Ale zrobienie prawdziwej mapy 3d oglądanej na echu, jest dalej w lesie...bylo to mozliwe w dd.. jednak wychodzily spore rozbieznosci ,przesuniecia o kilkadziesiat/set metrow
Użytkownik siarq edytował ten post 16 maj 2018 - 21:28
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 maj 2018 - 21:25
Użytkownik siarq edytował ten post 16 maj 2018 - 21:28
Napisano 16 maj 2018 - 21:38
Masz przecież możliwość składania mozajek w carbonie? Wiem, że jakością nie grzeszą- RM to lepiej składa, niemniej możliwość istnieje. Co do mapy w 3D =pełna zgoda. To byłby super ficzer, gdyby update wyszło takowe. Obawiam się jednak o wydolność sprzętową dla takiej mapy - skoro muli przy dużych 2D
Co do map SI- one są najważniejsze ale na urozmaiconych wodach- konkretna lokalizacja, względem której się ustawiasz i obławiasz. Nie da ci tego batymeria, z mapą twardości dna jest jeszcze więcej roboty, bo jak sam pisałeś jest uzależniona wyłącznie od zagęszczenia ścieżek pływania -tutaj pasuje 3D jak byk ale......
Map SI takich na wypasie nie da się zrobić "przy okazji" i to jest ból największy. To musi być konkretne, proste pływanie z łapą na pulsie ustawień, jak najmniej nawrotów itp. Na szczęście jest 3D blackbox i nie trzeba siać tras co 30-40m. Strefa ciszy podnosi level przedsięwzięcia znacząco......
Napisano 17 maj 2018 - 19:25
Napisano 18 maj 2018 - 07:11
Funkcjonalność C-MAP Genesis uległa ograniczeniu. Poprzednio mieliśmy możliwość wyboru zagęszczenia izobatów na mapie ( minimalnie co 1 stopę). Aktualnie w miejscu w którym było pole wyboru pojawia się napis "Contour intervals are optimized per waterbody.". Jeżeli ściągamy ze strony mapę, którą powiedzmy ściągaliśmy rok temu, ma ona zupełnie inny, "zoptymalizowany" wygląd. To takie "ulepszenie" w prowadzone przez C-MAP. Dotyczy to zarówno wersji Edge, jak i Social.
Napisano 18 maj 2018 - 18:07
Troche magicznie to brzmi dla kogos kto wyrosl z elektronicznych terminow i cierpi na brak cierpliwosci
Czyli co moge zrobic zeby skozystac z tego ulepszenia?Jesli moge cokolwiek.
Napisano 18 maj 2018 - 18:21
Na razie próbowałem opisać zaistniały fakt. Czekam na głos na tym forum kogoś bardziej obeznanego.
Napisano 18 maj 2018 - 20:20
po sprawdzeniu faktycznie to tak wygląda, pamiętam mapę sprzed roku jeziora które robiłem i teraz widzę co 5 stóp teraz, a na pewno było gęściej
Napisano 18 maj 2018 - 21:26
Pierwszy raz zauwazylem to na poczatku zimy gdy chcialem wgrac te mape na nowo.Poczekamy moze ktos to rozwikla.
Napisano 23 maj 2018 - 10:23
Czy ktoś z kolegów przerabiał temat kolorowania map C-MAP Genesis? Niestety nic mi nie wychodzi, mimo że jak mi się wydaje postępuję zgodnie ze wskazówkami z blogu. W przypadku map głębokości, w menu mapy przycisk "shading" mam nie podświetlony. Może ktoś zna rozwiązanie?
Napisano 16 lipiec 2018 - 10:52
Napisano 16 lipiec 2018 - 14:10
Napisano 16 lipiec 2018 - 14:17
Napisano 16 lipiec 2018 - 16:02
Napisano 17 lipiec 2018 - 10:42
Czy ktoś z kolegów przerabiał temat kolorowania map C-MAP Genesis? Niestety nic mi nie wychodzi, mimo że jak mi się wydaje postępuję zgodnie ze wskazówkami z blogu. W przypadku map głębokości, w menu mapy przycisk "shading" mam nie podświetlony. Może ktoś zna rozwiązanie?
Miałem taki przypadek. Podczas rejestracji wpisałem inny model echosondy. Wszystko działało za wyjątkiem kolorowania. Sprawdź ustawienia użytkownika.
Napisano 20 lipiec 2018 - 13:54
Napisano 23 grudzień 2018 - 21:56
Napisano 24 grudzień 2018 - 08:13
Posiadam Lowrence TI i ustawione w jednostkach głębokości mam metry. Na stronie z mapami Genesis w opcji konta również jednostkami głębokości są metry. Niestety linie batymetrii są w stopach. Czy można to zmienić?
U mnie wszystko jest w metrach (mam opłaconą subskrybcję).
Napisano 24 grudzień 2018 - 08:38
Napisano 24 grudzień 2018 - 16:28
No ja korzystam z darmowej licencji. To może być powód.
Napisano 27 luty 2019 - 19:27
Panowie potrzebuję pomocy
Mam Elitkę 5ti. Założyłem konto na Genesis Social Map. Zarejestrowałem jednostkę zgodnie z zaleceniami. Niestety nie mogę pobrać żadnej mapy gdyż wyskakuje mi poniższy komunikat:
"An exception occurred while generating this Social Map. If the issue persists, contact customer support."
Wiem co on oznacza, ale zanim się zgłoszę na ich helpdesk może uda mi się tu znaleźć rozwiązanie, bo może ktoś miał też taki kłopot. Poniżej wstawiam screeny z ekranu.
Dzięki za góry za pomoc.
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych