Za co kochacie Beast Mastery?
#201 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:21
- Szymon82 lubi to
#202 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:28
Subiektywna ocena w tym kontekście jest nadużyciem bo po pierwsze doskonałości nie ma wśród przedmiotów a po drugie "temat" czy jaśniej pytanie zadane przez Zbyszka w tytule nie sugeruje oceny tylko pyta i to pyta chyba z niedowierzaniem...To co tu nie gra,- to brak zrozumienia...
- krzychun i Bander lubią to
#203 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:33
.... chyba watek nie zgaśnie
a i ja chyba zaraz zaczne się tłumaczyć czemy takie pytanie zadałem....
- Bujo i Bander lubią to
#204 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:36
Jeżeli subiektywna ocena jest nadużyciem to wybacz ale coś mi tu nie gra. Poza tym temat jest jasny i wymaga uzasadnienia - oceny.
Chodzi m.in. o autorytarne wypowiedzi kolegów... subiektywne wypowiedzi cechują się np. rozpoczęciem zdania "Moim zdaniem... ", "Uważam, że.... " itp.
No i czasami warto ugryźć się w język choć emocje grają...
#205 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:37
.... chyba watek nie zgaśnie
a i ja chyba zaraz zaczne się tłumaczyć czemy takie pytanie zadałem....
A właśnie! To TY rozpętałeś tą burze hihihi wylej tą wodę ze szklanki bo denko odpadnie !
#206 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:38
#207 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:47
Doskonałości przedmiotów pojmowanej i ocenianej w kryteriach bezwzględnych nie ma, tu zgoda. Natomiast doskonałość jako cecha (właściwość) względna istnieć musi.
Doskonałość nie ma względności.
#208 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:48
A właśnie! To TY rozpętałeś tą burze hihihi wylej tą wodę ze szklanki bo denko odpadnie !
Tylko już Admin jest włądny zgasic swiatło....
Jednak zauważam pewna prawidłowość... ze kto łowi dużo i dużch ryb to ewoluuje w kierunku crankbaitowym, a w swiecie fastów i ekstrafastów.... może ten BM wypełnia luke jakiej nie zapełniaja markowe blanki... bo gdzie sa te smukłe. grubościenne, dwuskładowe, długie, mocne 20-30lb... o pełnym głębokim ugieciu Może ktoś mi poda taki markowy blank?
Użytkownik yglo edytował ten post 28 sierpień 2015 - 15:48
- Lepton i Józef Lesniak lubią to
#209 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 15:58
Odpowiadając na Twoje pytanie Zbyszku odniosę się jedynie do popularnego 'kultowego" wręcz sumowego BM (3 cz) do 100g i podam alternatywy wg mnie przeskakujące go o głowę pod każdym względem. Ograniczę się jedynie do tego przykładu bo jedynie tego BM znam i nim łowiłem.
Z 30 lb - Sevier 9" (szklany rdzeń) a z węglowych Lamiglas Kenai Force (G-1000) też 9" ale 40lb.
Obecnie posiadam już tylko Lamiego bo można nim "sumować" całą noc bez bólu pod łopatką z kołowrotem ważącym ok 600g
Przy tej betoniarce zarówno Sevier jak i BM męczył bardzo, mimo iż nie jestem drobnym chłopcem
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 28 sierpień 2015 - 16:18
#210 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 16:05
W teologicznym ujęciu nie... Tylko jest jeszcze coś poza takim spojrzeniem.Doskonałość nie ma względności.
#211 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 16:15
W teologicznym ujęciu nie... Tylko jest jeszcze coś poza takim spojrzeniem.
Mnie faktycznie to jest najbliższe, ale znajdziesz to samo poza teologią np: u Platona czy Arystotelesa, w dzisiejszej "kulturze" która i tu na forum przybiera często rozmiary kulturwy spłaszczane i relatywizowane są różna pojęcia,- doskonałość także nawet jeśli ma tylko przywdziać szatę kompletności...
#212 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 16:32
Tak sobie myślę, że karkołomnym jest wymaganie od wszystkich posiadania wiedzy z zakresu szeroko pojętej filozofii odnośnie znaczenia używanych pojęć. Czy w przypadku zwykłej wędki, przedmiotu nie stanowiącego tak naprawdę większego znaczenia poza naszym hobby, relatywizm jest nie do przyjęcia i stanowi duży problem? Moim zdaniem nie .
#213 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 19:44
Tylko już Admin jest włądny zgasic swiatło....
Jednak zauważam pewna prawidłowość... ze kto łowi dużo i dużch ryb to ewoluuje w kierunku crankbaitowym, a w swiecie fastów i ekstrafastów.... może ten BM wypełnia luke jakiej nie zapełniaja markowe blanki... bo gdzie sa te smukłe. grubościenne, dwuskładowe, długie, mocne 20-30lb... o pełnym głębokim ugieciu Może ktoś mi poda taki markowy blank?
Tu trafił Pana w sedno.
I tak na zakończenie tych wywodów....
Łowię też zupełnie innymi wędkami jak BM. Beast Master nie jest czymś szczególnym,zapewne wiele mu brakuje do pełni szczęścia.Dlatego wiele osób a między innymi i ja poddałem go modernizacji. Jest o wiele,wiele lepiej jak w oryginale.
Nie mogę też powiedzieć że kocham za wszelką cenę BM. Ja po prostu je lubię,bo jest to dla mnie w określonych warunkach odpowiednie narzędzie do tego co robię nad wodą.
- Melanzyk, Negra i Szymon82 lubią to
#214 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 20:27
Moze nie przepadlo...
Ale teraz dobry akcent na KONIEC watku...
- Rheinangler lubi to
#215 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2015 - 06:12
He he he .. Jaki tam koniec!? A jeśli już, to moja jest puenta..
Mało samodzielni, z zasady bez żadnych osobistych właściwości, ani zdolni do poglądów własnych, poddani przeróznych redaktorów wielbią po kolei wszystko co im pod nos podetknięto - wklejki, odległościówki, kopyto z opadu, pychówki, pontony, sumowy trolling, naparzanie keltów i tarłowych kleniojazi - oraz równie posłusznie nie wielbili rybaków, choć o dziwo tacy zieloni wchodzą im bez mydła - są gotowi przyjąć za kolejne obowiązujące bóstwo dziesięciorzędowego chińskiego boba, kwiląc z wdzięczności, prosząc swego dobroczyńcę o więcej. A jak zwykle gwarancja dobrej sprzedaży, i właściwych odczuć szczęśliwych klientów pozostaje dobre ich zakucie, poprzez wielokrotne powtórzenie bodźca A fuj ..
Mogę się łaskawie zgodzić, że Bestmaster jest doskonałym uzupełnieniem do gumofilców uniwersalizujących obuwie po polsku. Sznyt ten sam.. no i gust nie w koincydencji...
Clue wątku brzmi następująco .. Shit i medialny hit zawsze razem!!
- Bujo lubi to
#216 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2015 - 06:56
w narodzie kopistów nie może być inaczej i biada tym co nawet przez szczęśliwy przypadek pokochali kopie ....
A nawet z czasem "mojość" kopi zaczyna przewyższać oryginał....
Wytrącanie z chocholego tańca Sławek opanowałeś do perfekcji ilu się obudzi,- nie wiemy, ale budzić warto
Dla mnie osobiście najciekawsze ale i zarazem najsmutniejsze jest to, że czytający Twoje posty rzadko widzą w nich ostre pokazanie drugiego końca i środka nie szukają... Za to serwują odpór jaki znamy z pamiętnej sceny w:
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 29 sierpień 2015 - 07:05
- DanekM, krzychun, Del Toro i 1 inna osoba lubią to
#217 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2015 - 08:44
Widzą, rozumieją, zgadzać się nie muszą. Co wcale nie oznacza, że ich poglądy są wynikiem manipulacji.w narodzie kopistów nie może być inaczej i biada tym co nawet przez szczęśliwy przypadek pokochali kopie ....
A nawet z czasem "mojość" kopi zaczyna przewyższać oryginał....
Wytrącanie z chocholego tańca Sławek opanowałeś do perfekcji ilu się obudzi,- nie wiemy, ale budzić warto
Dla mnie osobiście najciekawsze ale i zarazem najsmutniejsze jest to, że czytający Twoje posty rzadko widzą w nich ostre pokazanie drugiego końca i środka nie szukają... Za to serwują odpór jaki znamy z pamiętnej sceny w:
#218 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2015 - 11:32
He he he .. Jaki tam koniec!? A jeśli już, to moja jest puenta..
Mało samodzielni, z zasady bez żadnych osobistych właściwości, ani zdolni do poglądów własnych, poddani przeróznych redaktorów wielbią po kolei wszystko co im pod nos podetknięto - wklejki, odległościówki, kopyto z opadu, pychówki, pontony, sumowy trolling, naparzanie keltów i tarłowych kleniojazi - oraz równie posłusznie nie wielbili rybaków, choć o dziwo tacy zieloni wchodzą im bez mydła - są gotowi przyjąć za kolejne obowiązujące bóstwo dziesięciorzędowego chińskiego boba, kwiląc z wdzięczności, prosząc swego dobroczyńcę o więcej. A jak zwykle gwarancja dobrej sprzedaży, i właściwych odczuć szczęśliwych klientów pozostaje dobre ich zakucie, poprzez wielokrotne powtórzenie bodźca A fuj ..
Mogę się łaskawie zgodzić, że Bestmaster jest doskonałym uzupełnieniem do gumofilców uniwersalizujących obuwie po polsku. Sznyt ten sam.. no i gust nie w koincydencji...
Clue wątku brzmi następująco .. Shit i medialny hit zawsze razem!!
Jak na razie,to najbardziej na forum reklamujesz się Ty,hrabio,więc zgodnie z Twoim tokiem rozumowania jesteś tandetny,nie odpowiadasz na proste pytania,udajesz mądrego używając wysublimowanego języka,ciekawe,co rzeczywiście kryje się pod tą warstewką hrabiowskiego pudru?
#219 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2015 - 11:58
Dużo pozytywów słyszałem na temat macierzystych serii beast mastera i wierzę w jego wytrzymałość jednak czy to jedyna konstrukcja mogąca tak wiele? Ciężki blank, kompozyt, faktycznie ze świecą szukać takich możliwości w dalekowschodnich konstrukcjach? Czemu nie ma jeszcze wątku za co kochacie mikado, jaxony, larusy, kongery? Czy próżno doszukiwać się zamierzchłego w publikacji wędkarskiej lokowania produktu, które przyniosło swój owoc przyszłym pokoleniem w sposób zamierzony czyli ukrytej prawdy objawionej?
Może pomijając całkowicie brutalne akty kopistyki małych rączek skomaprujmy biorąc w nawias nawet ugly stick'i wspomnianego bohatera wątku z kijem podobnej klasy a niżej półki cenowej:
Użytkownik Tomek88 edytował ten post 29 sierpień 2015 - 12:12
- Little Wing lubi to
#220 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2015 - 12:47
Z ciekawości sprawdziłem wagę BM(przykładowo 270H różne wersje) i waha się od 200 do 223g. Czy potrzeba tylko tyle żeby zmęczyć ,,mężczyznę"???
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych