Witam.
Haibo M 150
Ma ktoś z kolegów doświadczenia z tym silnikiem ?
Użytkownik Jano edytował ten post 10 kwiecień 2019 - 17:16
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 kwiecień 2019 - 17:11
Witam.
Haibo M 150
Użytkownik Jano edytował ten post 10 kwiecień 2019 - 17:16
Napisano 10 kwiecień 2019 - 20:07
Dziś zostało złożone zamówienie a w przyszłym tygodniu ma być odbiór , mam tylko nadzieję że trafie na bezawaryjny egzemplarz . Jak by co to gwarancja pieć lat na te silniki
Napisano 10 kwiecień 2019 - 20:49
Witam.
Haibo M 150
Co chcesz wiedzieć?
Napisano 10 kwiecień 2019 - 22:41
Witam.
Haibo M 150
Napisano 11 kwiecień 2019 - 16:30
Napisano 12 kwiecień 2019 - 09:28
Testuj , testuj, ja w przyszłym tygodniu zamawiamWłaśnie jedzie do mnie m150 może w weekend test aż ciekawy jestem jak ta maszyna pracuje ??!!
Napisano 12 kwiecień 2019 - 10:05
Właśnie jedzie do mnie m150 może w weekend test aż ciekawy jestem jak ta maszyna pracuje ??!!
Będzie Pan zadowolony, mówię z własnego doświadczenia po sezonie użytkowania. Pływałem na kolibri 280PP, w dwie osoby ja 100kg i żona niecałe 60kg + tobołki 7km/h przy pogodzie bezwietrznej i/lub słabym wietrze. Max prędkość przy 70% odkręcenia manetki, przy dalszym odkręcaniu manetki nie zauważyłem wzrostu prędkości, tylko mieszanie wody.
Dwa akumulatory po 50Ah żelowe połączone równolegle czyli 100Ah dają radę na cały dzień zabawy-oczywiście nie non stop na 100% obciążenia.
Pracuje cicho, nie ma wibracji jak to bywa czytając w necie w Osapianie 55LBS, solidna stalowa konstrukcja mocowania do pawęży, port USB do ładowania tel. lub dodatkowego oświetlenia, i co ważne dla mnie, nie zakłóca echosondy Garmin 4CV, podłączonej do tych samych akumulatorów.
Silnik jest bez szczotkowy-brak iskrzenia na komutatorze, a zarazem mniej awaryjny.
Aktualnie wymieniłem dętkę na większą E&T Marine SE 320 na podłodze ameliniowej i z kilem, zobaczymy jak na takim sprzęcie będzie to pływało, test oczywiście będzie po próbie wodnej już niedługo.
Ja ze swojej strony polecam, chociaż nie mam porównania osobistego do silników innych marek.
https://photos.googl...m9fNTVJMHZDME1B
Użytkownik rafuss edytował ten post 12 kwiecień 2019 - 10:17
Napisano 24 kwiecień 2019 - 20:23
No i odebrany , jak na początek to robi wrażenie solidnej konstrukcji . Coś wiecej bedzie można powiedzieć za tydzie
po małym pływaniu
20190424_182458.jpg 30,04 KB 17 Ilość pobrań
Napisano 25 kwiecień 2019 - 03:18
Moj już po pierwszym teście , super silnik i co najważniejsze nie zakłóca podczas pływania echa ( Ti2 7" )
Napisano 25 kwiecień 2019 - 04:55
Napisano 25 kwiecień 2019 - 16:08
Dobry, bardzo dobry...ale nic nie mówiący o rzeczywistej pojemności akumulatora
Napisano 02 maj 2019 - 06:10
Wczoraj pierwsze testy i tak jak pisałem w innym wątku ,
Już jestem
Jestem zadowolony ale przez pierwsze trzy godziny . Początek pływania zajefajny delikatnie , po godzinie skakania po jeziorze czas na szybsze pływanie , maxjmizer na maxsa i rogal na gębie , przycisk SPORT i czuć delikatnie czybsze płynięcie , po chwili zwalniamy i normalne pływanie . Następne dwie godziny pływania odbywa sie normalnie , dobra czas coś zjeść i spływamy na brzeg , płyniemy jakieś dziesięć sekund i silnik się wyłącza , o rzesz w morde co jest grane , maximizer na zero i próba uruchomnienia na nowo i cisza , jeszcze raz i się załacza na ponowne jakieś dziesięć sekund poczym sam się wyłacza . Sytuacja się powtarza z cztery razy i ledwo dopływamy do brzegu . Nie ma co męczyć silnika i zmieniamy silnik na drugi . Osapian kolegi pokazuje osiemdziesiąt procent aku a wielkość to 105 ah . Mieliście coś podobnego z tymi silnikami lub innymi ? Dobrze że brałem na miejscu i nie będzie problemu z reklamacją
Napisano 02 maj 2019 - 21:13
Napisano 02 maj 2019 - 21:28
Napisano 02 maj 2019 - 21:33
Napisano 02 maj 2019 - 21:41
Napisano 02 maj 2019 - 21:59
Napisano 03 maj 2019 - 05:28
Czy plywaliscie dalej na tym aku osapianem czy tylko podpieliscie na chwilę?
Osapianem pływaliśmy resztę dnia
Siarg to nie aku , przyczyna była inna i to powiedzmy błachostka , nikt tego nie zauważył ale i się nie spodziewał
Panowie ? wczoraj dzwoniłem do sklepu , sklep do serwisu , blebleble ko ko kola la la i sklep do mnie . Tłumaczenie takie że Haibo . Nie ma w czapie układ scalony , taki komputerek i trzeba odłączyć całkowicie on się resetuje i po ponownym podłączeniu powinno być OK . Jeżeli sytuacja będzie taka sama wtedy silnik jedzie do serwisu ..
Dla mnie takie tłumaczenie było dziwne , no ale cóż . Nie wytrzymałem wczoraj z kumplem jazda nad wodę , ponton , klamoty do środka , silnik podpięty i kicha , wskaźnik nic nie pokazuje , zero reakcji , posypały się k,,,,y , no ale co jest grane ? zaczołem grzebać przy aku , wszystko ok , szybko złączka no ok ale zaraz zaraz dlaczego te kable są tak luźne , rozpinanie szybko złączki , sprawdzanie iiii kurde te kable są luźne , nic a nic nie umocowane , szybko złączka spięta , kable na siłe wciśniete i jest prąd w silniku . Kurka teraz czy działa wirnik ??? przekręcenie maximizera i rogal na gębie . Pływaliśmy na moim wysłużonym aku 80ce od południa do 18tej i tak jak Drac piszesz , początek pływania 12,5 , pod koniec pokazuje 11,1 , na pełnych obrotach nawet schodziło około 10 .
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu tego silnika
Na całe szczęście skończyło się jak skończyło i aby sytuacja sie nie powtuzyła , dobra starczy tego i zapindalam na ryby . Powodzenia nad wodą
Użytkownik Sławomir edytował ten post 03 maj 2019 - 05:34
Napisano 05 maj 2019 - 17:18
podobny problem i u mnie....jak daje na maXa manetke to przepłynę ok 200m i samoczynnie się wyłącza mryga tylko dioda z oznaczeniem ( S ), tak samo się dzieje kiedy kiedy jest wciśnięty guzior ( S ) przepłynie chwile i gaśnie... Śmigać mogłem najszybciej kiedy manetka na 3/4 była odkręcona ;/
Napisano 05 maj 2019 - 19:40
Na maxsa pływałem tylko przez chwilę a na Sport tylko dla sprawdzenia , jak kupie nowe aku to wtedy mogę poszaleć .
Bulion czy w Twoim też kable są luźne w szybko złączce czy jakoś usadzone stabilnie ?
Użytkownik Sławomir edytował ten post 05 maj 2019 - 20:35
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych