No to po tym wydarzeniu zielonych kopyt Relaxa 7.5 cm nie będzie w promieniu 100km.
Tak czytam czasami ten wątek i dochodzę do jednego wniosku: RZEŹ.
Niestety Szczecin nie jest wyjątkiem...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 listopad 2019 - 14:33
No to po tym wydarzeniu zielonych kopyt Relaxa 7.5 cm nie będzie w promieniu 100km.
Tak czytam czasami ten wątek i dochodzę do jednego wniosku: RZEŹ.
Niestety Szczecin nie jest wyjątkiem...
Napisano 26 listopad 2019 - 16:09
Dzisiaj okolice Kolumba 3 sandacze wymiarowe(60,60,50), 2 krótkie, 2 spady. Cała akcja 45 minut żerowania. Po nie całej godzinie kontaktów biczowanie wody "pusto". Cała wyprawa może 4h trwała aż zrezygnowaliśmy. 11 łodzi naliczyłem dookoła.
Napisano 01 grudzień 2019 - 19:49
Napisano 01 grudzień 2019 - 20:13
Na Cegielince naliczyłem dzisiaj w pewnym momencie 25 (!!!) łódek, nie wiem, czy padł choć jeden wymiar, może z 5 krótkich przez 4 godziny...
Napisano 01 grudzień 2019 - 20:19
Napisano 02 grudzień 2019 - 18:13
No wiecie Ci co zabierają ryby, mówią że to wina rybaków i rozstawionych sieci .
Chciałem kolegę zaprosić, z dalekich stron, u niego o sandacza mega ciężko, no i aż teraz głupio zaprosić, bo moje opowiadania brzmią jak bajki, patrząc na ten sezon . Niedługo to będzie miejsce, jak każde inne.
PS. Łapie tylko z brzegu, może się mylę.
Pozdrawiam zaglądających i czekających na info "że sandacz ruszył" , ja tam czekam na styczeń i rybki w kropki.
Napisano 06 grudzień 2019 - 21:25
Macie racje. Ryby nie ma, albo nie bierze. A Ci co twierdzą inaczej po prostu kłamią. Z roku na rok jest dużo gorzej. Napisze ktoś może jak w tym roku z wynikami po ciemku na bulwarach ? Jest sens wybierać się wieczorem czy szanse na złowienie czegokolwiek sięgają 0 ?
Napisano 07 grudzień 2019 - 10:00
Napisano 10 grudzień 2019 - 10:12
Naprawdę nikt nic nie napisał o słynnych Zawodach Odrzański Sandacz ? otóż moi mili w dniu 7.12.2019 r odbyły się naprawdę fajne zawody spiningowe na bulwarach w Szczecinie. Mega fajne nagrody, wpisowe 200zł (ale z tego co wiem to zawody mają też jakiś wydzwięk charytatywny) i ponad 100 wędkarzy z całej Polski na starcie. Z czego przynajmniej kilkunastu naprawdę mega fachowców. A teraz najważniejsze, jak wyniki ? Złowiono JEDNEGO SANDACZA POWYŻEJ 50cm. Kto jest za to odpowiedzialny? Czy to nie jest kpina ? Jeszcze 5 lat temu łowiąc sandacze w Szczecinie 15 razy w roku, miałem na rozkładzie przynajmniej 10 wymiarowych ryb, a niewymiarowych? grubo grubo powyżej 100-200. Dla mnie to jest wstyd i hańba, więcej nie opłacę pzw szczecin.
Napisano 10 grudzień 2019 - 10:50
Rzeczywiście wyniki na tych zawodach bardzo słabe ale aż tak bym nie dramatyzował. Jeszcze dwa,trzy tygodnie temu trafiały się dni, że w kilka godzin wyjmowałem 30-40 ryb, co prawda w dużej większości krótkich ale trafiały się też ryby w przedziale 50 -60 cm. Słyszałem też o rybach 80+ , ile w tym prawdy nie wiem zaznaczam pisze o 2-3 tygodniach wstecz. Parę dni emu pływałem łódką po miejscach, gdzie jeszcze niedawno fajnie żerowały grubsze ryby i na echu widać, że są tylko gryźć nie chcą ...ale przyznaje - od jakichś dwóch tygodni jest gorzej (szczególnie na bulwarach).
Napisano 10 grudzień 2019 - 10:55
Napisano 10 grudzień 2019 - 11:08
Napisano 10 grudzień 2019 - 11:10
Ja tam ciągle uważam, że jest dramat. Moje koło organizowało te 2-3 tygodnie temu dwa razy zawody. Jedne wieczorne z brzegu, drugie dzienne z łódki. Ani na jednych, ani na drugich nikt nie złowił wymiarowej ryby...
Nie mówie, że jest różowo też trafiają mi się dni, że wracam bez brania (ostatnio częściej ) ale jak się trafi w godziny żeru to coś tam idzie wydłubać. Przykład z niedawnego wypadu: na wodzie od 7 rano do 16tej - miedzy 12-12:30 wyjąłem 11 ryb, a przez resztę czasu tylko 4 sztuki. Wczesnej mieliśmy miejscówkę, gdzie pięknie gryzły grubsze ryby między 7tą- 9tą rano potem można było jechać do domu.
Użytkownik robbertzam edytował ten post 10 grudzień 2019 - 11:13
Napisano 10 grudzień 2019 - 11:59
A kto te duże ryby wyżarł? Czyżby znowu kormorany (uwaga ironia)?
Jak będziesz miał okazję jechać A6 w kierunku Kołbaskowa to z mostów zobaczysz jak na Odrze i Regalicy ( dwa mosty ) są rozstawione siaty w porzek koryta rzeki. Może nie na całej szerokości ale są. Więcej takich "widoków" można zobaczyć pływając łódką.
Te maleństwa na bulwarach to pewnie te ,którym udało się pewnie przepłynąć przez te oczka w siatach - IMO
Napisano 10 grudzień 2019 - 13:49
Napisano 12 grudzień 2019 - 23:38
Witam !
Ja na swoim jeziorku też mam kiepskie wyniki tej jesieni jeżeli chodzi o sandacza i szczupaka. Mam na to swoją teorię . W tym roku, pięknie obrodziły nasze lasy w grzyby, głównie prawdziwki. Każdy kto szedł w las, wynosił pełne kosze borowików. No więc natura musiała to jakoś sobie wyrównać, choćby kiepskimi wynikami wędkarskimi ! Równowaga jakaś musi być zachowana w przyrodzie ! Pozdr, MK.
Napisano 21 grudzień 2019 - 18:29
Witam,
W sobotę 28.12.19 wybieram się do Moritz. Gdyby ktoś coś to można pisać na priv.
To pierwsza taka impreza i pewnie długo ponownie tam nie zawitam, dlatego w kwestii ewentualnych reklamacji trzeba już sobie samemu poradzić. Na miejscu oczywiście oglądam i sprawdzam sprzęt, ale tylko pośredniczę przy zakupie. Kasa z góry, a ewentualna zrzutka na paliwo po zakupach (myślę że nie wyjdzie więcej niż po 50zł, w zależności od ilości chętnych).
Nie gwarantuję że impreza wypali, bo wiadomo, zawsze może coś wypaść, ale póki co termin jest aktualny - sobota 28 grudnia
aha, mieszkam w Szczecinie, więc to info dla osób ze miasta lub okolic. Nic nie wysyłam.
Użytkownik Pescador de caña edytował ten post 21 grudzień 2019 - 18:31
Napisano 21 grudzień 2019 - 19:03
A co jest obecnie w promo ciekawego? Chodzi o sprzęt spiningowy, kijki/młynki
Napisano 29 grudzień 2019 - 17:03
czy któryś z kolegów ze Szczecina orientuje się w wysokości składek na 2020 rok.W internecie nie mogę znaleźć, a 1.01 wyprawa na troć.
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych