Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

WARSZAWA

miasto warszawa street fishing poland urban fishing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1176 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 postów
  • LokalizacjaWarszawa - Tarchomin
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Oświeciński

Napisano 23 czerwiec 2015 - 07:03

o moczydle slucham z 2 razy w tygodniu od starych wyjadaczy specjalizujacych sie w splawiki - karasie i liny sa na pewno :P

• marcin k lubi to

#102 OFFLINE   MarcinZet

MarcinZet

GO BARBLESS!!!

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2749 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Zawora

Napisano 23 czerwiec 2015 - 08:53

I po rybach :D :D :D

Już nie bój żaby, coś Ci zostawię;-)

• Dienekes lubi to

#103 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 23 czerwiec 2015 - 09:15

Już nie bój żaby , coś Ci zostawię;-)

No to pozamiatane :D , zostały tylko francuskie frykasy.

• Dienekes i MarcinZet lubią to

#104 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 23 czerwiec 2015 - 09:33

Na bezżabiu i rak ryba. A nie, to nie tak :D
  • Pisarz.......ewski Piotr i MarcinZet lubią to

#105 OFFLINE   MarcinZet

MarcinZet

GO BARBLESS!!!

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2749 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2015 - 13:37

Jest jeszcze stawik na Powstańców Śląskich/Połczyńska, kiedyś przejeżdżając w okolicy widziałem kilku spinningistów biczujących wodę, ostatnio znajomy robakowco - grunciarz powiedział, że ponoć tam sporo szczupaka.. Prawda to?!? Ktoś zna to bajorko, łowił i złowił coś?

#106 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 23 czerwiec 2015 - 14:06

Marcinie, musimy sami pobiegać i sprawdzić. To może być seria niezłych wypadów. I coś mi się zdaje, że w tych wszystkich miejskich bajorkach jest więcej drapieżnego życia niż w tym zasranym ZZ.

Swoją drogą, ta kałuża, którą zlustrowaliśmy w sobotę nie daje mi spokoju :)
  • MarcinZet lubi to

#107 OFFLINE   MarcinZet

MarcinZet

GO BARBLESS!!!

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2749 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2015 - 14:08

No jasne, trzeba zrobic rekonesans;)
  • Dienekes lubi to

#108 OFFLINE   ~30

~30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 347 postów
  • LokalizacjaŻelechów
  • Imię:Łukasz

Napisano 23 czerwiec 2015 - 16:45

Zachecony tym co napisales wpadlem na rekonesans i rzeczywiscie cos tam plywa. Woda warta dokladnego rozpracowania;)

Owszem, warta :) Jeśli chodzi o okoniaste, trzeba się tylko wstrzelić w kolor. No i lubią różne tempo opadania. Wybredne stwory  ^_^

• MarcinZet lubi to

#109 OFFLINE   MarcinZet

MarcinZet

GO BARBLESS!!!

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2749 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 czerwiec 2015 - 16:49

Owszem, warta :) Jeśli chodzi o okoniaste, trzeba się tylko wstrzelić w kolor. No i lubią różne tempo opadania. Wybredne stwory ^_^

Dokladnie, bo zauwazylem ze doskonale odroznily green pumpkin od dark green pumpkin;)

#110 OFFLINE   ~30

~30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 347 postów
  • LokalizacjaŻelechów
  • Imię:Łukasz

Napisano 24 czerwiec 2015 - 17:48

Dziś godzinny wypad na Moczydło. Urwany ogonek w gumie, kilkanaście brań i dwa wyjęte okoniaste. Wyjęte przez kumpla, dziadyga jeden  :lol: Jutro rewanż. Kolor dnia: niebieski z niebieskim brokatem. Wolny opad z podwójnego podbicia pasował paskom.

• remek lubi to

#111 OFFLINE   MarcinZet

MarcinZet

GO BARBLESS!!!

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2749 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2015 - 17:59

Dziś godzinny wypad na Moczydło. Urwany ogonek w gumie, kilkanaście brań i dwa wyjęte okoniaste. Wyjęte przez kumpla, dziadyga jeden Jutro rewanż. Kolor dnia: niebieski z niebieskim brokatem. Wolny opad z podwójnego podbicia pasował paskom.

Ja tez odwiedzilem Moczydlo kolo 14, cztery oksy wydlubane ale nie zaopatrzylem sie dobrze i kolorow mi zabraklo.
  • ~30 lubi to

#112 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 24 czerwiec 2015 - 18:44

Panowie jest też woda niedaleko skrzyżowania chyba Idzikowskiego z Sobieskiego takie stare fundamenty zalane wodą z której wystają filary jest to za betonowym ogrodzeniem. Bardzo ciekawe czy tam coś pływa bo to już jest mega "urban fishing". Chyba w przyszłym tygodniu sprawdzę czy coś jest na rzeczy... :ph34r:

#113 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 24 czerwiec 2015 - 19:40

Chodzi Ci o fort Piłsudskiego. Mało kto tam łowi ponieważ ciężko się przecisnąć miedzy płotami działek. Czasami wędkujący działkowcy ale oni mają bezpośredni dostęp. Możesz liczyć na okonia które przy mnie jakiś spinigista kilka lat temu łowił, ja na spławik miałem płotki i krasnopióry. Ze słyszenia są szczupaki i okonie 30+. Małe okonie łowiłem pod Królikarnią w parku, nie wiem jak teraz bo może wody mało.

#114 OFFLINE   grzesiekp.

grzesiekp.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 412 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Grzesiek
  • Nazwisko:P.

Napisano 24 czerwiec 2015 - 19:48

Panowie jest też woda niedaleko skrzyżowania chyba Idzikowskiego z Sobieskiego takie stare fundamenty zalane wodą z której wystają filary jest to za betonowym ogrodzeniem. Bardzo ciekawe czy tam coś pływa bo to już jest mega "urban fishing". Chyba w przyszłym tygodniu sprawdzę czy coś jest na rzeczy... :ph34r:

Kiedyś pływały tam karasie, nie były to okazy ale jak przetrwały to na pewno podrosły :) ....

U mnie na Czerniakowskiej, jak budowali czteropiętrowce(pewnie będzie już ze 30 lat...), to zbudowali tylko piwnice i na parę lat zalali je wodą i efekt był taki że latem chodziliśmy na karasie a zimą jeździliśmy, między wystającymi prętami, na łyżwach :)

#115 OFFLINE   grzesiekp.

grzesiekp.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 412 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Grzesiek
  • Nazwisko:P.

Napisano 24 czerwiec 2015 - 19:53

Chodzi Ci o fort Piłsudskiego. Mało kto tam łowi ponieważ ciężko się przecisnąć miedzy płotami działek. Czasami wędkujący działkowcy ale oni mają bezpośredni dostęp. Możesz liczyć na okonia które przy mnie jakiś spinigista kilka lat temu łowił, ja na spławik miałem płotki i krasnopióry. Ze słyszenia są szczupaki i okonie 30+. Małe okonie łowiłem pod Królikarnią w parku, nie wiem jak teraz bo może wody mało.

Nie. za przystankiem autobusowym zdaje się tor stegny, w stronę centrum, coś tam kiedyś chcieli zbudować i sprawa się rypła, to zalali to wodą i stoi sobie.... A na fosie na działkach na idzikowskiego, to ryby łowiono takie jak piszesz....

