na początek przeróbki..... ale wiem.....wpadłem jak śliwka w g.......łęboki kompot
pierwsza przeróbka:
oryginalnie daiwa exceler 5 - 15 gram. 183 cm. spinn....
usunięte przelotki, blank oskrobany. po tym zabiegu zdecytowanie zyskał.... komplet przelotek torzite titanium.
uchwy oryginalny został (wygodniej mi łowić bez pazura - ręka jeszcze nie przyzwyczajona).
omotki ciemny brąz prawie nie widoczne na blanku. wędka sparowana z abu mgxtreme. ostatecznie obsługuje przynęty od 3g+5cm gumiaczek do 10g+7cm. więcej nie ma siły w dolniku przeznaczenie to okoń na wiosnę na zalewie.
wędeczka daje radę - 75 cm szczupak jako przyłów został szczęśliwie wycholowany
9 gram cast.JPG 13,45 KB 138 Ilość pobrań
29 gram cast.JPG 16,42 KB 132 Ilość pobrań
49 gram cast.JPG 13,94 KB 127 Ilość pobrań
250 gram cast.JPG 15,07 KB 124 Ilość pobrań
druga przeróbka:
daiwa exceler 2-9 gram 190 cm spinn
usunięte przelotki, blank nie skrobany góra przeszlifowana delikatnie i ucięta pod wklejkę....komplet przelotek KR alconite plus torzite titanium na szczyt... wklejka dobrana tak że 4 gramy plus 5 cm awarunka to jej max..... wędka dawała radę na bełdanach
3 gramy wklejka.JPG 16,7 KB 114 Ilość pobrań
5 gram wklejka.JPG 16,5 KB 113 Ilość pobrań
20 gram wklejka.JPG 17,87 KB 111 Ilość pobrań
trzecia przeróbka
daiwa exceler 2-10 gram 210 cm spinn
usunięte przelotki. blank oskrobany. komplet KR alconite plus Ti torzite na szczyt. czyli tak na dobrą sprawę tylko kosmetyka ale przelotki robią dużą różnicę....pomimo że jest ich więcej niż w oryginale. przy tej przeróbce postanowiłem poćwiczyć z omotkami metalik i tipetami oraz opisem. wędka nie testowana.....jeszcze schnie
omotka.JPG 19,51 KB 112 Ilość pobrań
opis i zaczep.JPG 23,57 KB 106 Ilość pobrań
opis.JPG 20,32 KB 102 Ilość pobrań
i zanim zaczniecie krzyczeć że lakier nie równy i omotki itd.... robiłem wszystko w ręce... lakier nakładany i suszony bez suszarki obrotowej.... bo to tylko wprawki....jakie blanki będę zbroił już prawie prawie wiem
kolejna skarbonka ale co tam trza mieć jakiegoś bzika a jak się ma kilka to chyba też nie wadzi
pozdrawiam.