To "wysokie C" tylko, je艣li oka偶e si臋, 偶e nieco bardziej zdroworozs膮dkowe rozwi膮zania nie zapewni膮 mi szcz臋艣cia w 艂apie (nie my艣l臋 bynajmniej o "autohippoterapii" )
#21 OFFLINE
Napisano 29 czerwiec 2015 - 22:35
#22 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 08:27
Ja chwile szuka艂em, kupi艂em jeden z ostaniach blank贸w Loomisa GLX HLS 9' #4 .. 偶a艂owa艂em 偶e nie kupi艂em od razu 2 albo 3 sztuk.
Mia艂bym na ca艂e 偶ycie.
Uzbrojony tak jak chcia艂em, idealnie le偶y mi w r臋ce. Teraz wiem, 偶e istnieje sensowna alternatywa w postaci Heliosa albo S1.
Czasem lepiej do艂o偶y膰 kilka $ i kupi膰 co艣 z czego si臋 b臋dzie naprawd臋 zadowolonym.
Jak policzysz ile wi臋cej ( w por贸wnaniu np do RX) wyjdzie 艣rednio miesi臋cznie czy rocznie za taki kij, to oka偶e si臋 ze to raptem kilka $,a rado艣膰 z u偶ytkowania ... bezcenne.
Najwa偶niejsze 偶eby tylko trafi膰 w to co si臋 szuka艂o.
#23 ONLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 09:07
A jak ju偶 tak z wysokiego C .. to mo偶e Loop Cross S1 9' #4 ... 93 gamy gotowy kij ...
Tak gwoli scislosci to Sage One 9' #4 wedle producenta wazy 2.5 uncji czyli jakies 70 gram
#24 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 11:16
Z kolei z blankami muchowymi FA jest tak, 偶e znam tylko Ventusa F (9'6" 6wt). Znam i bardzo lubi臋. Wysz艂o toto lekkie, mocne w dole, 艂atwo wyrywaj膮ce link臋 z wody, przyjemne w rzucaniu. Ino na suchara jako艣 chyba ciut za sztywne. Dlatego w艂a艣nie my艣l臋 o Ignisie, aczkolwiek batsonowska "Rewelacja" te偶 korci. A to s膮 propozycje zroworozs膮dkowe, bo wyra藕nie poni偶ej tysiaka. Ech te blankowe dylematy
#25 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 11:19
Mia艂em na my艣li generalnie klas臋 producenta i modelu i r贸偶nice jaka dzieli RX od Heliosa czy One.
A te kilka gram w te czy w te, s膮 ju偶 mniej istotne dla mnie.
#26 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 14:10
To ja mo偶e ponowi臋 pro艣b臋 o opinie o nast臋puj膮cych blankach (kijach na nich) i przypominam - 9' 4wt i 4 cz臋艣ci:
Fishingart Ventus R i Ignis.
Pacific Bay Quickline
Batson Revelation
#27 OFFLINE
Napisano 28 wrzesie艅 2019 - 21:32
Siema wszystkim!
Mam nadzieje, ze nie bylo takiego tematu (probowalem poszukac, ale nie znalazlem).
Rozgladam sie za wedka/blankiem do nimfy, z wklejana pelna szczytowka, cos w klasie 1/2wt i dlugosci 9,6-10'.
Sa na rynku takie blanki? Widzialem w sieci patyka sunray w klasie 0wt i ona wlasnie miala wklejke, wedziorka w 6 skladzie, no ale cena ponad 500拢 lekko zabija...
Ktos/cos?
Zdrowka!
#28 OFFLINE
Napisano 03 pa藕dziernik 2019 - 10:29
Na jakims aliexpress nie szukales, mozliwe ze tam cos takiego by mieli?
Do Krzyska Zielinskiego tez mozna sie odezwac.
Poczekam jeszcze pare dni i jak nie bedzie odzewu to polacze z tym watkiem:
http://jerkbait.pl/t...r-rekomendacje/
R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: blank, mucha
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa w臋dek) →
Szukam d艂ugiego blanku pod letnie pstr膮gi na jigiNapisany przez kmiasko , 01 gru 2024 pstr膮g, hot shot, jig, blank |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do 艂owienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 pa藕 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej w臋dki typu stickbait - pro艣ba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 pa藕 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Sprz臋t w臋dkarski →
Fly fishing →
Tanie substytuty materia艂贸w muchowychNapisany przez benito , 18 wrz 2020 mucha, materialy muchowe, lakier i 1 wi臋cej |
|
|
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0
0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych