Czy któryś z kolegów może podzielić się opinią na temat firmy Vision i ich produktów, czy produkty które oferują wartę są swojej ceny? czy nie to jakiś przereklamowany chińczyk?
Proszę o opinię tego zestawu:
https://hurch.pl/skl...awy/solina-2-0/
cel ten sam czyli klenie na piankowce, czy warto dołożyć do tego zestawu?
Ceny sprzętu poszybowały do góry, jak wszystko z resztą.. Jeszcze 3-4 lata temu podobnej klasy set-up kosztował 1000-1200zł.
Ja na Twoim miejscu szukałbym używanego zestawu. Za 800-1400zł możesz znaleźć kapitalny kij z najwyższej półki (modele sprzed 10-15 lat co nie znaczy, że ustępują w czymkolwiek nowszym wędkom), za 500-700zł całkiem fajny kołowrotek i za 2 stówki linkę. Całościowo wydasz podobne pieniądze, a jeśli nie podejdzie to sprzedasz za taką samą kwotę lub minimalnie mniejszą...
Miałem kilka wędek Visiona, generalnie to niezły sprzęt. Miło wspominam dwuręcznego catapulta, którego sprzedałem tylko dlatego, że był w 3 składzie i generował problemy w transporcie. Do tej pory mam big daddy na szczupaki i nie widzę potrzeby zmiany na inny. Kołowrotki też mają dobre, deep jest ze mną na szczupakach od 8(?) lat i żadnych problemów z nim nie mam, vision koma już chyba od 15 lat u mnie i bezproblemowo. Natomiast unikałbym takich set-up'ów, nie budzą mojego zaufania.