Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10014 odpowiedzi w tym temacie

#9941 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 695 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 20 listopad 2024 - 22:42

Podam Wam jeden przykład ze swojej "kariery". Grałem przeszło 20 lat w futsal, kilka ostatnich lat prowadziłem seniorską drużynę sponsorowaną przez citroena. Wiele razy graliśmy na lokalnych turniejach na których grały drużyny z I i II ligi trawiastej i ... dosłownie nigdy z nami nie wygrali. Dodatkowo, po turnieju większość piłkarzy z tych klubów faja i piwko, bez krępacji. Nie wynik mnie przerażał, ale to, że czasem robiliśmy sobie sparingi z lokalną drużyną z II ligi na hali i w czasie trawiastym czyli 2 x 45minut. Chodzili po takich meczach na czworaka, a my spokojnie wracaliśmy do domów. Zresztą, miałem w drużynie kilku chłopaków którzy nie dostali się do klubu, bo rodzice nie mieli kasy. Tłukli swoich kolegów na tych sparingach niemiłosiernie. Dopóki nie zmienią kluby podejścia w tym kraju, to po prostu perełki niechcący raz na jakiś czas się pokażą. W kraju z takimi zapatrywaniami i z taką miłością do piłki to po prostu kur.a dramat.

#9942 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 21 listopad 2024 - 06:31

To co piszecie utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że jedynym ratunkiem dla męskiej piłki nożnej jest obcięcie jej finansowania.
Skoro od dziesięcioleci istotą jest obracanie dużymi pieniędzmi płynącymi w sposób luźno skorelowany z wynikami, to na wyniki sportowe nie ma co liczyć.

Dopiero wyschnie źródełko "darmowych" pieniędzy, jest szansa, że odejdą z piłki dotychczasowi zawodowi działacze, a na ich miejsce przyjdą ci, którym zależy najpierw na piłce jako sporcie, a potem na kasie.

Dla mnie w zainteresowaniu piłką nożną przełomowym momentem chyba był sezon kiedy Wisła Kraków zaszła wysoko (jak na nasze możliwości) w Lidze Europy. Pamiętam swoje ówczesne przekonanie, że jak dostali kasę za wynik, będą mogli jeszcze poprawić skład, w następnym sezonie w polskiej lidze to na nich nie będzie mocnych, a na europejskim podwórku zaczną być znaczącym graczem. I co? Sprzedali najlepszych zawodników, chyba zmienili trenera, z czasem wrócili do roli ligowego średniaka, a potem spadli z Extraklasy.
Piłkarski Poker wciąż aktualny.

• Darek_W lubi to

#9943 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1001 postów
  • LokalizacjaPL
  • Imię:Mariusz

Napisano 24 listopad 2024 - 00:03

Podam Wam jeden przykład ze swojej "kariery". Grałem przeszło 20 lat w futsal, kilka ostatnich lat prowadziłem seniorską drużynę sponsorowaną przez citroena. Wiele razy graliśmy na lokalnych turniejach na których grały drużyny z I i II ligi trawiastej i ... dosłownie nigdy z nami nie wygrali. Dodatkowo, po turnieju większość piłkarzy z tych klubów faja i piwko, bez krępacji. Nie wynik mnie przerażał, ale to, że czasem robiliśmy sobie sparingi z lokalną drużyną z II ligi na hali i w czasie trawiastym czyli 2 x 45minut. Chodzili po takich meczach na czworaka, a my spokojnie wracaliśmy do domów. Zresztą, miałem w drużynie kilku chłopaków którzy nie dostali się do klubu, bo rodzice nie mieli kasy. Tłukli swoich kolegów na tych sparingach niemiłosiernie. Dopóki nie zmienią kluby podejścia w tym kraju, to po prostu perełki niechcący raz na jakiś czas się pokażą. W kraju z takimi zapatrywaniami i z taką miłością do piłki to po prostu kur.a dramat.

To musiało być bardzo dawno temu ,czasy się zmieniły.

#9944 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 695 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 24 listopad 2024 - 22:39

Nic się nie zmieniło. Nie oszukuj się i innych. Mam przykładów obecnie, z tego roku, na pęczki wśród juniorów 8 - 11 lat. Więc nie pisz bzdur.
  • przemo_w i S.N. lubią to

#9945 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2145 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 24 listopad 2024 - 23:24

Zmieniło się tylko tyle, że bogatych rodziców nie brakuje, tyle że dzieci wolą być influencerami czy jak to się pisze...robiłem ostatnio remont elewacji w klubie piłkarskim...trener ma problem zebrać 22 ludków żeby zorganizować sparing gdzie rozpiętość wiekowa to 7-15 lat... nie jak kiedyś 7-9lat...🤷‍♂️

#9946 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1001 postów
  • LokalizacjaPL

Napisano 24 listopad 2024 - 23:34

Skoro wygrywaliscie z zawodnikami 1 i 2 ligi to czemu Was nie wzięli do drużyny?! I jeszcze te " wracali na czworaka " jestem pełen podziwu.... gratulacje

#9947 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1001 postów
  • LokalizacjaPL

Napisano 24 listopad 2024 - 23:58

Powiem Ci jak to wygląda u nas. Żadnego palenia i picia. Picia tym bardziej. Zawodnik często ma rodzinę, dzieci i wraca na trzeźwo. Gdyby został przyłapany na paleniu i jakieś piwko lub dyskoteka przed meczem, to nie ma gościa. Za klubem idą duże pieniążki i oczekiwania wobec klubów . Zawodnicy zarabiają tam pieniądze i każdy dba o formę tym bardziej,jest rywalizacja w drużynie, zagrasz słabo siedzisz, gra ktoś inny.
Jakieś piwko można wypić, ale po meczu żadne upijanie się, papieroski nie występują.

Użytkownik tibhar edytował ten post 25 listopad 2024 - 00:29

#9948 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2330 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 25 listopad 2024 - 22:25

Nic się nie zmieniło. Nie oszukuj się i innych. Mam przykładów obecnie, z tego roku, na pęczki wśród juniorów 8 - 11 lat. Więc nie pisz bzdur.

Szkoda Twojego czasu. Ja to widzę bo mój 12 latek trenuje 7 rok i już
miałem tu stronę napisaną o tym co się dzieje ale nie warto się kopać bo większość i tak nie zrozumie nie będąc w tym.
  • Sławek77 i S.N. lubią to

#9949 OFFLINE   Pansy

Pansy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów

Napisano 26 listopad 2024 - 09:36

Zmienia się zmienia, tylko na gorsze :) bo teraz pseudo zawodnicy z ubiegłych lat, wyweszyli biznes i zakładają pseudoszkolki, których jest na pęczki, a każdy rodzic widzi w swoich pociechach kolejnych lewandowskich, samemu poniekąd wenszac biznes nosem :)

Kiedyś trenowało się, bo nie było innych rozrywek, piłka przed szkołą i po szkole, w deszczu i śniegu na klepisku, a i tak, odsetek zawodników, którzy osiągnęli sukces (i nie mówię tu o grze w ekstraklapie) można policzyć na palcach jednej ręki.
  • JerryM i przemo_w lubią to

#9950 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 695 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 27 listopad 2024 - 10:45

Zasłużone brawa dla Lewandowskiego. 101 bramek w LM. Takie ma zadanie jako napastnik i je wykonuje bardzo dobrze. Niestety dla wielu Polaków jest "drewnem", a dla wielu zagranicznych drużyn pożądanym zawodnikiem. Poniekąd ja to rozumiem, mamy najmocniejszą drużynę i ligę w Europie, więc przy naszych piłkarzach to słaby drewniany zawodnik. 😉

#9951 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 27 listopad 2024 - 14:04

Lepszego u nas bardzo, bardzo długo nie będzie.
Szczerze, to mam wątpliwości, czy Halland i Mbape go w statystykach przeskoczą. Raczej stawiam, że szybciej zakończą karierę i nie utrzymają tak długo poziomu.

Z takich typowych 9 wielu ostatnich lat to chyba tylko Suarez był lepszy.

#9952 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 695 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 28 listopad 2024 - 08:43

.

Załączone pliki

• Artech i przemo_w lubią to

#9953 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 listopad 2024 - 09:15

Trochę przesadzone, akurat do tych dwóch Lewemu daleko. Są lepsi i więcej osiągnęli.

Myślę, że Messi ma dużo więcej talentu, a Ronaldo trochę więcej, ale też zawsze co najmniej tak ciężko pracował jak Lewy, może i ciężej.

#9954 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 695 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 28 listopad 2024 - 09:48

To nie są pozycje porównywalne, Lewy to czysty napastnik. Fakt, Messi i Ronaldo to bardziej wszechstronni zawodnicy.

#9955 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2706 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 28 listopad 2024 - 12:55

Trochę przesadzone, akurat do tych dwóch Lewemu daleko. Są lepsi i więcej osiągnęli.

Myślę, że Messi ma dużo więcej talentu, a Ronaldo trochę więcej, ale też zawsze co najmniej tak ciężko pracował jak Lewy, może i ciężej.

Ale co na tym obrazku jest przesadzone? Liczba strzelonych bramek w LM?
Polski napastnik jest 3 na świecie, który osiągnął wynik ponad 100 strzelonych bramek w LM, a ty mu zarzucasz, że nie jest tak dobry jak Messi czy Ronaldo.
Wypisywanie takich bredni powinno być z urzędu karane. Najlepiej ograniczeniem dostępu do internetu

#9956 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 listopad 2024 - 14:28

Myślisz, że nie wiem ile strzelił? Kibicuje mu od czasów Lecha.

Obrazek jest przesadzony, bo w tym zestawieniu królem jest Ronaldo i to on powinien mieć fotel w najbardziej eksponowanym miejscu, czyli centralnym.

Pozdrawiam ;)

Użytkownik korol edytował ten post 28 listopad 2024 - 14:30

#9957 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 28 listopad 2024 - 15:17

Iga?  :huh:

https://sport.interi...iad,nId,7865463

#9958 OFFLINE   Thomas-xXx

Thomas-xXx

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 postów
  • LokalizacjaNiderlandy
  • Imię:Tomek

Napisano 28 listopad 2024 - 15:55

Jak dla mnie żadna nowość, profesjonalny sport koksuje i będzie to robił tak czy inaczej. Reszta w rękach medyków a w tym przypadku dali się złapać i tyle.

#9959 ONLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1052 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 28 listopad 2024 - 18:24

Ale co na tym obrazku jest przesadzone? Liczba strzelonych bramek w LM?
Polski napastnik jest 3 na świecie, który osiągnął wynik ponad 100 strzelonych bramek w LM, a ty mu zarzucasz, że nie jest tak dobry jak Messi czy Ronaldo.
Wypisywanie takich bredni powinno być z urzędu karane. Najlepiej ograniczeniem dostępu do internetu

Kolego, wybacz, ale emocje Cię ponoszą. Gdzie Piotrek brednie napisał? Tylko merytorycznie proszę - bez utarczek słownych 🙂

https://www.transfer...alwettbewerb/CL

Użytkownik psd27 edytował ten post 28 listopad 2024 - 18:26

#9960 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 219 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 28 listopad 2024 - 18:58

Iga? :huh:

https://sport.interi...iad,nId,7865463