Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Mapy batymetryczne Humminbird Autochart WYMIANA MAP

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
442 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   nowy76

nowy76

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 post贸w

Napisano 06 kwiecie艅 2018 - 21:28

niestety na wszystkich cz臋stotliwo艣ciach przy wej艣ciu w 艣lizg ZZ ma 300 m g艂臋boko艣ci i wi臋cej

Ja mia艂em taki problem, ale on zaczyna艂 wyst臋powa膰 powy偶ej 30km/h. Oczywi艣cie pisz臋 o 83/200. Szuka艂em rozwi膮zania i jedyne jaki znalaz艂em to drugi przetwornik. Potrzebny b臋dzie dodatkowy kabel ( je偶eli masz jedno echo ) 9 M SIDB Y | Cables | 720101-1. Mam zamontowany standardowy XHS 9 HDSI 180 T + do szybkiego p艂ywania XNT 9 20.
Jest du偶o filmik贸w opisuj膮cych ten problem ( r贸wnie偶 w USA ) na YouTube.

za ka偶dym razem podmieniasz kable czy da艂o si臋 to jako艣 pod艂膮czy膰 na sta艂e??

#222 OFFLINE   wilk325

wilk325

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 195 post贸w
  • LokalizacjaBydgoszcz
  • Imi臋:Tadeusz
  • Nazwisko:Wilk

Napisano 06 kwiecie艅 2018 - 21:34

niestety na wszystkich cz臋stotliwo艣ciach przy wej艣ciu w 艣lizg ZZ ma 300 m g艂臋boko艣ci i wi臋cej

Nie, to jest pod艂膮czone na sta艂e. Dlatego pisa艂em o kablu 9 M SIDB Y | Cables | 720101-1. To taka przej艣ci贸wka - wtykasz kable od przetwornik贸w, a drugi koniec do echosondy :).

gYkkQL.jpg

#223 OFFLINE   Pietruk

Pietruk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 post贸w
  • Lokalizacja艁om偶a
  • Imi臋:Piotr

Napisano 06 kwiecie艅 2018 - 21:36

Mam 10  cali Mega, nie p艂yn膮艂em max, ale w 艣lizgu oko艂o 28 km/h, nie przypominam sobie abym mia艂 problem z odczytem.

Jak bym mia艂 to na pewno bym ju偶 rabanu tu narobi艂.

Mocowanie na burcie lewej mia艂em.

#224 OFFLINE   Marcin Baitshop

Marcin Baitshop

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 post贸w
  • LokalizacjaRokiciny
  • Imi臋:Marcin
  • Nazwisko:D.

Napisano 16 kwiecie艅 2018 - 23:06

Panowie pomocy!:) Odpali艂em dzi艣 po raz 1 AC.. Dla bezpiecze艅stwa 艣ci膮gn膮艂em na pulpit zawarto艣膰 ZL i z tych danych pr贸bowa艂em co艣 wyrze藕bi膰. Niestety tak jak opisywa艂 kt贸ry艣 kolega wcze艣niej, w tle mam tylko jeden kolor i do tego na艂o偶on膮 siatk臋. Program nie widzi mapy:( Jakie艣 sugestie? Ustawienie Backfround Maps nic niestety nie zmienia. W czym mo偶e tkwi膰 problem?

#225 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 25 kwiecie艅 2018 - 17:32

Witam

Mam takie pytanie.

Na karcie AC nie ma jeziora, kt贸rego akurat mapy chc臋 sobie zrobi膰. Czy wie kto艣 jak nanie艣膰 sobie takie jezioro na kart臋 AC np. z pomoc膮 Google Earth?

#226 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 post贸w
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 25 kwiecie艅 2018 - 17:57

Check this out:

https://drive.google...V9QQkY4cG8/view

• Piwoluka i Dano. lubi膮 to

#227 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 25 kwiecie艅 2018 - 18:00

thx

#228 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 29 kwiecie艅 2018 - 22:09

Check this out:
https://drive.google...V9QQkY4cG8/view

Chyba ten etap ogarn膮艂em. Wiesz mo偶e jak to przenie艣膰 do echa?

#229 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 post贸w
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 30 kwiecie艅 2018 - 06:01

Je偶eli zaimportowa艂e艣 shore via Earth, to po obrobieniu danych czyli tych wszystkich dat, updatujesz kart臋 ZeroLines. Masz takow膮?

#230 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 30 kwiecie艅 2018 - 11:06

Kart臋 mam, ale nie mog臋 jej update鈥檕wa膰- ikonka od funkcji update mi nie dzia艂a i nie wiem jak j膮 aktywowa膰. Co艣 mam nie tak z tym programem.

#231 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 post贸w
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 30 kwiecie艅 2018 - 12:41

Kart臋 mam, ale nie mog臋 jej update鈥檕wa膰- ikonka od funkcji update mi nie dzia艂a i nie wiem jak j膮 aktywowa膰. Co艣 mam nie tak z tym programem.

To jest najwi臋kszy b贸l ty艂ka z tym softem. Mia艂em tak samo, przeinstalowa艂em kilka razy przy wy艂膮czonym antywirusie(comodo) i odzyska艂em zdolno艣膰 updatowania karty zero. U ciebie ta funkcja nie dzia艂a艂a od pocz膮tku?

Wys艂ane z mojego Lenovo A6020a40 przy u偶yciu Tapatalka

#232 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 30 kwiecie艅 2018 - 18:59

Tak, od pocz膮tku tak mia艂em...

#233 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 30 kwiecie艅 2018 - 19:19

Og贸lnie to z艂y jestem, bo mam fajne echo, pozbierane dane, a nie mog臋 z tego w pe艂ni skorzysta膰...
Czyli co, odinstalowa膰 impr贸bowa膰 jeszcze raz zainstalowa膰?

#234 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 post贸w
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 30 kwiecie艅 2018 - 21:24

Tak. Pami臋taj o tym, by nie dezaktywowa膰 a odinstalowa膰. Je偶eli masz kompletny oem - znaczy dwie aktywacje, spr贸buj na innym kompie - o ile masz tak膮 mo偶liwo艣膰. Do tego zaktualizuj soft- o ile nie zrobi艂e艣 jeszcze tego- wysz艂o ciekawe update rok temu- do 艣ci膮gni臋cia po zarejestrowaniu produktu na stronie HB.

Powy艂膮czaj antywira na czas instalacji

Ja chyba ze 4 razy m臋czy艂em kompa z instalacjami zanim klik艂o

U偶ytkownik Maciej_K edytowa艂 ten post 30 kwiecie艅 2018 - 21:44

#235 OFFLINE   lamiglas87

lamiglas87

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 287 post贸w
  • LokalizacjaPa艂uki/WLKP
  • Imi臋:Radek
  • Nazwisko:W

Napisano 01 maj 2018 - 10:26

Og贸lnie to z艂y jestem, bo mam fajne echo, pozbierane dane, a nie mog臋 z tego w pe艂ni skorzysta膰...
Czyli co, odinstalowa膰 impr贸bowa膰 jeszcze raz zainstalowa膰?

Mam to samo pozbierane logi na mapki a nie mog臋 ich przerzuci膰 na kart臋 zero lines tylko mog臋 sobie na kompie poogl膮da膰 bez zapisywania bez tez mi update nie dzia艂a i nikt nie wie dlaczego
H... cz艂owieka strzela

Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk

#236 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 post贸w
  • LokalizacjaOpole
  • Imi臋:Marcin
  • Nazwisko:Tohatsu/Mercury/Lowrance/MG/Ram Mounts

Napisano 01 maj 2018 - 20:49

Mo偶e czas przesi膮艣膰 si臋 na lowrance/simrad 馃槑馃槑?

#237 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 01 maj 2018 - 22:06

Tak. Pami臋taj o tym, by nie dezaktywowa膰 a odinstalowa膰. Je偶eli masz kompletny oem - znaczy dwie aktywacje, spr贸buj na innym kompie - o ile masz tak膮 mo偶liwo艣膰. Do tego zaktualizuj soft- o ile nie zrobi艂e艣 jeszcze tego- wysz艂o ciekawe update rok temu- do 艣ci膮gni臋cia po zarejestrowaniu produktu na stronie HB.
Powy艂膮czaj antywira na czas instalacji

Ja chyba ze 4 razy m臋czy艂em kompa z instalacjami zanim klik艂o

Aktualizacj臋 robi艂em, zarejestrowa艂em produkt na stronie HB. Mo偶e spr贸buj臋 na innym kompie, zobacz臋 co b臋dzie...
Do tego dzi艣 echo przesta艂o mi pokazywa膰 temp. wody- nie mam nawet takiej opcji do wyboru. Jaka艣 lipa si臋 robi.

U偶ytkownik Bobby0404 edytowa艂 ten post 01 maj 2018 - 22:10

#238 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 post贸w
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 02 maj 2018 - 06:20

Znam co najmniej dwie przyczyny sensacji - jedna to interakcje z Windows 7 i plikiem WMI, druga to dzia艂anie zapory antywirusowej w czasie instalacji i pracy softu. Obie wzmiankowane na forach USA. Comodo nie pozwala艂 si臋 po艂膮czy膰 z sieci膮 AC. Raz wystarczy艂o zaktualizowa膰 Comodo,(nie pozwala艂 na wysy艂anie danych) innym razem wy艂膮czy膰.

Po kt贸rej艣 tam pr贸bie dezinstalacji/instalacji pojawi艂a mi si臋 bazowa mapa 艣wiata po pierwszym ekranie tytu艂owym -nie mia艂em jej do tej pory- po prostu bia艂y ekran z siatk膮 wsp贸艂rz臋dnych(nie m贸wi臋 o backgrund map, bo ta by艂a)

Co do temperatury- nie przywraca艂e艣 ustawie艅 fabrycznych? Sprawd藕 w menu odczyty do wyboru czy temperatura ma by膰 odczytywana.

#239 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 post贸w

Napisano 02 maj 2018 - 15:07

Znam co najmniej dwie przyczyny sensacji - jedna to interakcje z Windows 7 i plikiem WMI, druga to dzia艂anie zapory antywirusowej w czasie instalacji i pracy softu. Obie wzmiankowane na forach USA. Comodo nie pozwala艂 si臋 po艂膮czy膰 z sieci膮 AC. Raz wystarczy艂o zaktualizowa膰 Comodo,(nie pozwala艂 na wysy艂anie danych) innym razem wy艂膮czy膰.
Po kt贸rej艣 tam pr贸bie dezinstalacji/instalacji pojawi艂a mi si臋 bazowa mapa 艣wiata po pierwszym ekranie tytu艂owym -nie mia艂em jej do tej pory- po prostu bia艂y ekran z siatk膮 wsp贸艂rz臋dnych(nie m贸wi臋 o backgrund map, bo ta by艂a)

Co do temperatury- nie przywraca艂e艣 ustawie艅 fabrycznych? Sprawd藕 w menu odczyty do wyboru czy temperatura ma by膰 odczytywana.

Te偶 w艂a艣nie mam bia艂y ekran z siatk膮.
Co do temperatury- nie mam do wyboru takiego odczytu, a wcze艣niej wszystko by艂o ok. By膰 mo偶e przyczyn膮 jest madci臋ty przew贸d do przetwornika, bo dzi艣 nawet echo nie widzia艂o przetwornika. Wszystko polutowa艂em, zaizolowa艂em i przetwornik dzia艂a. Nie wida膰 tylko temperatury- nie ma tego odczytu do wyboru, s膮 wszystkie inne. Mo偶e po prostu jakie艣 zwarcie si臋 zrobi艂o...
Musz臋 w domu spr贸bowa膰 z instalacj膮 i albo p贸jdzie albo dam sobie siana z HB. Za du偶o czasu si臋 traci na poboczne sprawy.

#240 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 220 post贸w
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imi臋:Mariusz

Napisano 03 wrzesie艅 2018 - 16:43

witam, panowie mam taki problem, dzisiaj zbrak艂o mi pr膮du w echo i sonda wy艂膮czy艂a mi si臋 podczas pracy AC, niestety po ponownym uruchomieniu sonda ju偶 nie widzi karty zero line, co robi膰?, na laptopie te偶 nie wida膰 karty.

U偶ytkownik mariusz1976 edytowa艂 ten post 03 wrzesie艅 2018 - 16:44

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych