Stawy na lód to już raczej nie od brzegu puszcza mocno a kaczuchy już pływają w niektórych miejscach.
Oj nie wysłowiłem się wyraźnie, ja to bym chciał do wody porzucać, a nie na lód wchodzić
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 luty 2017 - 15:13
Stawy na lód to już raczej nie od brzegu puszcza mocno a kaczuchy już pływają w niektórych miejscach.
Oj nie wysłowiłem się wyraźnie, ja to bym chciał do wody porzucać, a nie na lód wchodzić
Napisano 27 luty 2017 - 15:22
A to jeszcze ciut za wcześnie:)
Napisano 27 luty 2017 - 15:36
Zakaz łowienia w portach to zapewne wynik 1. Odebrania portów PZW - można łowić tylko z kartą(bez opłat). 2.Możliwość połowu bez opłat raczej nie spodobała się dotychczasowemu dzierżawcy - zarybiającemu:)3. Do zakazu włączono również port problematyczny czyli stocznię Kazuń - pewnie żeby rozwiać dylematy związane z obowiązkiem zapłaty....
Zakaz łowienia w portach to efekt działań 'pseudowędkarzy' i reakcja na takowe ze strony władz.
Napisano 27 luty 2017 - 15:41
A konkretniej. Kogo masz na myśli i jakie działania?
Napisano 27 luty 2017 - 16:15
Napisano 27 luty 2017 - 16:29
Ludzie drodzy, deszcze, plusowa temperatura od długiego czasu a Wy o lodzie...naprawdę, są przyjemniejsze i mniej groźne dla przygodnych ratowników sposoby na popełnienie samobójstwa.
Napisano 27 luty 2017 - 16:31
Napisano 27 luty 2017 - 16:55
Na Moczydle nie wiem - Kanał stoi.
Napisano 27 luty 2017 - 17:22
Napisano 27 luty 2017 - 18:34
A konkretniej. Kogo masz na myśli i jakie działania?
Porty to naturalne zimowiska, czyli, w naszych warunkach, raj dla 'pseudowędkarzy' (czyt. 'szarpakowców').
Trochę więcej ryb przeżyje zimę dzięki tym ograniczeniom.
Napisano 27 luty 2017 - 18:54
i przeżyje i się wytrze. Nie sądziłem, że np.: na Meristo potrafił zbłąkać się jakiś palant z szarpakiem. O innych portach(szczególnie o jednym)słuchy docierały niestety-szczególnie przed i w czasie tarła sandaczy....
Zawsze można było zrobić " no kill " A myślę, że te kłusole co szarpały będą to robić i mimo zakazu - wędkarze nad wodą- mniej kłusoli.
Myślałem, że "pseudowędkarzami" nazwałeś emerytowanych robaczkarzy hurtowo tam odławiających:)
Napisano 27 luty 2017 - 19:16
Kolego marioligi - na porcie Czerniakowskim nie tylko potrafił zabłąkać się jakiś palant z szarpakiem. Jeden taki palant jest nawet lubianym, a pokuszę się i o stwierdzenie, że szanowanym członkiem społeczności jerkbait. Nawet zdjęcie wyszarpanej ryby na jerku wisi
Napisano 27 luty 2017 - 19:39
Kolego marioligi - na porcie Czerniakowskim nie tylko potrafił zabłąkać się jakiś palant z szarpakiem. Jeden taki palant jest nawet lubianym, a pokuszę się i o stwierdzenie, że szanowanym członkiem społeczności jerkbait. Nawet zdjęcie wyszarpanej ryby na jerku wisi
Może coś więcej? Ciekawe któż to taki
Napisano 27 luty 2017 - 20:20
On wie, mod wie....i chyba starczy.
Napisano 27 luty 2017 - 20:22
Hmm nie wiem co napisać ....
Napisano 27 luty 2017 - 20:32
On wie, mod wie....i chyba starczy.
Napisano 27 luty 2017 - 20:45
Ano nienajlepiej. Była też kwestia ryb podbieranych chwytem za oczy, pozwoliłem sobie ze względu na brak reakcji moderacji założyć stosowny temat, który dość szybko dostał kłódkę. Drażniące, zwłaszcza że pare lat temu panowało fanatyczne C&R i skolei całkiem normalne zdjęcia leciały w kosmos a ich autorom dostawały się zjebki... nie lubię i nie szanuję takiego podejścia, ale i nie moja piaskownica i nie moje grabki.
Napisano 27 luty 2017 - 21:33
Wszystko można zrozumieć...ale nie wyszarpaną rybę na jb i to zgłoszoną do moderatora? Czy tam ze znaną smutną historią połowu z innego źródła... Ciekaw jestem czyja, i co to za fota...
Napisano 28 luty 2017 - 09:43
Maristo zna wielu majowych sandaczowców, o których wszyscy wiedzą a ich istnienie jest "tajemnicą". Takie życie. Zakaz ma jedną zaletę - teraz łowiącymi bardziej będzie interesować się Straż Miejska, a chyba każdy się ze mną zgodzi, że szybki telefon w przypadku stwierdzenia łowiących w portach na numer 112 przyniesie o wiele szybszą reakcję niż próba wezwania PSR.
Naprawdę życzę sobie i Wam by dzięki temu zakazowi ryby miały w Warszawie bezpieczne tarliska to chyba wszystki nam wyjdzie na dobre.
a co do łowienia to bo zejściu śniegu stawy/jeziorka przybrały nieco, lód odbił od brzegu, ale trzyma się jeszcze mocno więc o spinningowaniu, moim zdaniem jeszcze na tydzień, dwa można zapomnieć.
Co do kanału to jest oddzielny temat gdzie koledzy relacjonują sytuację, w sobotę wybieram się nad KŻ na spacer to sprawdzę naocznie jak sytuacja z lodem
Napisano 28 luty 2017 - 15:44
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych