Z tego co słyszałem, to musisz znać się z kimś z miejscowej elity, bez tego nie da rady.
Chociaż widziałem kilka raz jak śmiałkowie obławiają z brzegu
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 grudzień 2017 - 23:34
Z tego co słyszałem, to musisz znać się z kimś z miejscowej elity, bez tego nie da rady.
Napisano 26 grudzień 2017 - 04:35
Byłem z kumplem jakoś we wrześniu na Bielinku. Z ciekawości spytaliśmy miejscowego, czy jest szansa wykupić zezwolenie na tej żwirowni na kilka dni. Jego odpowiedź brzmiała, że jest określona liczba miejsc w skali rocznej którą można wykupić. Z tym że pierwszeństwo właśnie ma ta "elita". Po czym pokazał kilka fotek mega bolasów zarówno z rzeki jak i żwirowni. Nawet wspomniał coś o 100 cm bolkach, uwierzyłem mu jak pokazał mi 90. Po czym dodał jakby co idźcie porzucać z brzegu na żwirowni w razie co powiecie że jesteście pierwszy raz i nie wiedzieliście że nie można łowić na żwirowni. Z tym że wydaję się miejsce połowu na żwirowni jest oznaczone bojkami gdzie można łowić. Z kumplem nie odważyliśmy się tam jednak łowić Tak przy okazji podziwiam ludzi którzy wytrzymują tam spinningować bo hałas tych ptaszysk jest niesamowity...
Napisano 26 grudzień 2017 - 10:37
Napisano 26 grudzień 2017 - 16:13
e tam od razu elity. Składasz deklarację członkowską, płacisz składkę i robisz określoną liczbę godzin na rzecz stowarzyszenia w roku. Jesteś członkiem.Z tego co słyszałem, to musisz znać się z kimś z miejscowej elity, bez tego nie da rady.
Użytkownik karkoszek edytował ten post 26 grudzień 2017 - 16:13
Napisano 26 grudzień 2017 - 21:26
e tam od razu elity. Składasz deklarację członkowską, płacisz składkę i robisz określoną liczbę godzin na rzecz stowarzyszenia w roku. Jesteś członkiem.
Jak znasz kogoś kto jest członkiem to możesz razem z nim łowić, nawet na swojej łodzi, oby tylko on był obecny, a swoją obecność na łowisku trzeba zgłosić dzień wcześniej. Za gościa jest jednodniowa opłata na rzecz stowarzyszenia.
Wbrew pozorom członków jest wielu, w Szczecinie też.
Widzisz, nie znałem nikogo z "elity" , a swoją wypowiedź opierałem jedynie na tym co od znajomych zasłyszałem
Tak z ciekawości, ilu Was jest?
Napisano 27 grudzień 2017 - 09:42
.
Jak znasz kogoś kto jest członkiem to możesz razem z nim łowić, nawet na swojej łodzi,
Po ty co napisałeś z całą pewnością można powiedzieć ze członkowie stowarzyszenia Miętus to "elita" . Wnioskuje że składanie deklaracji bez poparcia osoby wprowadzającej jest bez sensu.
Napisano 27 grudzień 2017 - 09:50
Z tego co wiem to jest lista oczekujących do zapisania się do koła i możliwość łapania na bielinku.
Należę do koła od początku, powiem tak, szału z rybami nie ma. Trzeba na prawdę trafić dzień żeby połapać
Użytkownik Wojciech_B edytował ten post 27 grudzień 2017 - 09:51
Napisano 03 styczeń 2018 - 04:29
Jak tam sytuacja na parnicy (sum) ?
Napisano 03 styczeń 2018 - 13:53
Napisano 03 styczeń 2018 - 14:16
a tam nie jest przypadkiem tak ze spinningować można od 7 do 17 ?
Mogę się mylić ale wydaje m się ze coś takiego było
Napisano 03 styczeń 2018 - 15:04
Napisano 04 styczeń 2018 - 07:13
a tam nie jest przypadkiem tak ze spinningować można od 7 do 17 ?
Mogę się mylić ale wydaje m się ze coś takiego było
teoretycznie w ogóle nie można spiningować do końca lutego.
7-17 to grunt, spławik
Napisano 04 styczeń 2018 - 14:23
Napisano 04 styczeń 2018 - 14:52
Napisano 04 styczeń 2018 - 18:27
Ta sama woda co pzw, wiec wydaje mi się ze lepiej dać 42 zł niż 230 zł. Do tego za 42, można na śledzie albo belony pojechać
Ja w tym roku odpuszczam pzw, wybieram kierunek na Ognice, Piasek, Bielinek i Siekierki.
W zeszłym roku byłem kilka razy na łodzi i na główkach, naprawdę fajne ryby można złapać.
Napisano 04 styczeń 2018 - 19:47
Napisano 05 styczeń 2018 - 02:05
Zgadzam się z Tobą w 100%. Logiczne jest nie kupować pzw, natomiast dla zasady po prostu nie wezmę też sumowskich w grę wchodzą jedynie jednodniowe zezwolenia na Starą Rudnicę lub Bielinek (Regalica) i jedno nad Weltyń. Cały 2018 natomiast poświęcam na eksplorację jednego z jezior w naszym województwie. Jak będzie fajnie to w przyszłym roku też nie zamierzam z niego rezygnować
Też jestem tego zdania.
Napisano 05 styczeń 2018 - 07:09
kolega Kayak Fising to chyba lubi zapomnieć wylogować się ze swojego konta
Napisano 14 styczeń 2018 - 12:11
Nie wiem Panowie jak u Was, ale ostatnie dwa dni z dzisiejszym przy tym wietrze to totalne bezrybie
Jaskółcza, Parnica, nawet stuknięcia. Godziny 8-10, 12-14. Masakra
Napisano 18 styczeń 2018 - 15:25
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych