat. Trwa艂o艣膰 nie jest dla mnie priorytetem. Wszystko wyjdzie w praniu i czas poka偶e jak to jest z nowym stradikiem w tej kwestii. Faktycznie przera偶aj膮ce jest to, 偶e wydaj膮c w sumie nie ma艂膮 kas臋 trzeba trafi膰 jeszcze dobrze kr臋c膮cy egzemplarz. Gdyby nie ch臋膰 zbicia wagi to moje poszukiwania idealnej pokr臋cajki zatrzyma艂y by si臋 na biomkach. Na pewno nie na rarkach, te w mojej opinii nawet obok biomk贸w nie le偶a艂y (wra偶enia z kr臋cenia i to z przyn臋t膮 na ko艅cu )
PS: Poza tym brakuje mi troch臋 Twoich sarkastycznych por贸wna艅 i odniesie艅 a Ty tak 艂adnie napisa艂e艣
U偶ytkownik sajdol1 edytowa艂 ten post 20 marzec 2016 - 09:39
#167 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 09:44
Nie twierdz臋, 偶e si臋 nie znasz bo wiem 偶e si臋 znasz To ja si臋 nie znam.
Ja oceniam wg. tego jak kr臋c膮 na placu boju. M贸j stradic faktycznie du偶o si臋 nie nakr臋ci艂 (zesz艂oroczna jesie艅). lecz po tym okresie nie mam mu nic do zarzucenia (a wiesz jaki jestem wyczulony ) Nic w nim nie tyka, kr臋ci p艂ynnie jak w dniu zakupu i do tego nawet ze stetoskopem w fotelu jest cisza Inn膮 spraw膮 jest to , 偶e nie szukam m艂ynka na 10 lat. Trwa艂o艣膰 nie jest dla mnie priorytetem. Wszystko wyjdzie w praniu i czas poka偶e jak to jest z nowym stradikiem w tej kwestii. Faktycznie przera偶aj膮ce jest to, 偶e wydaj膮c w sumie nie ma艂膮 kas臋 trzeba trafi膰 jeszcze dobrze kr臋c膮cy egzemplarz. Gdyby nie ch臋膰 zbicia wagi to moje poszukiwania idealnej pokr臋cajki zatrzyma艂y by si臋 na biomkach. Na pewno nie na rarkach, te w mojej opinii nawet obok biomk贸w nie le偶a艂y (wra偶enia z kr臋cenia i to z przyn臋t膮 na ko艅cu )
PS: Poza tym brakuje mi troch臋 Twoich sarkastycznych por贸wna艅 i odniesie艅 a Ty tak 艂adnie napisa艂e艣
mam ostatnio ma艂o czasu na sRakazmy ale staram si臋 nadrabia膰 jak tylko mog臋.
masz racj臋 z tymi 10cioma laty kr臋cenia, przy ma艂ej intensywno艣ci u偶ywania fajnie jest mie膰 wi臋cej tego poszukiwanego mas艂a, ja tam jednak oceniam sprz臋t w innych kwestiach na czele z wytrzyma艂o艣ci膮.
Rarki i Stradivariusy ci4+ ci臋偶ko por贸wnywa膰 do biomka bo to ko艂owrotki o zupe艂nie innych typach przek艂adni i w swojej roli ka偶dy jest dobry
chcia艂e艣 sRakazmu ? to masz....
wybacz ,偶e 艣mia艂em odpowiedzie膰 na Tw贸j post, widzia艂em 偶e stelle 10' z gie艂dy zgarn膮艂e艣 to teraz ju偶 nad wod膮 r臋ki pewnie nie podasz....
:D
pzdr.
- gregox i sajdol1 lubi膮 to
#168 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 10:13
#169 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 10:46
- Negra, xyzzvpc, gregox i 2 innych os贸b lubi膮 to
#170 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 10:51
Poda, poda, do ucalowania
lepiej nie, Bartek ma 艂apsko jak bochen chleba i jeszcze co艣 mi si臋 o uszy obi艂o ,偶e lubi zaci艣ni臋t膮 w pi臋艣膰 podawa膰 do ca艂owania bez ostrze偶enia (lew膮)
U偶ytkownik Profil_Nieaktywny edytowa艂 ten post 20 marzec 2016 - 10:51
- Szymon82 i sajdol1 lubi膮 to
#171 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 11:03
No fajnie poczyta膰 r贸偶ne por贸wnania do innych modeli ale jak s膮dzicie...czy stradic fk hg 2500 nada si臋 do kleni na ma艂ej rzeczce ?B臋dzie "targa艂" smu偶aki i wobki 4,5 gr .Mia艂by wystarczy膰 powiedzmy na 4 sezony,nada si臋?
Rozwa偶am jeszcze Daiw臋 freams ale design nowego stradica bardzo mi si臋 podoba
#172 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 11:15
Kup tam, gdzie dostaniesz 2-letnia gwarancje i low! Dopytaj jedynie, jak z serwisem, czy mozesz gdzies nowego do smarowania oddac bez utraty tej gwarancji. Zdaje sie, wybaczcie jesli sie myle, ze Kolega Mefisto nie widzi przeszkod, gdy smaruje Kolega Jozef L. Dopytac, kupic, cieszyc sie, napisac recenzje!
Nie za ma so 馃槒
#173 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 11:17
No fajnie poczyta膰 r贸偶ne por贸wnania do innych modeli ale jak s膮dzicie...czy stradic fk hg 2500 nada si臋 do kleni na ma艂ej rzeczce ?B臋dzie "targa艂" smu偶aki i wobki 4,5 gr .Mia艂by wystarczy膰 powiedzmy na 4 sezony,nada si臋?
Rozwa偶am jeszcze Daiw臋 freams ale design nowego stradica bardzo mi si臋 podoba
Spokojnie da rad臋 cho膰 na freamsa z艂ego s艂owa nie powiem (mam 2508), jest bardziej pancerny nie ma opor贸w podczas prowadzenia przyn臋ty(tu wypada lepiej od caldii 3000A)艣mia艂o mo偶esz nim 艂owi膰 szczupaki wi臋kszymi przyn臋tami. Freams jest na pewno bardziej uniwersalny natomiast stradic bardziej finezyjny i l偶ejszy ok. 30g.. Je艣li nie zale偶y Ci na wadze to zastanowi艂bym si臋 nad framsem w艂a艣nie. i par臋 z艂otych w kieszeni zostanie.
W stradicu czu膰 lepsze spasowanie pewnie ze wzgl臋du na to, 偶e ma wkr臋can膮 korb臋 ale ja si臋 nie znam
U偶ytkownik sajdol1 edytowa艂 ten post 20 marzec 2016 - 11:32
- calvuss lubi to
#174 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 16:55
No nic jutro zakupy,na pewno podziel臋 si臋 wra偶eniami.
#175 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 19:49
Jak chcesz 艂owi膰 "szybko" z pr膮dem to HG jak najbardziej, jak b臋dziesz ci膮ga艂 wobki pod pr膮d poszuka艂bym mniejszego prze艂o偶enia, chyba u @dawka widzia艂em w ofercie Stradica FK C3000 bez HG. Do kleniowania szybkiego m艂ynka nie potrzeba.
Osobi艣cie du偶o wygodniej 艂owi mi si臋 Shimaniakami z mniejszym prze艂o偶eniem wsz臋dzie tam gdzie ci膮gam wobki pod pr膮d, do 艂owienia z pr膮dem mam Ceratk臋 H.
U偶ytkownik gajosik edytowa艂 ten post 20 marzec 2016 - 19:50
#176 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 10:45
Stella, TP, Biomaster, Complex BB, 15 Stradic - SOLID CORE SERIES
Vanquish, Rarenium, Stradic CI4(+), Complex CI4(+), Sephia CI4(+) itp. - QUICKRESPONSE SERIES
#177 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 11:05
U偶ytkownik 1ns4n1ty edytowa艂 ten post 21 marzec 2016 - 11:05
#178 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 18:28
#179 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 19:05
Jednego si臋 boj臋,kr臋c臋 w艂a艣nie vanquishem 4000 na innych rybkach ni偶 klenie i praca s艂abszej p贸艂ki mo偶e mi nie podpasowa膰 ,ale to ju偶 inny styl w臋dkowania.
#180 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 20:20
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0
0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych