Znam co najmniej dwie przyczyny sensacji - jedna to interakcje z Windows 7 i plikiem WMI, druga to działanie zapory antywirusowej w czasie instalacji i pracy softu. Obie wzmiankowane na forach USA. Comodo nie pozwalał się połączyć z siecią AC. Raz wystarczyło zaktualizować Comodo,(nie pozwalał na wysyłanie danych) innym razem wyłączyć.
Po którejś tam próbie dezinstalacji/instalacji pojawiła mi się bazowa mapa świata po pierwszym ekranie tytułowym -nie miałem jej do tej pory- po prostu biały ekran z siatką współrzędnych(nie mówię o backgrund map, bo ta była)
Co do temperatury- nie przywracałeś ustawień fabrycznych? Sprawdź w menu odczyty do wyboru czy temperatura ma być odczytywana.
Też właśnie mam biały ekran z siatką.
Co do temperatury- nie mam do wyboru takiego odczytu, a wcześniej wszystko było ok. Być może przyczyną jest madcięty przewód do przetwornika, bo dziś nawet echo nie widziało przetwornika. Wszystko polutowałem, zaizolowałem i przetwornik działa. Nie widać tylko temperatury- nie ma tego odczytu do wyboru, są wszystkie inne. Może po prostu jakieś zwarcie się zrobiło...
Muszę w domu spróbować z instalacją i albo pójdzie albo dam sobie siana z HB. Za dużo czasu się traci na poboczne sprawy.