Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9947 odpowiedzi w tym temacie

#8461 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 23 grudzień 2022 - 06:33

Gdyby piłka nożna polegała na kalkulacji i wygrywaniu mocnych na papierze...Japonia powinna oddać walkowera Niemcom i Hiszpanom, Maroko Belgii, Chorwaci Brazylijczykom, Arabowie przyszłym mistrzom Świata. Na szczęście jest inaczej i dlatego ludzie kibicują piłkarzom. A nie dlatego, że chcą obejrzeć swoich ulubieńców dających dupala faworytom na papierze. U nas to drugie stało się przysmakiem regionalnym. Z certyfikatem i błogosławieństwem kolejnych prezesów.

Normalnie mógłbyś w ten sposób argumentować, ale jesteśmy po mistrzostwach. To nie byli papierowi faworyci tylko aktualnie dwie najmocniejsze drużyny świata.
Jeszcze przed mistrzostwami się zastanawiałem, a dlaczego mielibyśmy nie wygrać z Argentyna? W końcu już różnie bywało w piłce.
Podczas drugiej połowy Meksyk-Argentyna zrozumiałem, że nie mam szans na remis. Taka prawda, aktualnie za mocni.

Szacun dla Messiego. Ostatnimi czasy mu się nie chciało, ale zrobił formę na mistrzostwa. Od początku sezonu gra świetnie.
Robert zorganizował sobie przeprowadzkę i zamieszanie przed imprezą życia. Widać, że ma zniżkę.

Kończąc temat Czesława, bo stało się. Nie ma co się nawzajem przekonywać.
Przyjdzie nowy selekcjoner i zobaczymy, czy na kolejnych Mistrzostwach pójdzie nam lepiej. Pierwszy test nastąpi bardzo szybko, bo w wiosennym meczu z Czechami.

Co do medialnych ekspertów wspomnianych przez Vikinga.
Zadałem sobie trochę trudu i obejrzałem kilka wywiadów. Moim zdaniem poziom tragiczny. Byli nieprzygotowani do rozmowy o piłce, założeniach taktycznych, szczegółach, tym co najciekawsze, lecz nastawieni do zadawania tych samych pytań na różne sposoby. Pytań, które miały w sobie tezę i zadanie narzucenia narracji. Nie dziwie się, że Czesław się wkurzał. Sam bym niektórych pobanował i wysyłał rzecznika z oświadczeniami.
Nawet ten temat premii, nie było uczciwej oceny. A powinno się zacząć od swobodnego rozporządzania dobrem wspólnym. Potem można rozpatrywać zasadność przyjmowania. Może coś przegapiłem, ale spora część piłkarzy jest znacznie bogatsza od trenera. Jakoś nie słyszałem, aby któryś z nich z tych "wirtualnych pieniędzy" zrezygnował. Prawda?
Moim zdaniem Kulesza źle zrobił poddając się presji.

• kostom63 i Viking lubią to

#8462 OFFLINE   mariusz-net

mariusz-net

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • LokalizacjaKlucze

Napisano 23 grudzień 2022 - 11:03

Zwolnienie dla mnie ok bo stylu takiego nie lubię, choć jest skuteczny. Lincz jest według mnie naprawdę niesprawiedliwy. Styl trenera był znany przed zatrudnieniem, a premie... jakoś nikt pod imieniem/nazwiskiem nie napisał jak było.

PS. Parafrazując: Zmiana trenera reprezentacji to jak zmiana żony na inną żonę = niczego nie zmienia ;-) oczywiście z przymrużeniem oka - coś tam się zmieni ale oczekiwania kibiców (piękna i skuteczna gra) trudno bedzie wypełnić.

Użytkownik mariusz-net edytował ten post 23 grudzień 2022 - 11:04

• JerryM, korol i Viking lubią to

#8463 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Sławomir

Napisano 28 grudzień 2022 - 19:04

BOBeuszu !!!!    TCS u bram, Kubacki drugi, a TY milczysz, za klawiaturę nie chwytasz......

• BOB lubi to

#8464 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 28 grudzień 2022 - 19:16

...bo to nie w tym wątku ;)  :P  :D

Dzisiaj "tylko" udane dla nas kwalifikacje. Konkurs jutro, ale stety będę biesiadował w "Korsarzu" z kolegami forumowymi. Mam nadzieję, że mnie zastąpisz w komentarzu? :D

• Thomas-xXx lubi to

#8465 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 grudzień 2022 - 19:35

Będzie z 5-6 lat jak telewizornię wyrzuciłem przez okno (w przenośni )

• BOB i Byniek lubią to

#8466 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 grudzień 2022 - 10:17

Będzie z 5-6 lat jak telewizornię wyrzuciłem przez okno (w przenośni )

...to co Ty Sławku wiesz o skakaniu?! pozostają Ci tylko nasze komentarze :P  :D

#8467 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 grudzień 2022 - 10:32

...to co Ty Sławku wiesz o skakaniu?! pozostają Ci tylko nasze komentarze :P  :D

Tyleż samo wiem o kopanej, siatkowej itd...

Wystarczają mi wyniki i fragmenty z netu, Wasze komentarze także. Sądzę że mam pojęcie o tym co się dzieje bez wypłakiwania godzin przed telewizorem (choć czasem żal, bo chyba było warto obejrzeć finał w Katarze).

I co najważniejsze nie muszę oglądać TVP, TVN, POLSATU, celebrytów, reklam, bzdurnych seriali, namolnych reklam, powtarzanych w kółko filmów, gadających bzdury głów etc, etc.....

#8468 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 29 grudzień 2022 - 12:30

Sławku tak w tajemnicy ci powiem, że nawet jak się ma telewizor to nie ma jeszcze obowiązku oglądania tych rzeczy. ;-)

• BOB lubi to

#8469 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 grudzień 2022 - 13:02

Dzięki za zaufanie, naturalnie nasz rację, ale lepiej nie kusić zła..... :lol:

#8470 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 29 grudzień 2022 - 13:33

Ba, na tiwi to można sobie elegancko jetkbaita wyświetlać 😉

#8471 OFFLINE   Viking

Viking

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 267 postów

Napisano 29 grudzień 2022 - 14:03

Tyleż samo wiem o kopanej, siatkowej itd...
Wystarczają mi wyniki i fragmenty z netu, Wasze komentarze także. Sądzę że mam pojęcie o tym co się dzieje bez wypłakiwania godzin przed telewizorem (choć czasem żal, bo chyba było warto obejrzeć finał w Katarze).
I co najważniejsze nie muszę oglądać TVP, TVN, POLSATU, celebrytów, reklam, bzdurnych seriali, namolnych reklam, powtarzanych w kółko filmów, gadających bzdury głów etc, etc.....

Witaj w klubie odbiorników tv za oknem.5 lat bez szkiełka.Wiele wydarzeń sportowych można oglądac poprzez internet .Ileż ja jestem zdrowszy oglądam co chce ,słucham kogo chce.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
  • BOB i Thomas-xXx lubią to

#8472 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 grudzień 2022 - 14:17

Widzę, że już dawno zakończyłeś z odbiorem mediów. Informuję więc, że kineskopów szklanych już nie ma :D

Ale jest takie magiczne pudełko z guziczkami, którym można włączyć, przełączyć, wyciszyć, wyłączyć itd. więc oglądam i słucham kogo i kiedy chcę. Pudełeczko jeszcze działa, ale wobec zakusów aby działało zgodnie z jedynym, słusznym i prawdziwym programem ... kto wie? Może dołączę do Waszego grona?! :P  :D  :D  :D

Użytkownik BOB edytował ten post 29 grudzień 2022 - 14:18

• Viking i Thomas-xXx lubią to

#8473 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 31 grudzień 2022 - 15:48

Barcelona - Espanyol = wygrany Mateo Laos. Ale cyrk.
  • Thomas-xXx lubi to

#8474 OFFLINE   mav3rick

mav3rick

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 72 postów
  • LokalizacjaPrzewóz
  • Imię:Emil

Napisano 31 grudzień 2022 - 16:17

Ja pierdzielę, kto tego sędziego dopuszcza do prowadzenia meczów przecież u Nas w a klasie większy poziom sędziowania jest
  • przemo_w i Thomas-xXx lubią to

#8475 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 grudzień 2022 - 16:20

Facet ma nierówno pod sufitem. Sędzia z takimi kompleksami to katastrofa. Jego obecność gwarantuje, że będzie najczęściej pokazywanym typem na boisku i najczęściej komentowanym po meczu. I chyba to najbardziej leczy jego schorowane ego. Brakowało mi, żeby w amoku, którego dostał w drugiej połowie, uraczył czerwoną kartką jakiegoś kibica na trybunach. Swoją drogą, Barcelona sama wpędziła się w kłopoty, nie strzelając kolejnych bramek. Przypominało to trochę Hiszpanię Enrique. Samozadowolenie z posiadania piłki, które na koniec odbija się czkawką.
  • xnt@, przemo_w i Thomas-xXx lubią to

#8476 OFFLINE   jabadaon

jabadaon

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 597 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 11 styczeń 2023 - 22:27

MŚ i nikt nic?
Do 50 min równo. Wg. mnie super mecz Polaków. Bądź co bądź z mistrzami olimpijskimi

#8477 OFFLINE   Krzysztof Jeżyna

Krzysztof Jeżyna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 300 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria

Napisano 11 styczeń 2023 - 22:35

Może nie super ale walka byla i mecz wyrównany. Myślę ze jesteśmy przygotowani do turnieju i nasza młodzież sie pokaze z dobrej strony. Polska!!!
  • BOB lubi to

#8478 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 styczeń 2023 - 15:20

W Australii pierwsze niespodzianki. Nadal, Zverev, Ruud wracają do domu. Naszą uwagę powinna zwrócić dzisiejsza porażka Ons Jabeur. Niby nie należy oglądać się na innych, ale nie da się ukryć, że im mniej faworytek na drodze, tym tytuł bliżej.
  • Miru lubi to

#8479 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 styczeń 2023 - 15:32

Każdy faworyt/ka może odpaść :rolleyes:

#8480 OFFLINE   coma