• Qcyk lubi to

#116 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 24 czerwiec 2015 - 19:56

Ja w tym roku byłem za to w Parku Skaryszewskim na akwenie najbliższym fabryce Wedla. Efekt to 3 szczupaczki pod wymiar i jeden Okoń. Od lat się słyszy, że woda jest doszczętnie przeczesana a mimo to wędkarzy tam sporo. Nie wiem tylko czy łowią z desperacji bo blisko domu czy faktycznie idzie coś wydłubać. Z białorybu ludzie łowią Liny i Leszcze, nie wiem jak z populacją drapieżnika. Spotkałem też muszkarzy. W tym roku wisiała także informacja z zakazem połowu na okres 72 godzin po zarybieniu.

#117 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 24 czerwiec 2015 - 20:26

W tym roku wisiała także informacja z zakazem połowu na okres 72 godzin po zarybieniu.

Mieszkam po drugiej stronie Grochowskiej od 2000 roku i chodziłem od wiosny do jesieni na spacery z psem niemalże codziennie.

Nigdy nie było tablic czy może zarybiali bez informacji? Nie byłem jakieś 2-3 lata ale uwagi do spacerów przez lat 12 czy 13.

Na początku było sporo karpiarzy, nęcili kulkami. Gdzieś tak od 2008-9 było ich coraz mniej.

Wieczorami przesiadywał grupka z Mińskiej polując na sandacze i ponoć jakieś łowili tyle że krótkie, przynajmniej się tak chwalili. Teraz też siedzą tyle że na Białołęce :P ale nie za kłusownictwo. Widziałem złowionego lina ale z taką pleśniawką że obrzydzenie brało. Mówiło się o ponad metrowym szczupaku (Hlehle?) a niespodzianką było jak jeden z zaprzyjaźnionych wędkarzy zadzwonił czy chcę zobaczyć 81cm bolenia :o złowionego po 22:00 na trupka postawionego na sandacza - poszedłem i zobaczyłem. Kilkakrotnie z chodnika na skarpie widziałem patrolujące bolenie, niezłe sztuki. Gość na miąższ kajzerki łowił japońce 30cm , mówił że czasami trafiają się też nasze karasie w podobnym rozmiarze. Jednak w latach 2010-12 tych ryb było jak na lekarstwo albo wędkarze nie potrafią ich łowić.

#118 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 24 czerwiec 2015 - 20:33

Nie. za przystankiem autobusowym zdaje się tor stegny, w stronę centrum, coś tam kiedyś chcieli zbudować i sprawa się rypła, to zalali to wodą i stoi sobie.... A na fosie na działkach na idzikowskiego, to ryby łowiono takie jak piszesz....

Dokładnie o to miejsce mi chodzi...

#119 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 24 czerwiec 2015 - 20:37

Darek info o zarybieniu wisiało wydrukowane od strony Parku (nie chodnika wzdłuż wedla i bloków) na jednej ze stojących koło brzegu tablic (tablica bodajże informacja o zakazie pływania lub tym podobne). Informację sporządziło koło które ma ten akwen w opiece zaraz koło ścieżki do nieczynnego obecnie Pubu pod Pstrągiem. Kto wie czasami taka woda może zaskoczyć ale to raczej będą wyjątki od wielkiego dzwona a nie regularne przypadki.

Użytkownik luk_80 edytował ten post 24 czerwiec 2015 - 20:39

#120 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 24 czerwiec 2015 - 20:42

Darek info o zarybieniu wisiało wydrukowane od strony Parku (nie chodnika wzdłuż wedla i bloków) na jednej ze stojących koło brzegu tablic (tablica bodajże informacja o zakazie pływania lub tym podobne). Niedaleko ścieżki do nieczynnego obecnie Pubu pod Pstrągiem. Kto wie czasami taka woda może zaskoczyć ale to raczej będą wyjątki od wielkiego dzwona a nie regularne przypadki.

Potwierdzam było ogłoszenie o zarybieniu i 72 godzinnym zakazie łowienia. Wiem, bo razem z @Dagonem zachciało nam się okoniowania w tym miejscu i trafiliśmy na ostatni dzień kwarantanny :angry: .

• ezehiel lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto, warszawa, street fishing, poland, urban fishing

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych