Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia
#9941 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2024 - 22:42
- Sławek77, Voldemort, coma i 1 inna osoba lubią to
#9942 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2024 - 06:31
To co piszecie utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że jedynym ratunkiem dla męskiej piłki nożnej jest obcięcie jej finansowania.
Skoro od dziesięcioleci istotą jest obracanie dużymi pieniędzmi płynącymi w sposób luźno skorelowany z wynikami, to na wyniki sportowe nie ma co liczyć.
Dopiero wyschnie źródełko "darmowych" pieniędzy, jest szansa, że odejdą z piłki dotychczasowi zawodowi działacze, a na ich miejsce przyjdą ci, którym zależy najpierw na piłce jako sporcie, a potem na kasie.
Dla mnie w zainteresowaniu piłką nożną przełomowym momentem chyba był sezon kiedy Wisła Kraków zaszła wysoko (jak na nasze możliwości) w Lidze Europy. Pamiętam swoje ówczesne przekonanie, że jak dostali kasę za wynik, będą mogli jeszcze poprawić skład, w następnym sezonie w polskiej lidze to na nich nie będzie mocnych, a na europejskim podwórku zaczną być znaczącym graczem. I co? Sprzedali najlepszych zawodników, chyba zmienili trenera, z czasem wrócili do roli ligowego średniaka, a potem spadli z Extraklasy.
Piłkarski Poker wciąż aktualny.
- Darek_W lubi to
#9943 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2024 - 00:03
Podam Wam jeden przykład ze swojej "kariery". Grałem przeszło 20 lat w futsal, kilka ostatnich lat prowadziłem seniorską drużynę sponsorowaną przez citroena. Wiele razy graliśmy na lokalnych turniejach na których grały drużyny z I i II ligi trawiastej i ... dosłownie nigdy z nami nie wygrali. Dodatkowo, po turnieju większość piłkarzy z tych klubów faja i piwko, bez krępacji. Nie wynik mnie przerażał, ale to, że czasem robiliśmy sobie sparingi z lokalną drużyną z II ligi na hali i w czasie trawiastym czyli 2 x 45minut. Chodzili po takich meczach na czworaka, a my spokojnie wracaliśmy do domów. Zresztą, miałem w drużynie kilku chłopaków którzy nie dostali się do klubu, bo rodzice nie mieli kasy. Tłukli swoich kolegów na tych sparingach niemiłosiernie. Dopóki nie zmienią kluby podejścia w tym kraju, to po prostu perełki niechcący raz na jakiś czas się pokażą. W kraju z takimi zapatrywaniami i z taką miłością do piłki to po prostu kur.a dramat.
To musiało być bardzo dawno temu ,czasy się zmieniły.
#9944 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2024 - 22:39
- przemo_w i S.N. lubią to
#9945 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2024 - 23:24
#9946 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2024 - 23:34
Podam Wam jeden przykład ze swojej "kariery". Grałem przeszło 20 lat w futsal, kilka ostatnich lat prowadziłem seniorską drużynę sponsorowaną przez citroena. Wiele razy graliśmy na lokalnych turniejach na których grały drużyny z I i II ligi trawiastej i ... dosłownie nigdy z nami nie wygrali. Dodatkowo, po turnieju większość piłkarzy z tych klubów faja i piwko, bez krępacji. Nie wynik mnie przerażał, ale to, że czasem robiliśmy sobie sparingi z lokalną drużyną z II ligi na hali i w czasie trawiastym czyli 2 x 45minut. Chodzili po takich meczach na czworaka, a my spokojnie wracaliśmy do domów. Zresztą, miałem w drużynie kilku chłopaków którzy nie dostali się do klubu, bo rodzice nie mieli kasy. Tłukli swoich kolegów na tych sparingach niemiłosiernie. Dopóki nie zmienią kluby podejścia w tym kraju, to po prostu perełki niechcący raz na jakiś czas się pokażą. W kraju z takimi zapatrywaniami i z taką miłością do piłki to po prostu kur.a dramat.
Skoro wygrywaliscie z zawodnikami 1 i 2 ligi to czemu Was nie wzięli do drużyny?! I jeszcze te " wracali na czworaka " jestem pełen podziwu.... gratulacje
#9947 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2024 - 23:58
Jakieś piwko można wypić, ale po meczu żadne upijanie się, papieroski nie występują.
Użytkownik tibhar edytował ten post 25 listopad 2024 - 00:29
#9948 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 22:25
Szkoda Twojego czasu. Ja to widzę bo mój 12 latek trenuje 7 rok i jużNic się nie zmieniło. Nie oszukuj się i innych. Mam przykładów obecnie, z tego roku, na pęczki wśród juniorów 8 - 11 lat. Więc nie pisz bzdur.
miałem tu stronę napisaną o tym co się dzieje ale nie warto się kopać bo większość i tak nie zrozumie nie będąc w tym.
- Sławek77 i S.N. lubią to
#9949 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2024 - 09:36
Kiedyś trenowało się, bo nie było innych rozrywek, piłka przed szkołą i po szkole, w deszczu i śniegu na klepisku, a i tak, odsetek zawodników, którzy osiągnęli sukces (i nie mówię tu o grze w ekstraklapie) można policzyć na palcach jednej ręki.
- JerryM i przemo_w lubią to
#9950 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2024 - 10:45
- pawas2, Sławek77, rychu1961 i 1 inna osoba lubią to
#9951 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2024 - 14:04
Szczerze, to mam wątpliwości, czy Halland i Mbape go w statystykach przeskoczą. Raczej stawiam, że szybciej zakończą karierę i nie utrzymają tak długo poziomu.
Z takich typowych 9 wielu ostatnich lat to chyba tylko Suarez był lepszy.
#9952 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 08:43
Załączone pliki
- Artech i przemo_w lubią to
#9953 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 09:15
Trochę przesadzone, akurat do tych dwóch Lewemu daleko. Są lepsi i więcej osiągnęli.
Myślę, że Messi ma dużo więcej talentu, a Ronaldo trochę więcej, ale też zawsze co najmniej tak ciężko pracował jak Lewy, może i ciężej.
#9954 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 09:48
#9955 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 12:55
Ale co na tym obrazku jest przesadzone? Liczba strzelonych bramek w LM?Trochę przesadzone, akurat do tych dwóch Lewemu daleko. Są lepsi i więcej osiągnęli.
Myślę, że Messi ma dużo więcej talentu, a Ronaldo trochę więcej, ale też zawsze co najmniej tak ciężko pracował jak Lewy, może i ciężej.
Polski napastnik jest 3 na świecie, który osiągnął wynik ponad 100 strzelonych bramek w LM, a ty mu zarzucasz, że nie jest tak dobry jak Messi czy Ronaldo.
Wypisywanie takich bredni powinno być z urzędu karane. Najlepiej ograniczeniem dostępu do internetu
- godski, tibhar, Grzegorz B. i 2 innych osób lubią to
#9956 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 14:28
Obrazek jest przesadzony, bo w tym zestawieniu królem jest Ronaldo i to on powinien mieć fotel w najbardziej eksponowanym miejscu, czyli centralnym.
Pozdrawiam
Użytkownik korol edytował ten post 28 listopad 2024 - 14:30
#9957 OFFLINE
#9958 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 15:55
#9959 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2024 - 18:24
Kolego, wybacz, ale emocje Cię ponoszą. Gdzie Piotrek brednie napisał? Tylko merytorycznie proszę - bez utarczek słownych 🙂Ale co na tym obrazku jest przesadzone? Liczba strzelonych bramek w LM?
Polski napastnik jest 3 na świecie, który osiągnął wynik ponad 100 strzelonych bramek w LM, a ty mu zarzucasz, że nie jest tak dobry jak Messi czy Ronaldo.
Wypisywanie takich bredni powinno być z urzędu karane. Najlepiej ograniczeniem dostępu do internetu
https://www.transfer...alwettbewerb/CL
Użytkownik psd27 edytował ten post 28 listopad 2024 - 18:26
#9960 OFFLINE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych