Bez kry i bez ryb :/
Nie wiem jak u Was, ale u mnie i kolegow piatek, sobota, niedziela - po jednym krotkim na glowe, masakra.
Parnica, Jaskółcza, zero.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 luty 2018 - 19:42
Bez kry i bez ryb :/
Nie wiem jak u Was, ale u mnie i kolegow piatek, sobota, niedziela - po jednym krotkim na glowe, masakra.
Parnica, Jaskółcza, zero.
Napisano 11 luty 2018 - 20:20
Byłem dzisiaj rano za płocią. Parnica i Kanał Zielony. Ani sztuki. Jedyne co brało to jazgarze i okonki jak palec pod krzaczkiem na Zielonym.
Napisano 13 luty 2018 - 13:29
Witam wszystkich , ktoś tu biega za pstrągiem?
Dopiero zaczynam, szukam kogoś aby czasem wyskoczyć, mogę dołożyć się do paliwa, ryb nie jadam
Napisano 13 luty 2018 - 21:41
Napisano 14 luty 2018 - 08:06
W szczecinie na pzw można łowić jeszcze sandacza?
Napisano 14 luty 2018 - 14:35
niestety można.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatala
można ale czy warto? coś w ogóle się dzieje?
Napisano 14 luty 2018 - 14:50
można ale czy warto? coś w ogóle się dzieje?
Warto to dać im spokój już od stycznia.
Napisano 14 luty 2018 - 14:54
Warto to dać im spokój już od stycznia.
Użytkownik MarcinW edytował ten post 14 luty 2018 - 14:57
Napisano 14 luty 2018 - 14:56
W
Walka trwa do ostatniej ości
Albo braku miejsca w zamrażalniku
Napisano 14 luty 2018 - 14:57
Napisano 14 luty 2018 - 15:33
strach się odzywać na tym forum czasem ...
Napisano 14 luty 2018 - 15:40
Napisano 14 luty 2018 - 16:22
To trzeba było od razu pzw zapytać a tak serio, to wszystko żarty z drugiej ręki mam info że biorą 0:00-2:00. Mam nadzieję, że pomogłem
o tej porze to ja się relaksuje
Napisano 14 luty 2018 - 17:25
Sandacz ma okres ochronny przecież. Tylko, że tu jest ogromna furtka w przepisach (zniwelowana na wodach stojących przez zakaz spinningu), która nie zabrania spinningowania. I teraz przy kontroli każdy powie, że łowi z opadu czy dropshota okonie czy trocie xD. W sumie to chyba całkowity zakaz spinningu zimą na Odrze by to mógł załatwić. Albo jakieś ograniczenie wielkości przynęt skrupulatnie kontrolowane. Zakaz spinningu znowu uderzyłby mocno w normalnych okoniowców, więc temat chyba nie do przeskoczenia.
Napisano 14 luty 2018 - 17:54
niestety można.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Taki Pan z pzw w zeszłym roku wszystko ładnie wyjaśnił że ryby nie znają granic, zapomniał dodać że kasa za składki im się już przyda od stycznia.
Napisano 14 luty 2018 - 19:00
Napisano 14 luty 2018 - 19:46
Z tą kasą ze składek to bym nie przesadzał, grosze takie, Panie, że szkoda gadać. Sam widziałem jak bidule ze związku chodzą po swojej siedzibie jeszcze w sweterkach z PRL-u. Nie mają w co się ubrać, a Wy z tej kasy jeszcze chcecie zarybień... Napiszmy do Jurka żeby w przyszłym roku na Pzw poszły pieniądze z WOŚPu
Lata tam nie byłem ale dzwoniłem kilka miesięcy temu, wędkę na 30 lecie wędkowania w pracowni mi składają i chciałem poznać dokładną datę wstąpienia w szeregi tej zacnej instytucji aby umieścić na blanku odpowiednią dedykację, niestety takiej ewidencji nie prowadzą. To jeśli ja starą kartę kiedyś zgubiłem to może już nie jestem członkiem pzw.
Napisano 14 luty 2018 - 22:05
Nowy sezon całkiem blisko, więc apetyt na nowy sprzęcik co niektórym rośnie. w związku z tym gdyby ktoś chciał przed zakupem pomacać to i tamto (bardzo fajny pomysł w sumie nie mój - ostatnio był taki temat na jb, ale nie mogę go znaleźć ) to mam do zaproponowania:
- kołowrotki - TP 4000PG '15, abu Orra 3000, tsurinoya tsp 3000, tsurinoya jaguar 3000
- kijki - lucky john one sensoric 2,25 6-18, phenix sp 742mh.
W zamian chciałbym spróbować czegoś do łowienia na lekko (kij lub kręcioł) bo nigdy nie miałem w rękach. Ew jakąś krótką pałę powiedzmy do 40, 60 może 90g wyrzutu. Jak ktoś posiada kołowrotek Mistrall lub Penn to też chętnie chętnie
sprawdzanie nie na sucho, bo to zawsze można w sklepie, ale gdzieś nad wodą. Może nawet jakieś grupowe macanki zorganizujemy?
Użytkownik MarcinW edytował ten post 14 luty 2018 - 22:05
Napisano 15 luty 2018 - 08:21
(...)
Może nawet jakieś grupowe macanki zorganizujemy?
Do tego to koleżanki wędkarki potrzebne. Bo tak między sobą to trochę wiesz...
A tak zupełnie serio - pomysł fajny, bo czasami te 2-3 rzuty nad wodą mogą zadecydować o zakupie. Jestem za! Coś tam mam z kręciołów siemano, daiwy, penn'a a wędeczki to jakieś STC się znajdą, westin, trochę muchowych gratów
Napisano 15 luty 2018 - 10:35
No to extra, ciekaw jestem penna i westina
Pozostaje tylko do ustalenia miejsce i czas. Taka luźna propozycja to kanał zielony i Parnica powiedzmy w sobotę koło południa jak się zrobi cieplej
A jeżeli jest więcej chętnych, ale ktoś nie ma np środka transportu, to mogę zabrać z Warszewa, Niebuszewa, Centrum i z Pomorzan.
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych