wspomniany wyżej No Kill
najpierw podobało im się Umami na bardzo lekkiej główce, potem kajtek na 3g z offsetem..
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 luty 2016 - 18:55
wspomniany wyżej No Kill
najpierw podobało im się Umami na bardzo lekkiej główce, potem kajtek na 3g z offsetem..
Napisano 19 luty 2016 - 18:59
Bardzo fajnie. Mi pozostaje rozpracowanie Moczydła, musze złapać moment, kiedy zaczną trochę lepiej żerować, bo na razie tylko się bawią cwaniaczki.wspomniany wyżej No Kill
Napisano 19 luty 2016 - 19:40
Przećwiczone dają więcej satysfakcji...
Napisano 20 luty 2016 - 00:59
Wy tu gadu gadu, a okonie biorą
dzisiaj ponad 30 szt, w tym wiele ponad 30 cm
no to ładnie. Cały dzień padało, także gratki za determinację
Napisano 20 luty 2016 - 10:29
Napisano 20 luty 2016 - 10:32
Napisano 20 luty 2016 - 13:19
Też. ale miejscówka trochę inna niż wczoraj... To, co wczoraj było okoniowe, dziś kusiło głównie szczupaki.
Napisano 20 luty 2016 - 19:35
Olaf, pięknie "kosisz" a to dopiero początek sezonu
Napisano 21 luty 2016 - 08:09
Potwierdzam ze w piątek się działo, po raz pierwszy w tym roku wybrałem się nad wodę i byłem zadowolony. Złapałem kilka ładnych okonków i kilka szczupaczków w ciągu niecałych dwóch godzin. Niestety fotek niet, miałem za mało czasu a i ręce marzły.
Napisano 21 luty 2016 - 16:10
Byłem dziś w okolicach Nieporętu.Na odcinku NIE ZABIJAJ :] kilka okoni i dwa małe sandaczyki.Podszedł do mnie grunciarz z pytaniem czy biorą i takie tam.Akurat miał branie i podebrał płotkę.Patrzę a on otwiera torbę i cyk do środka.Mówię delikatnie panie odcinek NIE ZABIJAJ!A on eeee tam.Ponawiam prośbę panie takie zasady i tyle.A on nic pali franka.Mały nie jestem i nigdy się nie boje w takich sytuacjach.Mówię krótko-panie albo wypuszczasz tą rybę i zapominamy o sprawię albo ja pana wrzucam do wody.Wiecie co było?:] szybkie wypakowanie i ryby którę już miał kilka sztuk.[pewnie parę już padło] wyrzucił do wody u uciekł.
Było paru świadków.Podobno z samego rana była straż rybacka.
Odcinek NIE ZABIJAJ luzniutki jak cholera :] parę osób i tyle.A w tej małej odnodze ze dwudziestu typa z siatkami w wodzie :] Jakby mogli to by gówno zeżarli spod siebie.
Napisano 21 luty 2016 - 16:14
Napisano 21 luty 2016 - 16:35
Odcinek NIE ZABIJAJ luzniutki jak cholera :] parę osób i tyle.
Już sam ten fakt, że było luźno zaprocentuje, długo zajmie zanim dotrze do głów wielu osobom ale samo ograniczenie presji nie będzie bez efektów (miejmy nadzieję).
Napisano 21 luty 2016 - 16:57
@xenon z tego co wiem to jest możliwość pozyskania uprawnień do kontroli na wybrane odcinki wód. Taki miejscowy SSR. Jeśli Wam panowie zależy to jest to opcja godna rozważenia.
Napisano 21 luty 2016 - 18:43
Dwie scenki których byłem świadkiem , a dotyczą tego odcinka KŻ.
Piątek . Leje od samego rana . Podjeżdżam około 13-tej do Aleksandrowa , gzie zaczyna się odcinek " Nie zabijaj". Przy takim deszczu najbardziej pożądaną miejscówką do łowienia są podstawy filarów mostu , bo nie pada na głowę . Ale teraz jak masz wędkę pod mostem to musisz wypuszczać ryby.
Dlatego pod mostem stoją tylko wędkarze , a las wędek tuż obok mostu . Wiadomo po której stronie.
Jestem nad KŻ w okolicy Kobiałki . Do dziadka grunciarza podchodzi spacerowicz i pyta" Biorą ryby" . Po negatywnej odpowiedzi , pytający mówi
" Słyszałem że w Nieporęcie dobrze biorą" . Grunciarz odpowiada " Przecież tam nie wolno łowić" . " Łowić wolno , nie wolno zabijać ryb" mówi spacerowicz.. Dziadek patrzy na swojego rozmówcę i mówi " Dla mnie to jednoznaczne"
Napisano 21 luty 2016 - 19:19
Dziadek patrzy na swojego rozmówcę i mówi " Dla mnie to jednoznaczne"
Widać, że ich boli ten zakaz. I tak trzymać!
Napisano 21 luty 2016 - 19:30
Ja w ub. sobotę byłem z batem na słynnym miejscu przy parkingu Straży o dziwo nie było problemów z zaparkowaniem - a kiedyś to graniczyło z cudem. Były dwie kontrole - najpierw PSR potem SSR z koła nr. 4. Chłopaki szli dwoma brzegami kanału i wszystkich sprawdzali. Miło pogadaliśmy i wspominali, ze za mostem w Aleksandrowie aż gęsto Oby więcej takich odcinków !
Napisano 21 luty 2016 - 19:32
Napisano 21 luty 2016 - 20:02
byłem w sobotę i dziś....od mniej więcej 11ej.... nie widziałem kontroli ale fakt dziś było mniej spławikowców niż wczoraj...
Napisano 21 luty 2016 - 20:04
byłem w sobotę i dziś....od mniej więcej 11ej.... nie widziałem kontroli ale fakt dziś było mniej spławikowców niż wczoraj...
Lepiej napisz o efektach...
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych