To "wysokie C" tylko, jeśli okaże się, że nieco bardziej zdroworozsądkowe rozwiązania nie zapewnią mi szczęścia w łapie (nie myślę bynajmniej o "autohippoterapii" )
#21 OFFLINE
Napisano 29 czerwiec 2015 - 22:35
#22 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 08:27
Ja chwile szukałem, kupiłem jeden z ostaniach blanków Loomisa GLX HLS 9' #4 .. żałowałem że nie kupiłem od razu 2 albo 3 sztuk.
Miałbym na całe życie.
Uzbrojony tak jak chciałem, idealnie leży mi w ręce. Teraz wiem, że istnieje sensowna alternatywa w postaci Heliosa albo S1.
Czasem lepiej dołożyć kilka $ i kupić coś z czego się będzie naprawdę zadowolonym.
Jak policzysz ile więcej ( w porównaniu np do RX) wyjdzie średnio miesięcznie czy rocznie za taki kij, to okaże się ze to raptem kilka $,a radość z użytkowania ... bezcenne.
Najważniejsze żeby tylko trafić w to co się szukało.
#23 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 09:07
A jak już tak z wysokiego C .. to może Loop Cross S1 9' #4 ... 93 gamy gotowy kij ...
Tak gwoli scislosci to Sage One 9' #4 wedle producenta wazy 2.5 uncji czyli jakies 70 gram
#24 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 11:16
Z kolei z blankami muchowymi FA jest tak, że znam tylko Ventusa F (9'6" 6wt). Znam i bardzo lubię. Wyszło toto lekkie, mocne w dole, łatwo wyrywające linkę z wody, przyjemne w rzucaniu. Ino na suchara jakoś chyba ciut za sztywne. Dlatego właśnie myślę o Ignisie, aczkolwiek batsonowska "Rewelacja" też korci. A to są propozycje zroworozsądkowe, bo wyraźnie poniżej tysiaka. Ech te blankowe dylematy
#25 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 11:19
Miałem na myśli generalnie klasę producenta i modelu i różnice jaka dzieli RX od Heliosa czy One.
A te kilka gram w te czy w te, są już mniej istotne dla mnie.
#26 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2015 - 14:10
To ja może ponowię prośbę o opinie o następujących blankach (kijach na nich) i przypominam - 9' 4wt i 4 części:
Fishingart Ventus R i Ignis.
Pacific Bay Quickline
Batson Revelation
#27 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2019 - 21:32
Siema wszystkim!
Mam nadzieje, ze nie bylo takiego tematu (probowalem poszukac, ale nie znalazlem).
Rozgladam sie za wedka/blankiem do nimfy, z wklejana pelna szczytowka, cos w klasie 1/2wt i dlugosci 9,6-10'.
Sa na rynku takie blanki? Widzialem w sieci patyka sunray w klasie 0wt i ona wlasnie miala wklejke, wedziorka w 6 skladzie, no ale cena ponad 500£ lekko zabija...
Ktos/cos?
Zdrowka!
#28 OFFLINE
Napisano 03 październik 2019 - 10:29
Na jakims aliexpress nie szukales, mozliwe ze tam cos takiego by mieli?
Do Krzyska Zielinskiego tez mozna sie odezwac.
Poczekam jeszcze pare dni i jak nie bedzie odzewu to polacze z tym watkiem:
http://jerkbait.pl/t...r-rekomendacje/
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, mucha
Wędkarz nad wodą →
Fotografia wędkarska i przyrodnicza →
WILD FISH FILM FESTIWAL 2024Napisany przez Wild Fish , 08 wrz 2023 festiwal, filmy wędkarskie i 2 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Fly fishing →
Tanie substytuty materiałów muchowychNapisany przez benito , 18 wrz 2020 mucha, materialy muchowe, lakier i 1 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych