Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2715 odpowiedzi w tym temacie

#2481 OFFLINE   Zed Zgred

Zed Zgred

Zed Zgred

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1503 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:RA-V

Napisano 03 sierpień 2022 - 09:10

Zniewieściały pop wokal i słodkie strun brzmienie to zwyczajnie marchewka na kiju. Zrób jeden krok dalej a wpadniesz w symfoniczny chaos zdominowany przez demona.

• elmo lubi to

#2482 OFFLINE   Roofercat

Roofercat

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 11 sierpień 2022 - 21:48

Jinjer byli na pol'and rock festiwal

#2483 OFFLINE   border river

border river

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • Imię:Zivi

Napisano 12 sierpień 2022 - 20:21

Witam,

W listopadzie pojawi sie po dluzszej przerwie  nowa płyta Threshold ". Wlasnie wypuscili promujacy singel "Silenced". Dla "progowców" moze  to byc uczta:)..

ale ponizej zalinkuje rzecz starszą. Od ktorej zaczalem ich słuchać..

2004. To był dobry rocznik, kupilem sobie wtedy 2  Tournamenty ."Force 3500" i "Airity 2500"..   :)

kto lubi takie dzwięki..smacznego :)

• Koincydencja lubi to

#2484 OFFLINE   Zed Zgred

Zed Zgred

Zed Zgred

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1503 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 12 sierpień 2022 - 23:01

Jinjer byli na pol'and rock festiwal

Wiem. Pojechałbym gdyby nie było tam wszechobecnej edukacji politycznej. A tak mogę tylko powiedzieć to co powiedzieli swego czasu Jurkowi w Jarocinie...wypie#*@laj!

• Maciej W. lubi to

#2485 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 178 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 13 sierpień 2022 - 08:32

Zniewieściały pop wokal i słodkie strun brzmienie to zwyczajnie marchewka na kiju. Zrób jeden krok dalej a wpadniesz w symfoniczny chaos zdominowany przez demona.

Z tym demonem to troszkę cie poniosło :D  :D  :D

• Zed Zgred lubi to

#2486 OFFLINE   Zed Zgred

Zed Zgred

Zed Zgred

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1503 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 13 sierpień 2022 - 08:35

Z tym demonem to troszkę cie poniosło :D  :D  :D

Moim zdaniem jeden z bardziej demonicznych wokali wśród kobiet. Ale moja ocena jest subiektywna, każdy odbiera rzeczywistość na swój sposób. ;)

#2487 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 sierpień 2022 - 16:10

Coś we mnie pękło. Wiem, że to brzmi idiotycznie. Mam do tej rzeki pięćset kilometrów. Byłem nad nią ledwie cztery razy. Poznałem nad nią ludzi zakochanych w wędkarstwie i w tej rzece. To zaraźliwe. Od kilku dni odechciewa się patrzeć na wędki. Odechciewa się grzebać w pudełkach i natknąć na woblery wydłubane zimą pod odrzańskie bolenie. To z czasem pewnie minie. Na razie zakładam słuchawki i uciekam w słuchanie muzyki. Uciekam w dzielenie się z Wami świeżo poznaną muzyką. King Gizzard & The Wizard Lizard. Są tu jacyś wierni kibice tej grupy? Jest tu ktoś, kto podpowie, jak zachęcić szacowne grono do poznania ich dorobku? Tymczasem może napiszę jak mi to idzie. Zaczęło się dwa lata temu od popełnienia klasycznego błędu. Obejrzawszy jeden teledysk uznałem, że to nie moja bajka i dałem sobie spokój. Niewiedza zawsze odbija się czkawką. Czkawka przeszła jakoś w lipcu, gdy natknąłem się na świeżo wydaną płytę. "Omnium Gatherum" w wolnym tłumaczeniu oznacza zbieraninę. Od razu skumałem, że mam do czynienia z czymś godnym uwagi. Zerknąłem z ciekawości w Wikipedię. Dziesięć lat, dwadzieścia albumów, w samym 2017 wydali pięć płyt długogrających (!). Co jest grane?!. Czytam dalej. Psychodelia, rock garażowy, soul, folk, jazz,
, thrash metal, muzyka eksperymentalna, rock progresywny, heavy metal, acid rock... Fascynacja muzyką mikrotonową zaowocowała nagraniem płyty, do krórej muzycy skonstruowali specjalne gitary. Co jest grane?! Wałkuję wspomnianą płytę, w przerwach sięgam po kolejne. Zdumienie sięga zenitu. Jest tego masa. Nie wszystko przypada do gustu. Nie jestem fanem muzyki westernowej. Niektóre numery wywołują jednak ciarki na karku. Oglądam na YT koncerty. Sale wypełnione publicznością, która nie ma bladego pojęcia, jaka będzie setlista, bo zespół  zdaje się ją zestawiać losowo, a utwory grać w konwencji, na jaką mu przyjdzie w danej chwili ochota. Świetni muzycy zafiksowani na słuchaniu muzyki, na pisaniu i na graniu. I to, co ujęło mnie najbardziej. Nie oglądanie się na mody, konwenanse, biznes muzyczny, sukces za wszelką cenę, pójscie na kompromisy. Na razie tyle, ale będę Was mordował tą muzyką. Na początek nie będzie jednego teledysku, bo wpadniecie w pułapkę niewiedzy. Na początek cała płyta, zawierająca ponad osiemdziesiąt minut muzyki, z otwierającą ją osiemnastominutową nawałnicą dźwięków. To świetna wizytówka świetnego zespołu. Nie oceniajcie, nim nie dobrniecie do końca. Serdecznie polecam.
  • SIRIUS i bob74 lubią to

#2488 OFFLINE   SIRIUS

SIRIUS

Forumowicz

• TWÓRCY+
  • PipPip
  • 227 postów
  • Lokalizacjawielkopolska

Napisano 14 sierpień 2022 - 17:06

Dobra i niezwykle płodna kapela. Nie jestem pewien ilu ich jest ale pod kilkunastu członków. Odkąd zbudowali swoje studio nagrywają około cztery albumy rocznie. Swego czasu grali na dwie perkusje ( może jeszcze tak grają) i z tego okresu jest moja ulubiona płyta. Oczywiście nie słyszałem wszystkich.
  • golsyl i Maciej W. lubią to

#2489 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 sierpień 2022 - 18:33

Jest ich od niedawna sześciu. Odszedł jeden z perkusistów. Z tego, co wyczytałem, to paczka kumpli z dzieciństwa, która założyła zespół by grać muzykę, której słuchają. Stąd rozstrzał od psychodelii lat 70-tych po Milesa Daviesa, od Santany po thrash metal, od hip hopu po fusion jazz, czy heavy metal. Wszystkim wielbicielom ciężkiego grania polecam album #15: "Infest The Rats' Nest". Fragmenty na żywca:
  • SIRIUS lubi to

#2490 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 sierpień 2022 - 14:22

Dziś coś z krążka #4, "Oddments". Utwór, ku mojemu zdziwieniu, ma najwięcej odsłon na Spotify. Wydaje mi się, że jest sporo lepszych kawałków. Kwestia gustu. Tym bardziej, że wersja studyjna różni się od tej poniżej. Tu wisienką na torcie jest solo gitarowe, którego w studio nie nagrali w ogóle. Aranżacja też inna, ale powoli zaczynam się do tego przyzwyczajać. Słuchamy do końca:

#2491 OFFLINE   MaleX

MaleX

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 490 postów
  • LokalizacjaTeren prywatny
  • Imię:Marcin

Napisano 15 sierpień 2022 - 22:18

Nic nowego ani rewolucyjnego nie ma w ich muzyce. Wykorzystują stały przepis na złapanie różnej maści cool wielkomiejskich oryginałów. Zmieszać trochę tego i owego, w wywiadach powtarzać, że słucha się Davisa i Zappy, a i jeszcze thrashu, i już tylko pozostaje robić furorę na alternatywnych forach. Nie jesteśmy dobrzy w żadnym gatunku, to zróbmy blend, oto przepis na sukces. Wiem, jestem niesprawiedliwy ;). I jeszcze jedno: sporadycznie ilość przekłada się w jakość (ten "wizard" to klasyczny przykład). Dobre solo? Hehe... :D ;).

Proszę, sensowna solówka u mistrzów gatunku ;) :P:

Użytkownik MaleX edytował ten post 15 sierpień 2022 - 22:22

#2492 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 sierpień 2022 - 07:44

Widzisz w ich muzyce marketingowy zabieg służący zwróceniu na siebie uwagi. Tak zrozumiałem. A ja kupuję wersję, że grają to co lubią, nie oglądając się na panujące mody. Podobnie pewnie myślą ci, którzy przychodzą na ich koncerty. Jest chyba pewne zmęczenie koniunkturalizmem w biznesie muzycznym i ludzie potrzebują zetknąć się z czymś granym z serca, a nie z potrzeby wypchania kieszeni. U siedmiu Austalijczyków widzę to  pierwsze. Może czas zweryfikuje moje zdanie. Na razie kupuję tę konwencję. Co do ilości nagranego materiału, to też wymyka się to z klasycznego układu zespół-kontrakt-wytwórnia. Masz rację, że nie wszystko jest oryginalne, wyjątkowo interesujące, czy wręcz godne uwagi. Jednak znalazłem w ich muzyce masę rzeczy, których słucham z dużą przyjemnością. I dzielę się tym. "Infest The Rats' Nest" uważam za świetnie napisaną, świeżą, równą i bardzo dobrze zagraną płytę z mieszanką thrashu, hard rocka i heavy metalu. Słyszę w niej witalność młodych, ale już dojrzałych muzyków. Jestem przy tym daleki od stwierdzenia, że stałem się odkrywcą kolejnych The Beatles. Ot ciekawy projekt idący swoją dziwną drogą pod prąd mainstreamowej mody. Wychowałem się na początkach Slayera i Matallici, więc mogę nie być obiektywny: Guzu, gdzieśkolwiek jest, zerknij proszę.
  • MaleX i Zed Zgred lubią to

#2493 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4996 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 16 sierpień 2022 - 08:15

Piwo craftowe dodające smaku beznadziejnemu oceanowi koncernów. Wszędzie musi być takie coś  :)  

#2494 OFFLINE   MaleX

MaleX

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 490 postów

Napisano 16 sierpień 2022 - 08:28

Spoko, luz. Pisałem z lekkim przymrużeniem oka :D. Mają fajne momenty i jak najbardziej da się tego słuchać z przyjemnością. 

Edit: zaraz odpalę  (w Deezer) sobie tę płytę.

Użytkownik MaleX edytował ten post 16 sierpień 2022 - 08:29

• Maciej W. lubi to

#2495 OFFLINE   Zed Zgred

Zed Zgred

Zed Zgred

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1503 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 16 sierpień 2022 - 08:54

"Lorelei" z płyty "Book Of Bad Decision" tak jakby pasuje mi ostatnio do sytuacji na Odrze.

• MaleX i Maciej W. lubią to

#2496 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 sierpień 2022 - 09:14

W podobnym klimacie polecam "Nothing as the Ideal" All Them Witches. Płyta z 2020.
  • MaleX lubi to

#2497 OFFLINE   MaleX

MaleX

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 490 postów

Napisano 16 sierpień 2022 - 19:42

Też w podobnym ;). Jest w tym kawałku coś z Budgie i Echoes Floydów (od 4 minuty).

#2498 OFFLINE   pieczywko

pieczywko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 320 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 sierpień 2022 - 09:08

Wrocławska O.D.R.A

Użytkownik pieczywko edytował ten post 17 sierpień 2022 - 09:09

#2499 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 sierpień 2022 - 21:26

Coś spokojnego. Płyta #6, "Paper Mâché Dream Balloon".

#2500 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1074 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 sierpień 2022 - 22:34

Coś w jazzowym klimacie:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych