Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9948 odpowiedzi w tym temacie

#8021 OFFLINE   martek

martek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 630 postów
  • LokalizacjaBialystok,TG WHITE UK
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:K

Napisano 05 grudzień 2022 - 10:19

jak Czesia nie cierpie..to jedno co swietnie powiedzial...
nie zamieni wody w wino...

#8022 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2022 - 10:44

Piotrze, jeszcze raz napiszę, że nie ma mowy o sukcesie sportowym bez wiary, determinacji i stawiania sobie najwyższych celów. Tego nam brakuje. Mamy kulawe szkolenie, mamy średnich trenerów, mamy beznadziejną ligę. Ale przede wszystkim nie mamy marzeń. No, może poza tym, by podpisać kontrakt sponsorski z Ustronianką i żeby Czesław Michniewicz nie wyleciał z roboty. Komuś może to wystarczy, mnie nie bardzo. Oczekuję od polskich reprezentantów ich trenerów i pracodawców (w każdej dyscyplinie), by zrobili wszystko, by wygrać. Nie zawsze się uda, ale czy Iga Świątek wygrałaby sobie i kibicom tytuł wielkoszlemowy, gdyby wyszła na kort z nastawieniem, że Simona Halep jest utytułowana i za silna? Czy siatkarze wygraliby dwa finały z Brazylią, gdyby żyli tym, że odnieśli sukces wychodząc z grupy, a srebro jest spełnieniem marzeń? Powiedzmy sobie wprost, to kolejna przegrana impreza piłkarska. Obniżenie sobie poprzeczki do wysokości kolan jest dla mnie żenującym wybiegiem piłkarskich decydentów i żyjących z piłki dziennikarzy. Widzę masę analogii z naszym hobby, jego organizacją i zarządzaniem. Momentami lustrzane podobieństwo.
  • Alexspin i S.N. lubią to

#8023 OFFLINE   fonix

fonix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 484 postów
  • LokalizacjaŁomianki
  • Imię:Tomek

Napisano 05 grudzień 2022 - 10:51

Wszystkim fanom anty "piachu" chciałbym zadać pytanie. Gdybyście byli managerem firmy. Komu byście wypłacili premię: Duńczykom, Niemcom, Meksykanom, Belgom, ....... czy Polakom? Nie z perspektywy emocji, a ile się osiągnęło. Tak czysto matematycznie, licząc zyski.?

Jak we współczesnym świecie chcesz liczyć zyski? Największe kluby i zawodnicy zarabiają najwięcej nie za bonusy ligowe, a za wszelkiego rodzaju otoczkę marketingową, prawa do wizerunku, koszulki itp. A na to pracuje się nie tylko wynikami.

Premie wypłaca się za realizacje wyznaczonych celów.
Cele były takie: wygrać baraż, utrzymać się w 1 dywizji LN, wyjść z grupy na MŚ.
Ostatni dodatkowy: dobrze zagrać z Francją

Za realizację wyznaczonych celów to się ewentualnie zachowuje stanowisko pracy. Premie płaci się za wszystko, co ponad to.

#8024 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 05 grudzień 2022 - 11:01

Szczerze, to nie sądzę, aby naszym piłkarzom zabrakło wczoraj determinacji (poza Bielikiem). W naszym społeczeństwie raczej mamy taką tendencję, że czym młodsze pokolenie, tym mniej kompleksów wobec "Zachodu". Chcieli wygrać i zagrali najlepiej jak potrafili. Strategia na mecz nie była zła, wykorzystywali słabsze elementy przeciwnika. Po prostu są obiektywnie słabsi od drużyny francuskiej.
Wiara przenosi góry, ale Ci drudzy też wierzą, też chcą zejść z tarczą.
Możesz zrobić pranie mózgu Szpilce i w nieskończoność wysyłać na Wildera. Skończy się utratą zdrowia, na pewno nie wygraną.

Za realizację wyznaczonych celów to się ewentualnie zachowuje stanowisko pracy. Premie płaci się za wszystko, co ponad to.

Premie wypłaca się za realizację wyznaczonych celów premiowych, ustalonych przed okresem (najczęściej rok, półroczne). Nie ważne, czy jesteś członkiem zarządu, czy dyrektorem ten sam mechanizm, tylko inne cele. Cele powinny być SMART. Czyli między innymi achievable.

I teraz pytanie, wygranie mistrzostw jest dla nas achievable?  :)

Użytkownik korol edytował ten post 05 grudzień 2022 - 11:07

• witeg lubi to

#8025 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2022 - 11:14

Determinacji nie widziałem przede wszystkim u trenera i jego szefa. Jest zbyt dużo argumentów na poparcie tezy, że pojechaliśmy do Kataru tylko po to, żeby wyjść z grupy. Seria nieszczęśliwych zdarzeń to konsekwencja takiego nastawienia.

#8026 OFFLINE   MaleX

MaleX

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 490 postów
  • LokalizacjaTeren prywatny
  • Imię:Marcin

Napisano 05 grudzień 2022 - 11:36

Ale jak to jest: lepiej wygrać w fatalnym, karygodnym stylu, czy przegrać po dobrej, miłej dla oka grze?

Cele powinny być SMART. Czyli między innymi achievable.

I teraz pytanie, wygranie mistrzostw jest dla nas achievable?  :)

Korol, litości, po co Ci ta angielszczyzna, naprawdę nie potrafisz napisać tego bez tych okropnych wtrętów?

Nie sądzę, żeby jakiś cel był osiągalny, dla kogoś, kto z góry zakłada, że go nie osiągnie ;).

• S.N. lubi to

#8027 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2022 - 11:46

Zarzut niesprawiedliwy. Akurat ja bardzo rzadko stosuję zapożyczenia. Uwierz, że w debatach częściej rzucam cytatem z Norwida, czy też Paderewskiego niż korpo-mową.
Po prostu SMARTa się nie tłumaczy, a jakbym napisał osiągalny, nie byłoby spójne z literą A.

• MaleX lubi to

#8028 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 05 grudzień 2022 - 14:03

Determinacji nie widziałem przede wszystkim u trenera i jego szefa. Jest zbyt dużo argumentów na poparcie tezy, że pojechaliśmy do Kataru tylko po to, żeby wyjść z grupy. Seria nieszczęśliwych zdarzeń to konsekwencja takiego nastawienia.

Żeby nawet zorali zębami murawę to Ty napiszesz że nie widziałeś determinacji :-)
W jakim celu bijesz tą pianę?
Bo pofatygowałem się przeczytać Twoje wpisy w innych tematach i tam jest to samo.
A poza tym to zastanawiam się czy godzień jestem coś tu pisać skoro jesteś wybitnym znawcą chyba w każdym temacie. Chyba bo w szoku byłem że raz czy dwa o coś zapytałeś na jerku :-)
Ps. Robię to samo co Ty a napisałeś o tym w dziale muzyki :-)
  • Tomfunk i Rampampam lubią to

#8029 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 05 grudzień 2022 - 14:32

Stoję sobie w kolejce po odbiór wyników prześwietlenia mojej rodzicielki. Doświadczając dobrobytu naszej służby zdrowia. Przeglądam sobie internet... I znalazłem informację że chłopaki za awans z grupy dostali obietnicę wypłaty 30 baniek od pana premiera. Ciekaw jestem co na to powiedzieliby moi współstacze😄😄😄.

Errata rzecznik rządu powiedział, że to będzie fundusz na wsparcie piłki nożnej. Czyli chłopaki walczyli dla dobra wspólnego.

Użytkownik Mysha edytował ten post 05 grudzień 2022 - 15:06

• MaleX i Maciej W. lubią to

#8030 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2022 - 14:40

Przemku, ależ po co tyle nerwów? Chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca mój żart skierowany do SOB-a. Żadnym znawcą nie jestem, a ten dział jest miejscem wymiany poglądów. Nie znaczy to chyba, że należy w nim pisać o wszystkim wyłącznie w superlatywach, a wszelkie kręcenie nosem jest niepożądane. Jeśli nie podobają Ci się moje poglądy, przesyłam wyrazy szacunku. Świadczy to o Tobie dobrze, bo znaczy że masz swoje. Spieranie się w jakiejkolwiek kwestii też nie jest niczym złym, a często przynosi korzyść. Ważny jest umiar, a w przypadku jego braku czujne oko Moderacji 😊.

Użytkownik Maciej W. edytował ten post 05 grudzień 2022 - 14:41

• MaleX, Mysha i S.N. lubią to

#8031 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 05 grudzień 2022 - 15:04

Tyle że ja nie mam nerwów bo nie mam na co :-) . Napisałem o tym w ostatnim zdaniu wpiu wyżej.
Gdybym miał się przejmować internetowymi wpisami,które w takich tematach nic mi nie dają i nie wnoszą nic do mojego życia, to bym osiwiał :-)
  • MaleX, Mysha i Maciej W. lubią to

#8032 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 05 grudzień 2022 - 16:47

Tym czasem Japonia prowadzi z Chorwacja 1:0 ;)
  • cyprys19 lubi to

#8033 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 05 grudzień 2022 - 17:03

Moim zdaniem bardzo sensownie.

[/youtube][youtube]

#8034 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 05 grudzień 2022 - 17:15

Tym czasem Japonia prowadzi z Chorwacja 1:0 ;)

Nie kłam, jest 1-1 ;)

Użytkownik cyprys19 edytował ten post 05 grudzień 2022 - 17:16

• przemo_w lubi to

#8035 Guest_Marconi_*

Guest_Marconi_*
  • Guests

Napisano 05 grudzień 2022 - 17:17

Japończycy wyjątkowo groźni, jednak wyrównanie, przepiękna główka.

#8036 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 05 grudzień 2022 - 18:45

No i Samuraje niestety do domu

Dali d... W karnych strasznie

Chorwaci zasłużenie awansowali

#8037 Guest_Marconi_*

Guest_Marconi_*
  • Guests

Napisano 05 grudzień 2022 - 18:50

Jeszcze do końca mistrzostw trochę zostało ale tak nieśmiało już można je nazwać mundialem bramkarzy.

#8038 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2022 - 19:23

Bylem za Chorwacja, ale dzis nie powalila. Bramkarz bohaterem.

U nas jakies szambo zaczelo wybijac, sprzeczaja sie o kase. Wg doniesien Lewy zaluje biedniejszym kolegom, ktorzy nie pograli. Nie wiem ile w tym prawdy, ale bylby to wyjatkowo glupi ruch pod wzgledem PR, znaczy sie wizerunku.
  • Marcyś i przemo_w lubią to

#8039 OFFLINE   didi

didi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 924 postów
  • Lokalizacjatarnobrzeg/madrid

Napisano 05 grudzień 2022 - 19:56

dziwny mecz Francuzów,wystarczyło pograć wysokim pressingiem i było by po ptokach,tak dziwnego meczu w wykonaniu repr,Francji juz dawno nie widziałem

a może to celowe było?  :) no nic

o nas, bez zmian, tak jak pisałem wcześniej

#8040 Guest_Marconi_*

Guest_Marconi_*
  • Guests

Napisano 05 grudzień 2022 - 20:14

Coś szybka ta samba się zaczęła.

• cyprys19 i Thomas-xXx lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych