Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9942 odpowiedzi w tym temacie

#9121 ONLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 wrzesień 2023 - 20:51

Niestety, płytka im się nie odkleiła. Niestety, umieją dobrze liczyć i wyczuć koniunkturę. Jeśli rozmowę z Kochanowskim o ME ogląda teraz 14 tys. ludzi, a pseudodyskusję po żenadzie z Albanią obejrzało 800 tysięcy, rachunek wydaje się prosty. Zastanawia pazerność Borka, który dorabia sobie w TVP i przez dziewięćdziesiąt minut kłamie jak z nut, udając podnieconego kibica świetnej drużyny. Parę godzin później na swoim kanale miesza z błotem to towarzystwo. Obłuda w czystej postaci. Chyba chaeakterystyczna cecha większości medialnych celebrytów. Myślą jedno, mówią drugie.

#9122 OFFLINE   doktorek

doktorek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 692 postów
  • LokalizacjaOława

Napisano 18 wrzesień 2023 - 21:00

A recepta na dobrą reprezentację w piłce nożnej jest prosta. Przestać płacić za żenadę i to spowoduje, że zostaną tylko Ci co mają coś do udowodnienia. Nie musimy mieć drużyny "gwiazd" wystarczy na drużyna prawdziwych wojowników. 

W odróżnieniu od Leona (MVP!)  - zgoda 100% :)

#9123 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 19 wrzesień 2023 - 07:32

Balet dla mas - jak football nazwał Szostakowicz, nie musi być pięknym widowiskiem, tylko wzbudzać najprostsze emocje kibiców. I tak właśnie jest, a nowe primadonny lada moment triumflanie pojawią się na scenie. Polska jest krajem kulturowo wyniszczonym oraz psychicznie spauperyzowanym, zatem nie oczekujcie od jej reprezentantów zbyt wiele. Nie są przecież w służbie u możnego pana  :)

Tak samo jest w polityce  :)    

• Biesan, guciolucky i korol lubią to

#9124 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 19 wrzesień 2023 - 08:31

Niestety, płytka im się nie odkleiła. Niestety, umieją dobrze liczyć i wyczuć koniunkturę. Jeśli rozmowę z Kochanowskim o ME ogląda teraz 14 tys. ludzi, a pseudodyskusję po żenadzie z Albanią obejrzało 800 tysięcy, rachunek wydaje się prosty. Zastanawia pazerność Borka, który dorabia sobie w TVP i przez dziewięćdziesiąt minut kłamie jak z nut, udając podnieconego kibica świetnej drużyny. Parę godzin później na swoim kanale miesza z błotem to towarzystwo. Obłuda w czystej postaci. Chyba chaeakterystyczna cecha większości medialnych celebrytów. Myślą jedno, mówią drugie.

Tam cały czas się przewija że jak nie pojedziemy na ME to wszyscy stracą materialnie. He he . Oni stracą i to ich bardzo boli :-)
  • Maciej W. lubi to

#9125 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 19 wrzesień 2023 - 20:19

jak nie pojedziemy na ME

A to jeszcze jakieś szanse są? Serio pytam, bo nie śledzę, ani nie zgłębiam tematu, a wydawało mi się, że ostatnie dwa mecze przesądziły sprawę.

#9126 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 19 wrzesień 2023 - 20:26

A po kiego? Mało wstydu?

• przemo_w lubi to

#9127 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 19 wrzesień 2023 - 20:30

A to jeszcze jakieś szanse są? Serio pytam, bo nie śledzę, ani nie zgłębiam tematu, a wydawało mi się, że ostatnie dwa mecze przesądziły sprawę.

Teoretycznie to nawet możemy z tej grupy wyjść :-) tylko teoretycznie jak się cud stanie.
A jak nie to mamy jeszcze baraże.
  • witeg lubi to

#9128 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 20 wrzesień 2023 - 08:01

Szkoda, miałem nadzieję, że Papszun zostanie nowym selekcjonerem…Załączony plik  IMG_3157.jpeg   56,26 KB   8 Ilość pobrań
  • grzegorzyk, korol i cyprys19 lubią to

#9129 OFFLINE   TeDDyBoY

TeDDyBoY

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów

Napisano 20 wrzesień 2023 - 08:27

Nieporozumienie..Polska piłka własnie się cofnela jakieś 30 lat gdy inni idą do przodu, nie ma już ratunku:/

#9130 OFFLINE   Grzesiek

Grzesiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 423 postów
  • LokalizacjaPołudnie :)

Napisano 20 wrzesień 2023 - 08:40

No to zobaczymy co Probierz pokaże. Gorzej, jak wyniki nadal będą fatalne i za pół roku znowu będzie zmiana trenera. To kto wtedy ? Kulesza z podkulonym ogonem zwróci się do Papszuna czy znowu odpali jakiegoś "trenejra z zagramanicy" ?

#9131 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4033 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 20 wrzesień 2023 - 08:46

No to zobaczymy co Probierz pokaże. Gorzej, jak wyniki nadal będą fatalne i za pół roku znowu będzie zmiana trenera. To kto wtedy ? Kulesza z podkulonym ogonem zwróci się do Papszuna czy znowu odpali jakiegoś "trenejra z zagramanicy" ?

Za rok będzie miał kilka baniek więcej na koncie i to tyle co może osiągnąć z tą reprezentacją!

#9132 ONLINE   jabadaonbis

jabadaonbis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Maciek
  • Nazwisko:Pietras

Napisano 20 wrzesień 2023 - 08:57

Gdzie duże pieniądze, tam zawsze układy i układziki. Papszun wydaje się jeszcze nie przesiąknięty tym smrodem.
Miałem złudną nadzieję, że Kulesza wreszcie coś spróbuje naprawić. Ale wiadomo, ta matką głupich.
Ktoś fajnie napisał....szkoda Polski...

#9133 ONLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1374 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 20 wrzesień 2023 - 09:19

Gdzie duże pieniądze, tam zawsze układy i układziki. Papszun wydaje się jeszcze nie przesiąknięty tym smrodem.
Miałem złudną nadzieję, że Kulesza wreszcie coś spróbuje naprawić. Ale wiadomo, ta matką głupich.
Ktoś fajnie napisał....szkoda Polski...

Te wszystkie kulesze, PZPN,pzw,geesy,politycy działają tak samo.tylko odcinają kupony co miesiąc nie patrząc w przyszłość.Nowi członkowie po jakimś czasie gadają tak samo jak starzy,wielce zasłużeni "działacze",karawana jedzie dalej...
  • cyprys19 i przemo_w lubią to

#9134 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 20 wrzesień 2023 - 10:17

Ja jestem pewien, że będzie lepiej. Na początku też byłem za Papszunem, ale z moich obserwacji i analiz wychodzi, że Probierz będzie lepszy na tą chwilę. Ma więcej doświadczenia, ma wyrobione młode pokolenie. Czas pokaże, myślę, że to pójdzie w dobrym kierunku. Papszun, no cóż świetny epizod od 2 ligi do mistrza, ale 7 lat z jedną drużyną to nie zgrupowanie graczy z różnych klubów.

#9135 ONLINE   jabadaonbis

jabadaonbis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 20 wrzesień 2023 - 11:29

Tak słucham nowego selekcjonera i .....horror. Będziemy wspierać młodych zawodników, żeby się wypromowali i zaczęli grać w lepszych klubach.
A gdzie orzełek na piersi?
Już mi się nie podoba. Po drugie, jakie doświadczenie w pracy selekcjonera, 1 rok w U21? Aaaa zapomniałem 16 lat trenował w naszej lidze...same topy ostatnio Jagiellonia, Cracovia uffff....
  • jacekp29 lubi to

#9136 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 20 wrzesień 2023 - 13:45

Ja jestem pewien, że będzie lepiej. Na początku też byłem za Papszunem, ale z moich obserwacji i analiz wychodzi, że Probierz będzie lepszy na tą chwilę. Ma więcej doświadczenia, ma wyrobione młode pokolenie. Czas pokaże, myślę, że to pójdzie w dobrym kierunku. Papszun, no cóż świetny epizod od 2 ligi do mistrza, ale 7 lat z jedną drużyną to nie zgrupowanie graczy z różnych klubów.

Trafnie zauważyłeś :-) Będzie lepszy na tą chwilę. A po 5 meczach skończy się koleżeństwo z Kuleszą :-)
Wprowadzi znów video vlogi i ze 2-3 młodzieżowców, którzy będą mieli niebywałe ciśnienie na głowie a i tak po 5 meczach pa pa. Tyle że Kulesza obiecał może koledze że jak nie pyknie to go do Zarządu wciągnie i jakoś to będzie..
.

#9137 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 20 wrzesień 2023 - 14:36

Kogokolwiek by teraz nie wybrał Kulesza, będzie źle? Probierz ma zaplecze obeznane w młodych i może to być niezły straszak na obecną kadrę. Jestem dobrej myśli, jak nigdy.
  • S.N. lubi to

#9138 ONLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 wrzesień 2023 - 15:23

Obejrzałem konferencję prasową. Nie żałuję. Prezes każde pytanie traktuje jak przymyślny atak na swoją nietykalną osobę, więc na wszelki wypadek odpowiada nie na temat. Trener jest załamany brakiem entuzjazmu w narodzie, więc żali się na prawo i lewo, że krytyka (?) jego wyboru jest nie do zaakceptowania. Użył nawet słowa chamstwo. Szykują się rewolucyjne zmiany: Probierz nie pojedzie w odwiedziny do Lewandowskiego. Dowiedziałem się też, że Krychowiak jest wybitnym piłkarzem. Tak czy siak trener zabiera się ochoczo do pracy. W weekend jedzie do Włoch oglądać Wieteskę. Wieteska pauzuje w weekend za czerwoną kartkę. Powołanie do sztabu Waldusia Kiepskiego wskazuje jasno, że będzie... Poważnie chyba nie da się o reprezentacji pisać.

#9139 ONLINE   jabadaonbis

jabadaonbis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 20 wrzesień 2023 - 15:33

Zapomniałeś o Kuszczaku, chciał Dudka, ale się nie dało ....😁

#9140 ONLINE   jabadaonbis