Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia
#8021 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 10:19
nie zamieni wody w wino...
#8022 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 10:44
- Alexspin i S.N. lubią to
#8023 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 10:51
Wszystkim fanom anty "piachu" chciałbym zadać pytanie. Gdybyście byli managerem firmy. Komu byście wypłacili premię: Duńczykom, Niemcom, Meksykanom, Belgom, ....... czy Polakom? Nie z perspektywy emocji, a ile się osiągnęło. Tak czysto matematycznie, licząc zyski.?
Jak we współczesnym świecie chcesz liczyć zyski? Największe kluby i zawodnicy zarabiają najwięcej nie za bonusy ligowe, a za wszelkiego rodzaju otoczkę marketingową, prawa do wizerunku, koszulki itp. A na to pracuje się nie tylko wynikami.
Premie wypłaca się za realizacje wyznaczonych celów.
Cele były takie: wygrać baraż, utrzymać się w 1 dywizji LN, wyjść z grupy na MŚ.
Ostatni dodatkowy: dobrze zagrać z Francją
Za realizację wyznaczonych celów to się ewentualnie zachowuje stanowisko pracy. Premie płaci się za wszystko, co ponad to.
#8024 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 11:01
Szczerze, to nie sądzę, aby naszym piłkarzom zabrakło wczoraj determinacji (poza Bielikiem). W naszym społeczeństwie raczej mamy taką tendencję, że czym młodsze pokolenie, tym mniej kompleksów wobec "Zachodu". Chcieli wygrać i zagrali najlepiej jak potrafili. Strategia na mecz nie była zła, wykorzystywali słabsze elementy przeciwnika. Po prostu są obiektywnie słabsi od drużyny francuskiej.
Wiara przenosi góry, ale Ci drudzy też wierzą, też chcą zejść z tarczą.
Możesz zrobić pranie mózgu Szpilce i w nieskończoność wysyłać na Wildera. Skończy się utratą zdrowia, na pewno nie wygraną.
Za realizację wyznaczonych celów to się ewentualnie zachowuje stanowisko pracy. Premie płaci się za wszystko, co ponad to.
Premie wypłaca się za realizację wyznaczonych celów premiowych, ustalonych przed okresem (najczęściej rok, półroczne). Nie ważne, czy jesteś członkiem zarządu, czy dyrektorem ten sam mechanizm, tylko inne cele. Cele powinny być SMART. Czyli między innymi achievable.
I teraz pytanie, wygranie mistrzostw jest dla nas achievable?
Użytkownik korol edytował ten post 05 grudzień 2022 - 11:07
- witeg lubi to
#8025 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 11:14
- Pluszszcz, JerryM, cyprys19 i 1 inna osoba lubią to
#8026 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 11:36
Ale jak to jest: lepiej wygrać w fatalnym, karygodnym stylu, czy przegrać po dobrej, miłej dla oka grze?
Cele powinny być SMART. Czyli między innymi achievable.
I teraz pytanie, wygranie mistrzostw jest dla nas achievable?
Korol, litości, po co Ci ta angielszczyzna, naprawdę nie potrafisz napisać tego bez tych okropnych wtrętów?
Nie sądzę, żeby jakiś cel był osiągalny, dla kogoś, kto z góry zakłada, że go nie osiągnie .
- S.N. lubi to
#8027 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 11:46
Zarzut niesprawiedliwy. Akurat ja bardzo rzadko stosuję zapożyczenia. Uwierz, że w debatach częściej rzucam cytatem z Norwida, czy też Paderewskiego niż korpo-mową.
Po prostu SMARTa się nie tłumaczy, a jakbym napisał osiągalny, nie byłoby spójne z literą A.
- MaleX lubi to
#8028 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 14:03
Żeby nawet zorali zębami murawę to Ty napiszesz że nie widziałeś determinacji :-)Determinacji nie widziałem przede wszystkim u trenera i jego szefa. Jest zbyt dużo argumentów na poparcie tezy, że pojechaliśmy do Kataru tylko po to, żeby wyjść z grupy. Seria nieszczęśliwych zdarzeń to konsekwencja takiego nastawienia.
W jakim celu bijesz tą pianę?
Bo pofatygowałem się przeczytać Twoje wpisy w innych tematach i tam jest to samo.
A poza tym to zastanawiam się czy godzień jestem coś tu pisać skoro jesteś wybitnym znawcą chyba w każdym temacie. Chyba bo w szoku byłem że raz czy dwa o coś zapytałeś na jerku :-)
Ps. Robię to samo co Ty a napisałeś o tym w dziale muzyki :-)
- Tomfunk i Rampampam lubią to
#8029 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 14:32
Errata rzecznik rządu powiedział, że to będzie fundusz na wsparcie piłki nożnej. Czyli chłopaki walczyli dla dobra wspólnego.
Użytkownik Mysha edytował ten post 05 grudzień 2022 - 15:06
- MaleX i Maciej W. lubią to
#8030 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 14:40
Użytkownik Maciej W. edytował ten post 05 grudzień 2022 - 14:41
- MaleX, Mysha i S.N. lubią to
#8031 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 15:04
Gdybym miał się przejmować internetowymi wpisami,które w takich tematach nic mi nie dają i nie wnoszą nic do mojego życia, to bym osiwiał :-)
- MaleX, Mysha i Maciej W. lubią to
#8032 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 16:47
- cyprys19 lubi to
#8033 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 17:03
Moim zdaniem bardzo sensownie.
[/youtube][youtube]
#8034 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 17:15
Tym czasem Japonia prowadzi z Chorwacja 1:0
Nie kłam, jest 1-1
Użytkownik cyprys19 edytował ten post 05 grudzień 2022 - 17:16
- przemo_w lubi to
#8035 Guest_Marconi_*
Napisano 05 grudzień 2022 - 17:17
#8036 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 18:45
Dali d... W karnych strasznie
Chorwaci zasłużenie awansowali
#8037 Guest_Marconi_*
Napisano 05 grudzień 2022 - 18:50
#8038 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 19:23
U nas jakies szambo zaczelo wybijac, sprzeczaja sie o kase. Wg doniesien Lewy zaluje biedniejszym kolegom, ktorzy nie pograli. Nie wiem ile w tym prawdy, ale bylby to wyjatkowo glupi ruch pod wzgledem PR, znaczy sie wizerunku.
- Marcyś i przemo_w lubią to
#8039 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2022 - 19:56
dziwny mecz Francuzów,wystarczyło pograć wysokim pressingiem i było by po ptokach,tak dziwnego meczu w wykonaniu repr,Francji juz dawno nie widziałem
a może to celowe było? no nic
o nas, bez zmian, tak jak pisałem wcześniej
#8040 Guest_Marconi_*
Napisano 05 grudzień 2022 - 20:14
Coś szybka ta samba się zaczęła.
- cyprys19 i Thomas-xXx lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych