Tak jak pisałem, z brzegu jest beznadzieja, czasem w porcie łowi się ładnego okonia chociaż teoretycznie jest zakaz spiningu ale nikt na to nie zważa.
Szczecin
#841 OFFLINE
Napisano 05 październik 2017 - 20:20
#842 OFFLINE
Napisano 05 październik 2017 - 20:55
Tak jak pisałem, z brzegu jest beznadzieja, czasem w porcie łowi się ładnego okonia chociaż teoretycznie jest zakaz spiningu ale nikt na to nie zważa.
Co do Świnoujścia i okolic, nie mogę się zgodzić z cytowaną opinią, jak i kilkoma wcześniejszymi wypowiedziami.
CAM00682.jpg 79,96 KB 10 Ilość pobrań
To blisko 40 cm przyłów z ostatniego niedzielnego popołudnia, obok ponad dwudziestu okoni między 20 a 30 cm, złowionych przez ok. 2,5 godziny na odcinku dosłownie ok. 5 m brzegu. Oczywiście nie przypadkowe miejsce, ale wytypowane na podstawie kojarzenia faktów i analizy ogólnodostępnych informacji. Na wędkowanie miałem ok. 4 godziny, trochę czasu zajęło mi "wstrzelenie się" w odpowiedni punkt.
Tutaj nieco szerszy opis:
http://jerkbait.pl/t...-7#entry2232912
Ponieważ okonie żerowały, z braku czasu nie zmieniałem przynęty ani zestawu, ale następnym razem sprawdzę tę miejscówkę pod kątem obecności czegoś większego.
Jeśli chodzi o zakaz spinningu, to pomimo że formalnie obowiązuje on na wodach Portu Świnoujście (tzn. od ujścia Świny do morza do mostu w Karsiborzu i początku Kanału Piastowskiego) nie jest on faktycznie przestrzegany, a i służby nie robią z tego problemu. Zresztą w mojej ocenie zakaz ten nie obejmuje metody drop shot. Nie będę kolejny raz wyjaśniał dlaczego, zainteresowanych odsyłam do wcześniejszych postów w tym wątku.
#843 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 17:39
Pisałem głównie o miejscach ogólnodostępnych, takich jak centrum miasta czy nabrzeża przy Karsiborach.
Z miejsc mniej komfortowych prędzej można coś połowić.
#844 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 17:59
Pisałem głównie o miejscach ogólnodostępnych
Ja również
#845 Guest_MarcinW_*
Napisano 07 październik 2017 - 16:02
Na bulwarach gumofilce wracają z reklamówkami netto. Na Parnicy słabo, a Podjuchy - bryndza.
#846 OFFLINE
Napisano 07 październik 2017 - 17:57
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#847 OFFLINE
Napisano 07 październik 2017 - 18:06
Użytkownik arielos24 edytował ten post 07 październik 2017 - 18:07
#848 OFFLINE
Napisano 07 październik 2017 - 18:09
#849 OFFLINE
Napisano 07 październik 2017 - 18:18
Dziś 4 godziny na Bulwarach, u mnie jakaś katastrofa coś nie chciały ze mną pstryki współpracować i dziś na zero nie licząc podhaczonego białorybu.
Kolega 3 niewymiary i sumek 80cm.
Z tego co obserwowaliśmy to bardzo sporadycznie wyjeżdzał jakiś niewymiar na dropa, nie mniej ktoś tam podobno wymiara trafił
Z roku na rok coraz słabiej
#850 Guest_MarcinW_*
Napisano 07 październik 2017 - 18:33
Przyszły rok rokiem bez pzw jak dla mnie. Albo inaczej: ten rok jest ostatnim na pzw
#851 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 09:54
Do tego telefon do ssr-u na dziada co przyjechal na waly z przywieszka, ale Pan ze straży który odebrał powiedzial ze jest w gryfinie na rybach i nie przyjedzie, wiec delikatnie pisząc miał wywalone
#852 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 16:08
Ja byłem chwilę na bulwarach pomiędzy mostami, po tym co tu napisaliście o sieciach na Parnicy. I jak tam widzę to 90% łowiących to obecnie dropshotowcy. Ja z opadu nie złapałem nic, za to wokół mnie co 15-20 min na dropa (czerwonego) co chwilę lądował niewymiar. Plusem jedynie jest, że wszystkie ryby wracały do wody. Następna wyprawa już z dropem. Odra ciągnie tam jak szalona chyba po tych deszczach. Plus wiatr - więc główka 35 gram :/.
#853 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 18:22
Proszę podpowiedzcie do kogo należy Odra - bulwary, okolice dworca PKP. Wyszukałem ze Regalica ale pewności nie mam.
Ewentualnie gdzie zaczynaja się wody morskie i pzw.
Ewentualnie gdzie znajdę jakąś mapkę?
Dzięki za podpowiedz.
Bartek
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
- bonah009 lubi to
#854 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 18:36
A na północ od trasy zamkowej to wody morskie
Witajcie!
Proszę podpowiedzcie do kogo należy Odra - bulwary, okolice dworca PKP. Wyszukałem ze Regalica ale pewności nie mam.
Ewentualnie gdzie zaczynaja się wody morskie i pzw.
Ewentualnie gdzie znajdę jakąś mapkę?
Dzięki za podpowiedz.
Bartek
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Użytkownik bonah009 edytował ten post 08 październik 2017 - 18:37
- bayrt lubi to
#855 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 18:37
Bulwary to PZW. PZW jest od mostów na A6 do pierwszych mostów od morza tj. Trasa zamkowa i Cłowy. Poniżej tych mostów jest OIRM. Powyżej A6 SR Regalica. A no i jeśli chodzi o Parnicę,to Parnica od Zachodniej do mostu na Energetyków - PZW, potem od wspomnianego mostu (przy straży) do Regalicy - morskie.
#856 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 18:44
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
#857 OFFLINE
Napisano 08 październik 2017 - 19:30
- bayrt lubi to
#858 OFFLINE
Napisano 09 październik 2017 - 16:23
Z góry przepraszam za off-topic. Wydaje mi się, że już był ten temat poruszamy, ale nie mogę znaleźć posta. Czy w Szczecinie można gdzieś wymienić zawór w pontonie? Znacie jakieś miejsce gdzie zrobią to w miarę porządnie na miejscu? Wolałbym nie wysyłać gumiaka.
Na myśl przychodzi mi pontonik.pl na Niklowej.
Pozdr
#859 OFFLINE
Napisano 09 październik 2017 - 19:07
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto, szczecin, street fishing, poland, urban fishing
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych